základní část, 2. kolo
27.07.2024 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Stadion Na Julisce (© FK Dukla Praha)

Dvě červené a bizarní branka. Dukla ovládla pražské derby a bere první tři body

Na druhý pokus se při návratu mezi českou elitu dočkala Dukla premiérového vítězství. Svěřenci trenéra Petra Rady ovládli divoké malé pražské derby s Bohemians, které nabídlo dvě červené karty, i díky bizarní brance 1:0.

Bohemians se v prvním kole povedlo zvítězit, na což chtěli navázat v malém pražském derby proti Dukle, která naopak vyšla při svém návratu mezi elitu bodově naprázdno. Zápas začal ve slušném tempu, které se ale vinou častých přerušení postupně vytratilo. Nejdelší přerušení nastalo v moment, kdy šel hlavní rozhodčí přezkoumat video. Možnosti vyloučení se nejprve bál kapitán Bohemians Lukáš Hůlka, ale po kontrole se ukázalo, že se ve skutečnosti zkoumal zákrok domácího útočníka Lukáše Matějky. Výsledek byl jasný, Matějka viděl ve 23. minutě za faul na Matěje Hybše červenou kartu.

Od té doby začalo obléhání domácí branky, ale Bohemians si dlouho nedokázali vytvořit nic kloudného. Naopak Dukla hrozila z protiútoků. Byli to však hosté, kterým patřil konec první poloviny. Kolem pokutového území Dukly i v něm bylo k vidění několik závarů, ale domácí hráči obětavě padali do střel, a tak první poločas branku nepřinesl.

Jen pár minut po začátku druhé poloviny se Klokanům začal zápas komplikovat. Martin Dostál nakopl po vlastní standardní situaci odražený míč jen do Murise Mešanoviče, jemuž se balón odrazil příhodně do běhu, a tak ho Dostál i za cenu červené karty srazil k zemi.

I když se Dukla poté dostala do laufu a měla více ze hry, byli to hosté, kteří se dočkali prvního gólu. Branku Jana Kovaříka ale odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Poločas hrůzy Bohemians pokračoval v 66. minutě, kdy brankář Michal Reichel udělal obří hrubku, která vedla k první brance zápasu. Více už toho přítomní na Julisce neviděli, a tak si Dukla připsala při návratu mezi českou elitu připsala vedle vyhraného derby i premiérové tři body.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele