základní část, 8. kolo
17.09.2023 15:00 CET
1 : 7
(1:4)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Vrbovy plány se při střetu zkušených stratégů brzy zbortily. Kanonáda Plzně poslala Zlín na dno

Fotbalisté Viktorie Plzeň natáhli v osmém kole Fortuna ligy vítěznou sérii, když Zlín na jeho hřišti zdemolovali 7:1. O osudu duelu rozhodla úvodní půlhodina, během níž se už za vedení hostů nechal nejprve vyloučit domácí Jakub Černín a následně dvakrát skóroval Pavel Šulc. Svěřenci Miroslava Koubka poté soupeře zcela rozebrali, a udělali tak další vrásky na čele Pavla Vrby, jehož tým se propadl s hrozivým skóre 6:19 na poslední příčku tabulky.

Legendární kouč Viktorie Vrba jistě stále přál svému osudovému klubu všechno dobré, při nedělním odpoledni však tyto sympatie musely stranou. Zlín totiž nutně potřeboval sbírat body, jelikož naposledy prohrál derby se Slováckem a přestávku vyhrazenou pro utkání národních týmů strávil na poslední příčce tabulky. Plzeň ale na Moravu dorazila ve famózní formě, reprezentovat navíc odjelo jen minimum hráčů, a tak byli Západočeši plně připraveni vybojovat 10. soutěžní výhru v řadě.

Ve Zlíně mohli inkasovat již po několika vteřinách, hlavičku nehlídaného Martina Cedidly ale Jindřich Staněk vytěsnil bravurním zákrokem na roh. Na šanci Ševců odpověděli viktoriáni ve čtvrté minutě, pas přes odkrytou branku ale Cadu nezužitkoval a z malého vápna trestuhodně orazítkoval břevno. Zahozená příležitost Západočechy ale dlouho mrzet nemusela, neboť se o několik vteřin později ujali zásluhou rány Tomáše Chorého k tyči vedení. Hororový úvod Zlína pokračoval, když v sedmé minutě uviděl Černín za nevybíravý zákrok proti Rafiu Durosinmimu červenou kartu. Oslabení Moravané inkasovali podruhé v závěru 20. minuty, kdy hlavičku Lukáše Hejdy do břevna dorazil do sítě Šulc. Naději pro Zlín o pár okamžiků později vykřesal Vukadin Vukadinovič, jenž po rohovém kopu překonal vyběhnutého Staňka dalekonosným projektilem. Radost žlutomodrých ale o chvíli později opětovně utišil Šulc, který ranou do šibenice navýšil vedení hostů. Obrana Zlína do přestávky ještě jednou kapitulovala, když Pavel Bucha nasměroval odražený míč přesně k tyči.

Útočné choutky Plzeňanů pokračovaly i po změně stran a již čtyři minuty po návratu na hrací plochu se skóre měnilo pošesté, když Mateje Rakovana překonal ranou z voleje Durosinmi. Rozladěný trenér Vrba byl svědkem demolice svého celku, Západočeši naopak byli při chuti a krátce před hodinou hry zásluhou druhé trefy Durosinmiho navýšili své vedení. Viktoriáni tempo hry i nadále v poklidu kontrolovali, další příležitosti si ale nevytvářeli. To platilo až do 78. minuty, kdy k nasměrování míče do odkryté branky chyběly Sampsonu Dwehovi pouze centimetry. Přesto se hosté gólové radosti ještě jednou dočkali, když krátce před koncem završil debakl akrobatickým kopem Jan Kliment.

Zlín tak musel skousnout už šestou porážku od Západočechů v řadě. V příštím kole se 23. září představí v Ostravě, Plzeň o den později přivítá Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Pavel Šulc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele