2. kolo
30.08.2024 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Unionu Berlín (© AFP)

Union na rozdíl od minulé sezony válí. Po výhře nad nováčkem ze St. Pauli je první

Union na rozdíl od minulé sezony válí. Po výhře nad nováčkem ze St. Pauli je prvníPřestože se fotbalisté Unionu Berlín v předešlé sezoně zachránili v Bundeslize až díky výhře v posledním zápase, úvod do nového ročníku se jim povedl. Ve 2. kole totiž doma porazili nováčka ze St. Pauli zásluhou gólu Benedicta Hollerbacha ze 34. minuty 1:0 a minimálně do soboty se posunuli do čela tabulky. Tým z Hamburku naopak na body dál čeká.

Union Berlín, který v Bundeslize ještě nikdy neprohrál domácí ligový zápas proti nováčkovi soutěže, začal střelou amerického útočníka Jorda Siebatcheua těsně vedle brány. Převaha domácích pokračovala i v dalším průběhu zápasu, střelu i dorážku francouzského záložníka Lucase Tousarta však vyrazil bosenský brankář St. Pauli Nikola Vasilj. Ve 34. minutě však přišel rozhodující moment zápasu, když Hollerbach ranou zpoza pokutového území i díky teči jednoho z hráčů soupeře skončil v síti. Hned vzápětí mohl zvýšit Siebatcheu, který však tváří v tvář Vasiljovi neuspěl.

Také ve druhé půli kontroloval Union výboj zápasu. Nejprve Tousart hlavičkoval těsně nad a poté portugalský obránce Diogo Leite zakončil své sólo střelou těsně nad břevno. Hosté dokázali za celý zápas vyprodukovat jedinou nebezpečnou střelu, střídající Polák Adam Džwigala však poslal míč vysoko nad bránu.

Union udržel bezpečně své vedení a díky zisku čtyř bodů se posunul minimálně do soboty do čela tabulky, St. Pauli po návratu do nejvyšší soutěže po 13 letech stále čeká na bodový zisk.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele