7. kolo
20.10.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Tom Rothe (© Cathrin Mueller / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Union Berlín pokračuje ve skvělém startu do sezony, tentokrát vyloupil nováčka z Kielu

Union Berlín se v sedmém kole Bundesligy dočkal na hřišti nováčka z Kielu vítězství 2:0, za hosty se gólově prosadili Aljoscha Kemlein a Tom Rothe. Domácí tak zůstávají jedním ze dvou týmů bez vítězství v tomto ročníku.

Kiel v této sezóně inkasoval v domácích zápasech v průměru čtyři góly na zápas a při každé ze svých tří porážek prohrával již po půl hodině, a proto musel být v úvodních minutách opatrný. Die Störche však v úvodu opět zaváhali, když si na Rotheho centr vyskočil Aljoscha Kemlein a hlavou překonal Timona Weinera. Union Berlín pak nadále zápasu dominoval, i když i domácí předvedli v útoku několik slibných momentů.

Do druhého poločasu Kiel vstoupil s novou energií, Fin Porath a Nicolai Ramberg předvedli úžasné dalekonosné pokusy a donutili Frederika Ronnowa k brilantním zákrokům. Svěřenci Bo Svenssona ustáli rostoucí tlak, a zároveň sami hrozili, což nakonec vyústilo v druhý gól. Po rohovém kopu Lászla Bénese se Rothe trefil hlavou k tyči, a Die Eisernen si nakonec připsali čtvrté bundesligové vítězství v této sezoně.

Domácí i nadále čekají na první domácí bundesligovou výhru a jejich dvoubodový zisk z dosavadních sedmi zápasů z nich dělá nejhoršího nováčka v historii nejvyšší soutěže, stejný počet bodů nasbíral pouze SV Darmstadt 98 v ročníku 1978/79. Union naopak získal 14 bodů ze sedmi zápasů, a to znamená jejich druhý nejlepší start do bundesligového ročníku.

Autor: Livesport.cz / SID/Flashscore

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Neuspěje. Union je o5 v laufu. Kiel s Paulim si začínají v 1. Bundeslize zvykat. Takže tenhle zápas asi skončí remízou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele