5. kolo
28.09.2024 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Fanoušci St. Pauli (© Selim Sudheimer / GETTY IMAGES EUROPE / AFP)

St. Pauli se konečně dočkalo. Vytoužené vítězství zajistil hostům Saad

Fotbalisté St. Pauli vyhráli v pátém kole na půdě Freiburgu 3:0, a připsali si tak své první tři body po návratu mezi německou elitu. Tým z Hamburku dovedl k překvapivé výhře především Elias Saad, který se trefil hned dvakrát.

Jen o šest dní dříve se St. Pauli prezentovalo skvělou hrou, když s Lipskem remizovalo 0:0, přičemž samo bylo ke skalpu svého soupeře výrazně blíž. Svou slabou produktivitu si naštěstí pro svoje fanoušky nepřeneslo na jih Německa. Po pouhých 12 minutách se totiž dostal k volnému míči uvnitř pokutového území Freiburgu Saad a vystřelil nechytatelně k levé tyči. Pokusy Freiburgu vzpamatovat se z tohoto šokujícího úvodního gólu nebyly úplně marné, nicméně Vincenzo Grifo na Nikolu Vasilje z přímého kopu nevyzrál.

Skvělou příležitost na srovnání pak dostal hráč s typickým italským jménem krátce před pauzou, když se Matthias Ginter a Karol Mets srazili v pokutovém území a po přezkoumání videa byla odpískána penalta pro domácí. Expert na pokutové kopy Grifo, který naposledy chyboval v srpnu 2022, ale vystřelil nepochopitelně slabě, čímž dal Vasiljovi příležitost vyniknout.

Hrozba děsivého konce poločasu tak byla pro St. Pauli zažehnána, a tak se díky zvýšenému sebevědomí vypravili na útočný výlet hráči z Hamburku. Ve 45. minutě se míč dostal po centru z levé strany do pokutového území, kde jej Saad lehkým dotykem připravil Oladapu Afolayanovi, který se v dobré šanci nemýlil.

Naděje domácích na zvrat byly nadobro zničeny něco málo přes 20 minut do konce utkání. Právě v tu dobu se Saad vydal na úchvatný běh z vlastní poloviny, překonal tři obránce a vystřelil do pravého dolního rohu Atubolovy sítě, čímž zpečetil velmi důležité vítězství svého týmu.

Zdálo se, že Freiburg v 85. minutě zaznamenal alespoň gól útěchy, ale po zásahu videa byl i tento ojedinělý kladný moment anulován. Hostům už nic nemohlo pokazit jejich oslavu a po vyplenění stadionu Freiburgu se posunuli na 13. místo tabulky.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele