základní část, 12. kolo
19.10.2024 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Adam Griger (© FC Hradec Králové)

Hradec po chybě gólmana Sigmy získal na poslední chvíli bod za remízu

Olomoucká Sigma přišla ve 12. kole Chance Ligy na hřišti Hradce Králové až v nastavení druhé půle o výhru, když po hrubé chybě brankáře Tadeáše Stoppena inkasovala a remizovala 1:1. Votroci i tak po zdařilém úvodu zapadli do výsledkové krize, z posledních šesti ligových zápasů vyhráli jediný.

Hanáci chtěli v prvním ligovém duelu po reprezentační přestávce odčinit poslední ligové kolo, v němž doma podlehli 1:3 Bohemians, a navíc kvůli vyloučení přišli o nejlepšího ligového střelce Jana Klimenta. Hradec vlétl do utkání velmi aktivně, už v úvodní minutě se k centru z levé strany dostal Adam Vlkanova, který našel hlavu Ondřeje Mihálika, brankáři Sigmy Stoppenovi a levému bekovi Jiřímu Slámovi se však podařilo míč odklidit do bezpečí.

V průběhu následujících minut se hra vyrovnala a celkem, jenž se jako první v duelu radoval, byla Olomouc. Po rohovém kopu ve 13. minutě proletěl centr až na zadní tyč, kterou předpisově zavíral Matěj Mikulenka a dráze míče do sítě nezabránil ani hradecký kapitán Petr Kodeš. Východočeši se posléze mohli postarat o vyrovnání, rybička Mihálika po centru Lukáše Čmelíka ale jen těsně minula tyč olomoucké branky. Slovenský křídelník byl i u další zajímavé příležitosti domácích v 32. minutě, když zpoza vápna napřáhl, Stoppen však jeho pokus vytěsnil na rohový kop.

Nejzajímavější situace po změně stran se vyskytla v 55. minutě, kdy Yunusa Muritala loktem ve vápně fauloval Filipa Čiháka a kopala se penalta ve prospěch domácího celku. K pokutovému kopu se postavil kapitán Kodeš, ale přízemní zakončení vyrazil pohodlně skokem k pravé tyči Stoppen. V 88. minutě si pak na centr z pravé strany naskočil Adam Vlkanova, ale ve stoprocentní situaci trestuhodně minul bránu.

Východočeši se přece jen dočkali ve třetí minutě nastaveného času, kdy Ladislav Krejčí poslal z rohového kopu míč na hlavu Adama Grigera, který nasměroval míč do břevna. Stoppenovi následně balon vypadl z náručí přesně k nohám Grigera, jenž už se napodruhé gólu dočkal, a zápas tak skončil remízou. Olomouc vyzve příští sobotu na Andrově stadionu ve velmi zajímavém klání Jablonec, Východočeši zamíří ve stejný den do Českých Budějovic.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
fcb+mufc

0:0

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele