základní část, 13. kolo
27.10.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Amar Memić zajistil remízu Karviné. (© MFK Karviná)

Boleslav potvrdila titul remízového krále. Karviné vystřelil bod Memić

Mladá Boleslav prodloužila ve 13. kole Chance Ligy sérii ligových zápasů bez vítězství na číslo šest, když na vlastním hřišti remizovala 1:1 s Karvinou. Domácí sice šli do vedení na konci úvodní půle, avšak po brance Amara Memiće se body ve městě automobilů nakonec dělily. Poslední ligovou výhru tak zaznamenali Středočeši první zářijový den s Teplicemi, naopak remízu si zapsali v sezoně už popáté.

Nedělní odpoledne patřilo střetu mezi Mladou Boleslaví a atraktivně hrající Karvinou. Středočeši měli v nohách utkání proti Luganu, které prohráli 0:1. Naopak Slezané vstupovali do klání po skvělém výkonu v minulém kole, v němž smetli České Budějovice 4:1.

Středočeši vstoupili do utkání aktivně, ve druhé minutě z hranice pokutového území vypálil Vojtěch Stránský, ale jeho pokus ukryl v rukavicích Jakub Lapeš. Mladá Boleslav nadále stupňovala tempo a v páté minutě utkání si připravila stoprocentní šanci. Tomáš Ladra přihrával z pravé strany na Lukáše Maška. Tomu v zakončení zamezil Lapeš, za něhož ale nakonec balon propadl a na brankové čáře musel zachraňovat Slezany Lukáš Endl.

Karviná poprvé zahrozila až v 15. minutě po rohovém kopu, z něhož nacentroval Jiří Fleišman přesně na hlavu Andriji Ražnatoviće, jenž zakončoval k tyči, kde však byl připraven Matouš Trmal. Po delší odmlce se opět v 17. minutě ozvala Mladá Boleslav, konkrétně nejlepší střelec vzájemných zápasů Ladra, který zasekl na pravačku a razantně vypálil, nicméně jeho pokus pokryl gólman Lapeš. V samotném závěru první půle se dostali domácí fotbalisté do vedení zásluhou Matyáše Vojty, který po spolupráci Vasila Kušeje a kapitána Marka Suchého na pravé straně měl jednoduché zakončení do odkryté branky.

Úvodní zajímavý moment druhého dějství přišel až v 57. minutě a hned z toho byl gól. Parádní brejk Slezanů tažený přes Giannise-Fivose Botose a Emmanuela Ayaosiho skončil nakonec na kopačkách Memiće, který krásným obstřelem překonal Trmala. V závěrečné desetiminutovce dostala Boleslav jedinečnou šanci rozhodnout z pokutového kopu po faulu na Kušeje. K míči se postavil Patrik Vydra, který v jednom týdnu zahrával již třetí penaltu, ale ani tentokrát ji neproměnil.

Svěřenci švédského kouče Andrease Brännströma se v nadcházejícím kole představí na půdě nováčka z Dukly. Karviná doma vyzve olomouckou Sigmu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomko7

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele