12. kolo
31.10.2015 17:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 2:1

Bohemians 1905 konečně dokázali zvítězit a připisují si veledůležité tři body. Nerodily se však lehce. Klokani opět prohrávali po brance Nerada, ale poté z penalty srovnal Jindříšek a dílo dokonal Acosta. Jihlava musela dohrávat bez dvou vyloučených hráčů, Jánoše a Vaculíka.

Velké šance začaly přicházet až po dvaceti minutách. Rychlý kontr Klokanů zakončoval Hubník, ale Demeter byl včas na místě a šanci zmařil. Na druhé straně měl Zlámal pořádnou porci štěstí, neboť Mešanovič orazítkoval břevno! Krátce na to střílel i Jánoš a Zlámal musel zasahovat. Ve 36. minutě centroval Mosquera, ale hosté ho odvrátili a rychle přešli do protiútoku. Mešanovič sice na Zlámala nevyzrál, ale dorážející Petr Nerad měl snadnou úlohu - 1:0 pro Jihlavu. Bohemka tak doma opět musela dohánět manko.

Ještě do konce prvního poločasu mohlo být srovnáno, Hubínek vyslal krásnou střelu a neméně dobrý byl i Hanušův zákrok. Ten zasáhl i proti rychlonohému Acostovi a na druhé straně zase Zlámal vychytal Mešanoviče.

Každopádně chtělali Bohemka minimálně srovnat, potřebovala ve druhém dějství přidat. V 58. minutě přišel jeden z klíčových momentů celého utkání. Jeden z jihlavským zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí ve prospěch Klokanů nařídil pokutový kop. Josef Jindříšek se nerozpakoval a srovnal skóre na 1:1. Bohemka následně vycítila šanci na zvrat a začala Jihlavě zatápět. Tlak zelenobílých ještě vzrostl, když byl po faulu na Hubínka vyloučen Adam Jánoš.

Klokani převahu početní i herní využili. V 77. minutě naservíroval Mosquera balón na kopačky Rafaela Acosty a ten neváhal strhnout vedení na stranu Bohemians - 2:1. O dvě minuty později nasimuloval pád ve vápně Vaculík a sudí ho za herecký výkon ocenil žlutou kartou. Jelikož už Vaculík jednu měl, poroučel se do sprch za svým kolegou Jánošem. Zdálo se, že Bohemians v klidu zápas dohrají a hosty k ničemu nepustí. Dvě minuty před koncem se zjevil před Zlámalem nebezpečný Mešanovič a domácí si museli pořádně oddychnout. Bohemians konečně doma vyhráli, odnesla to Jihlava výsledkem 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
delfin

pripravte nositka, sanitky, a pohotovosti zaplatte precas...

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni vyhra v lize uz musi prijit...tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Ono vlastně už ani nic jiného pro domácí v boji o záchranu nemá cenu.Pokud by Jihlava dokonce vyhrála potom by už ta záchrana byla pro Bohemku velice složitá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Bohemku v podstatě zápas podzimu, prohrát nesmí, remíza nic moc neřeší, výhra by obrovsky pomohla k záchraně.. Jihlava se slušně rozehrála, ale stačit to podle mě nebude. Tip 1:0 a čtyři zranění hráči hostů + trenér.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele