základní část, 7. kolo
31.08.2024 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Albion Rrahmani (© AC Sparta Praha)

Rrahmani ozdobil svůj ligový debut gólem i asistencí a podílel se na první domácí porážce Hradce

Fotbalisté Sparty dali v sedmém kole zapomenout na předešlou ztrátu se Slováckem a Pod lízátky porazili Hradec Králové 2:0. Klíčovým mužem zápasu byl hostující Albion Rrahmani, jenž při svém ligovém debutu nejprve přihrál na gól Lukáši Haraslínovi a poté sám udeřil. Sparťané tak zvýšili svůj náskok na dotírající Plzeň a Slavii na šest bodů, oba konkurenti však odehráli o dva zápasy méně.

Sparta navnaděná postupem po 19 letech do Ligy mistrů jela do Hradce s cílem napravit domácí zaváhání se Slováckem, jelikož v předchozím kole pouze remizovala 2:2. Neměla však jednoduchý úkol, jelikož domácí Pod lízátky dosud neztratili v nové sezoně ani bod. Hradec chtěl doma zapomenout na prohrané Východočeské derby s Pardubicemi, ve městě perníku se navíc vykartovali Tomáš Petrášek a Jakub Kučera.

Změna domácí sestavy se projevila už v osmé minutě, kdy z první větší šance udeřil Haraslín, jenž si po zmatku v obraně Východočechů našel odražený míč a umístil ho do pravého dolního rohu branky. Po půl hodině hry se přes pravou stranu prodral Ondřej Mihálik, jenž přihrál před bránu, kde stál úplně osamocený Adam Vlkanova, tomu se však nepodařilo trefit pořádně balon, a tak skóre zůstalo stejné. Na konci první půle dostal míč na hranici vápna Rrahmani, nijak moc nepřemýšlel, placírkou kopl do míče, poslal ho k pravé tyči a před odchodem do kabin uklidnil sparťany.

Druhý poločas zahájili lépe domácí, kteří se chtěli co nejrychleji přiblížit soupeři ve skóre. Po šťastných odrazech se k míči dostal Karel Spáčil, jeho pokus však těsně minul bránu. V 70. minutě zachyboval Qazim Laci a Lukáš Juliš se objevil sám před Peterem Vindahlem, dánský gólman však včas vyběhl a zneškodnil šanci ex-sparťanského forvarda. Krátce nato běžel sám na bránu Kryštof Daněk, který se snažil překvapit domácího brankáře lobem, ovšem nezamířil přesně.

Hradec tedy obhájci titulu podlehl a poprvé v sezoně doma nezískal ani bod. Své zaváhání může po reprezentační pauze napravit na hřišti Bohemians, kam zavítá 15. září. Sparta o den dříve vyzve doma Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
Tomko7

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No Sparťanský debilové musej aspoň zahrát remízu a my vyhrát Takže možná i 0:0

Reagovat
Kongo

Jak moc se ta sestava zakládá na pravdě? Nenastoupí Rrahmani v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyby Sparťani hráli hovno jako vždycky tak dá Hradec tu remízu 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele