základní část, 5. kolo
18.08.2024 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lukáš Kalvach (© AFP)

Straka na první body stále čeká. Na Střeleckém ostrově tentokrát loupila Plzeň

Viktoria Plzeň se sice v pátém kole Chance Ligy na hřišti Českých Budějovic rozjížděla pomaleji, nakonec si ovšem po výsledku 3:0 odvezla šestou soutěžní výhru v této sezoně. Jako první sice slavili svěřenci Františka Straky, gól Marcela Čermáka z úvodu zápasu ovšem kvůli ruce zrušil VAR. Favorit postupem času převzal otěže utkání do svých rukou, což nejprve vyústilo v proměněnou penaltu Erika Jirky a pojišťující zásah ze druhé půle, o který se právě po přihrávce slovenského záložníka postaral Cadu. O definitivní tečku za utkáním se postaral Lukáš Kalvach.

Nejhorší tým aktuální sezony se už potřeboval bodově chytit, v cestě mu však stáli dosud neporažení Západočeši. Ani výhoda domácího prostředí v tomto případě Českým Budějovicím moc nepomáhala, na ligové scéně totiž nevyhrály už osmkrát v řadě.

Proti favoritovi se však domácí hráči radovali už ve 4. minutě, kdy brankáře Mariána Tvrdoně překonal Marcel Čermák. Jako by však nebylo domácím dáno vstřelit teprve druhou branku v tomto ročníku nejvyšší české ligy. Gólové situaci totiž předcházela ruka Quadriho Adedirana a rozhodčí Marek Radina po intervenci videorozhodčího oslavy ukončil.

Budějovičtí se nenechali odvolaným gólem rozhodit a s Plzní nadále hráli vyrovnaný zápas, navíc mohli znovu otevřít skóre. V 19. minutě si na centr Vincenta Trummera na malém vápně naskočil Samuel Šigut a jistou branku vytáhnul na čáře Tvrdoň. Aktivní domácí znovu zpražil ve 28. minutě sudí Radina. Cadu nastřelil ve vápně ruku Šiguta a hlavní sudí nařídil penaltu. K té se o chvíli později postavil Erik Jirka a střelou k levé tyči překonal brankáře Viléma Fendricha. Domácí se ve zbytku prvního poločasu ještě snažili vyrovnat, ale Plzeň je k ničemu vážnému nepustila, a tak se šlo do kabin za příznivějšího stavu pro Západočechy.

Úvod druhého dějství zastihl lépe připravené svěřence Miroslava Koubka. Centr Jirky z pravé strany našel na zadní tyči nehlídaného Cadua, jenž propálil i druhého budějovického gólmana a nového muže na hrací ploše Martina Janáčka.

Srdnatý výkon domácím gólovou radost nevynesl, naopak zase udeřili hosté. Janáček vyrazil v 81. minutě centr zprava jenom ke Caduovi, který vrátil přihrávkou na penaltu, odkud definitivně pojistil výhru Plzně Lukáš Kalvach.

Svěřenci trenéra Františka Straky tak stále zůstávají jediným týmem v lize, který v probíhajícím ročníku nebodoval. Příští utkání odehrají na Dukle, kde pro odvrácení blamáže už musí bodovat. Naopak Plzeň se na kvalifikační utkání Evropské ligy proti Hearts naladila vítězně a je na druhém místě tabulky, o skóre před pražskou Slavií.

Autor: Livesport.cz / Petr Kallista

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

0:4

Reagovat
Tomko7

0:1

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele