základní část, 13. kolo
27.10.2024 13:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Jan Matoušek (© twitter.com/OndraZlamal)

Bohemians potvrdili dobrou venkovní bilanci. Skláře potopila další chyba Havla

Hráči Bohemians vytěžili na teplických Stínadlech z minima maximum a zvítězili 2:1. Domácí fotbalisté byli aktivnější, ale Pražané měli smrtící brejky, jimiž rozhodli už v prvním poločase. V utkání se blýskla dvojice Václav Drchal a Jan Matoušek, kteří měli prsty v obou brankách svého týmu. Hosté tak sklidili z dosavadních 16 bodů hned 12 na venkovních stadionech. Teplice se po změně stran zmohly pouze na zkorigování výsledku.

Nedělní program 13. kola Chance Ligy otevřel duel Na Stínadlech mezi Skláři a Klokany. Domácímu výběru v aktuálním období narůstá forma, protože v posledních třech ligových kláních bodoval. Rovněž zelenobílí se zvedají po kruté facce od pražské Slavie, v posledních dvou zápasech uhráli dohromady čtyři body.

Úvod zápasu začal velmi turbulentně, kdy hostující brankář Tomáš Früwald byl nucen již ve druhé minutě vytáhnout těžký zákrok nohama po razantní střele levačkou od Filipa Horského. O tři minuty později udělal Lukáš Havel na vlastní půlce obrovskou minelu, balon mu sebral Drchal a narýsoval milimetrovou přihrávku do běhu na Matouška, jenž levačkou rozvlnil síť.

Po necelé půlhodině hry se opět o slovo přihlásily Teplice. Nejprve z pravé strany přišel centr na hlavu Daniela Trubače, který jen těsně minul pravou tyč. Následně ze střední vzdálenosti napřáhl stoper Ondřej Kričfaluši, ale mířil pár centimetrů mimo. Skláři před poločasovým hvizdem zvyšovali tempo. Jaroslav Harušťák se dostal ve 34. minutě k centru z levé strany, do něhož se položil Horský, ten ale minul hostující branku. Pět minut před koncem první půle ale Tepličtí podruhé kapitulovali, kdy z pravé strany potáhl balon Drchal a naservíroval Matouškovi do prázdné branky.

Do druhého dějství Severočeši vstoupili aktivněji a s odhodláním ještě zdramatizovat zápas. Akce však byly mnohdy nedotažené a neměly příliš velké šance na gólový úspěch. Pasivita Bohemians se nevyplatila a domácí trestali v 67. minutě, kdy z hranice pokutového území vypálil Trubač, jeho pokus byl ale zablokovaný a dostal se k nohám Roberta Jukla, který levačkou zakončil na přední tyč.

Klokani si první příležitost po změně stran připravili až v 77. minutě a opět po rychlém protiútoku. Po levé straně táhl míč Vladimír Zeman a servíroval pro Drchala před odkrytou branku, ten však na balon nedosáhl.

Teplice dalšími dvěma inkasovanými góly potvrdily tragickou obranu v domácích duelech, v nichž inkasovali již 16 branek, což je nejhorší číslo v celé lize. Naopak svěřenci trenéra Jaroslava Veselého zaznamenali už třetí výhru.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomko7

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele