3. kolo
14.09.2024 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Xavi Simons (© AFP)

Lipsko poprvé v sezoně ztratilo body. Neproměnilo penaltu a s Unionem Berlín hrálo bez branek

Lipsko se ve třetím kole Bundesligy rozešlo bez branek s Unionem Berlín. První body v sezoně ztratilo zejména proto, že belgický útočník Lois Openda neproměnil v 74. minutě penaltu. V tabulce se tak alespoň dotáhlo na vedoucí Dortmund. Naopak Union, který se v minulé sezoně zachraňoval až v posledním kole, ani ve třetím zápase nové sezony neprohrál a na kontě inkasovaných branek má jediný gól.

Lipsko se v předchozím zápase stalo prvním týmem od května 2023, který vyhrál na hřišti Bayeru Leverkusen. A i díky tomu vstoupilo do utkání mnohem aktivněji. Openda ale nejprve poslal míč těsně mimo branku a poté donutil gólmana Frederika Rönnowa k výbornému zákroku.

Union však počáteční tlak soupeře ustál a ve 30. minutě si vytvořil velkou šanci zásluhou Toma Rotheho, jehož hlavičku po rohovém kopu zastavil konečky prstů brankář Lipska Péter Gulácsi. Hned vzápětí se na druhé straně dostal k odraženému míči Xavi Simons, ten však napálil míč jen do tyče.

Lipsko i ve druhé půli dobývalo obranu soupeře a po faulu Kevina Vogta na Opendu si sám postižený vzal v 74. minutě míč k exekuci pokutového kopu. Gólman Rönnow však jeho pokus k pravé tyči vyrazil, a belgický útočník tak neproměnil penaltu stejně jako v nedávném duelu Ligy národů s Izraelem.

Oba celky se tak poprvé v historii vzájemných soubojů v Bundeslize rozešly smírně. Příští týden pojede Lipsko na hřiště nováčka ze St. Pauli, Union změří doma síly s Hoffenheimem. Lipsko ještě před tím čeká ve čtvrtek vstup do základní fáze Ligy mistrů na hřišti Atlétika Madrid.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele