základní část, 11. kolo
06.10.2024 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Jan Matoušek (© Bohemians 1905)

Zkrat rozjetého Klimenta vykolejil hráče Sigmy. Výhru Bohemians řídil Júsuf s Matouškem

Fotbalisté Sigmy nezvládli na vlastním stadionu zápas v rámci 11. kola Chance Ligy, když podlehli Bohemians 1:3. Již v 10. minutě se nechal hloupě vyloučit nejlepší střelec soutěže Jan Kliment. V první půli si pak vzájemně nahráli na gól Júsuf s Janem Matouškem, čímž rozhodli o důležité výhře Klokanů, kteří přežili závěrečný tlak domácích.

Sigma Olomouc šla do utkání jako favorit, forma Bohemians totiž měla od ideálu daleko. Veškeré plány trenérů ale mohly jít do koše již v 10. minutě. Nejlepší střelec ligy Kliment předvedl absolutní zkrat, kdy mimo hru udeřil loktem Jana Vondru do hrudi a po intervenci videorozhodčího byl útočník Sigmy vyloučen. Domácí ale nechtěli ustoupit ze svého ofenzivního stylu, a tak se kolem 20. minuty musel gólman Tomáš Frühwald vyznamenat proti střelám Filipa Zorvana a Matěje Mikulenky.

Klokani se po těchto okamžicích dostali více do hry a ve 37. minutě se jim podařilo využít přesilovku. Hlavičkový souboj ve vápně vyhrál Júsuf pro Matouška, jehož volej z hranice šestnáctky zaplul přesně k tyči. Přímo o tyčku se odrazil míč do brány ve 42. minutě, tentokrát se role prohodily - Matoušek od rohového kopu centroval, Júsuf hlavou zakončoval.

Sigma o poločase nesložila zbraně, naopak. Se zápasem se na startu druhého poločasu snažila něco udělat a po zhruba čtvrt hodině byla velmi blízko. Mikulenka z pravé strany nahrával do prostoru penalty Janu Fialovi, jeho ledabylé zakončení ale skončilo vysoko nad bránou. O šest minut později Mikulenka nachystal příležitost Yunusaovi Muritalovi, ani ten ale bránu netrefil. O gól se tedy musel postarat sám Mikulenka. V 69. minutě se objevil za obranou, kam dostal šikovný oblouček od spoluhráče a zakončil za Frühwaldova záda.

Byť se domácí aktivně hnali za srovnáním, nepodařilo se jim to. Jejich snažení utnul v 89. minutě Václav Drchal, který ideálně vyřešil protiútok a zvýšil na 3:1. Klokani si tak odvezli tři cenné body. V dalším kole vyzvou doma 20. října Mladou Boleslav, Sigma pojede o den dříve do Hradce Králové.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Tomko7

3:2

Reagovat
Pták Jebák

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele