10. kolo
25.09.2010 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 3:1

Libereští fotbalisté doma jasně přehráli Zbrojovku Brno 3:1 a odčinili tak vysokou porážku z Olomouce. Přesnými přihrávkami zásoboval svůj tým Jiří Štajner, brankově se však prosadili jiní, přesněji Kelič, Nezmar a Dejmek. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před koncem Tomáš Došek.

V první velké šanci se ocitl Liberec. Breznaník se po Nezmarově přiťuknutí dostal ke střele, ale Lejsal nakonec vůbec nemusel zasahovat. Poté, co uběhla čtvrthodina hry se Liberečtí dostali do vedení, Breznaník poslal míč na hlavu Keliče a Lejsal byl bez šance - 1:0 pro Slovan Liberec. Sotva se stačili domácí doradovat, mohlo být vyrovnáno, velmi rychlou akci ale nezakončil podle svých představ zkušený Richard Dostálek, a tak stále platil stav 1:0 pro domácí.

Parádní akci předvedl i Liberec, Štajner utekl a následným centrem našel Breznaníka, proti jehož střele výtečně zasáhl brněnský brankář. Slovan byl mírně aktivnější, ovšem do konce prvního poločasu už nic nevymyslel.

Pochopitelně do druhého poločasu vstupovali Brněnští s cílem vyrovnat, jenže to se jim nepovedlo. Naopak, už na 2:0 zvyšoval v 52. minutě Jan Nezmar, a to poté, co mu krásný pas předložil Jiří Štajner. Teď už to měli hráči Zbrojovky hodně složité. Pojistku vstřelili domácí za dalších deset minut, Štajner znovu skvěle odcentroval a Dejmek hlavou skóroval - 3:0 pro Slovan Liberec.

Domácí se po třetí brance naprosto uklidnili a zbytek utkání dohrávali v klidu. Brno navíc nebylo nebezpečné, výjimkou byla dobrá hlavička Dostálka, po které musel Bičík vytáhnout pohotový zákrok. Utkání směřovalo do svého konce, ale v 88. minutě přišlo snížení. Tomáš Došek se zhostil propadnutého balónu a placírkou dal na 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Didier Drogba

0:1

Reagovat
AjaxFans

Hans Nezmar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele