8. kolo
26.10.2024 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© MAJA HITIJ / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Lipsko zlomilo Freiburg ve druhém poločase a drží se na vrcholu tabulky

Lipsko i nadále pokračuje v Bundeslize ve výborných výkonech, když v rámci osmého kola porazilo na svém hřišti Freiburg 3:1. Domácí sice po prvním poločase prohrávali, ve druhém ale dokázali zápas otočit a naplno bodovat, díky čemuž zůstali v lize neporaženi.

Že fanoušky čeká atraktivní duel oba celky nastínily hned v úvodní desetiminutovce. Nejprve mohl domácí poslat do vedení Loïs Openda, který ovšem pálil nad. Poté na druhé straně prokličkoval Junior Adamu, ale ani on nezamířil přesně. Netrvalo dlouho a hosté se dočkali úspěchu. Vincenzo Grifo obešel obránce, lehkým centrem vybídl Ritsu Dóana a ten hlavou poslal míč za záda Petera Gulácsiho. I nadále se aktivněji jevili hosté. Lukase Kübleho však vychytal Gulácsi a kapitán Christian Günter netrefil bránu.

Trenér Rose zřejmě domácímu celku v kabině promluvil do duše, jelikož dvě minuty po začátku druhého dějství bylo v Red Bull aréně vyrovnáno. Benjamin Henrichs poslal přihrávku skrze pokutové území a na zadní tyči ji do sítě dorazil Willi Orban, který se z pozice středního obránce trefil ve druhém po sobě jdoucím ligovém zápase.

Po deseti minutách byla otočka dokonána. Openda našel rychlou přihrávkou Lutsharela Geertruidu a ten poslal domácí do vedení. Belgičan Openda pak byl za svou aktivitu odměněn třetím gólem Lipska v utkání. Navedl si míč do pokutového území, přehodil si brankáře Noaha Atubola a zpečetil tak vítězství domácích 3:1.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele