8. kolo
27.10.2024 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dino Toppmöller (© John MACDOUGALL / AFP)

Union neporazil Frankfurt počtvrté v řadě, i tak se ale posunul do elitní čtyřky

Hráči Unionu Berlín v nedělním zápase osmého kola Bundesligy remizovali 1:1 s Eintrachtem Frankfurt a dostali se do první čtyřky nejvyšší německé soutěže. Na druhou stranu je ovšem trápí fakt, že ve vzájemných utkáních neuspěli počtvrté v řadě.

V minulé sezoně se Union jen těsně vyhnul sestupu, ale v tomto ročníku bojuje na opačném pólu tabulky a sní o evropských pohárech. V neděli se postavil silnému Frankfurtu, který měl jeho schopnosti prověřit. A tak se také stalo. Ambice borců z Berlína dostaly brzký úder, když hosté otevřeli skóre. Ačkoli tento gól nebude útočit na zásah sezony, do prázdné branky mířícího Maria Götzeho to jistě trápit nemusí. Za domácí mohl vyrovnat Tom Rothe, ale jeho pokus z 10 metrů mířil nad.

Union ve své snaze vyrovnat pokračoval i ve druhém poločase, ale branková konstrukce byla při střele Christophera Trimmela proti. Nakonec se však domácí přece jen dočkali. Ačkoli nejprve sudí dorážku Benedicta Hollerbacha neuznal kvůli ofsajdu, následný zásah videorozhodčího jeho názor změnil.

Naděje na obrat pro domácí se zvýšila v 77. minutě, kdy byl po druhé žluté vyloučen Arthur Theate. Popravdě řečeno by se Theate nemohl zlobit, kdyby viděl přímo červenou za každý ze dvou nedovolených zákroků, přesto při odchodu neudržel nervy na uzdě, což odnesla plastová židle.

Když už se zdálo, že si oba týmy rozdělí po bodu, zažili hosté v samotném závěru šok. Míč totiž propadl k nohám Tima Skarkeho, jenž překonal bezmocného Kevina Trappa. Ale i v tomto případě vstoupilo do hry video, které odhalilo postavení mimo hru, a zápas tak skončil nerozhodně.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele