základní část, 13. kolo
27.10.2024 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Tomáš Chorý dvěma góly pomohl k výhře Slavie. (© Slavia Praha)

Slavia v bílém převleku zapsala povinnou výhru, Duklu doma porazila tříbrankovým rozdílem

Hráči Slavie vyhráli ve 13. kole Chance Ligy na domácí půdě nad Duklou 3:0. Zápas, který sešívaní odehráli v bílé barvě dresů, neboť se tím snažili upozornit na nedostatek dárců krve, rozhodl proměněným pokutovým kopem Tomáš Chorý. Po změně stran favorit duelu svůj náskok navýšil, když se trefil mnohými fanoušky kritizovaný Matěj Jurásek, dílo dokonal další brankou Chorý.

Karty byly před duelem rozdány jasně, soubor trenéra Jindřicha Trpišovského měl svého soupeře porazit, i přes několik změn v sestavě. Proto nepřekvapilo, že domácí od úvodního hvizdu Duklu zatlačili, první větší šanci měli ale v 17. minutě paradoxně hosté. S jedovkou Daniela Kozmy si ale Antonín Kinský poradil. Kolem 20. minuty byla ale blízko skórování dvakrát Slavia. Zatímco v prvním případě mířil v dobré pozici hlavičkou mimo Filip Prebsl, v tom druhém odvolal branku Jana Bořila videorozhodčí kvůli ofsajdu Prebsla, jenž ovlivnil gólmana Matúše Hrušku. Ten se o pár minut později zaskvěl proti hlavičce El Hadjiho Malicka Dioufa.

Tlak Slavie vygradoval po půl hodině hry, kdy dostala po ruce Davida Ludvíčka šanci pokutového kopu. Exekuce se ujal Chorý, jehož střela k tyči zajistila slávistické vedení, které vydrželo až do konce prvního poločasu.

Po změně stran pak domácí fotbalisté svůj náskok navýšili. Postaral se o to Jurásek, který se po přímočaré individuální akci přiřítil do vápna Dukly a tvrdou ranou pod břevno zajistil pohodlnější průběh závěrečné půlhodiny. Po fantastickém pasu Chorého mohl přidat třetí branku David Douděra, avšak jeho rána z voleje mířila mimo tři tyče.

Stejně jako o pár minut později, kdy se dostal k dorážce své vlastní střely, nicméně i tento pokus prošel jen kousek od tyčky. Těsně před koncem řádné hrací doby se sešívaní přece jenom ještě jednou radovali, před útočným valem se otevřela obrana, Lukáš Provod potáhl míč po straně a jeho přízemní centr do odkryté brány uklidil Chorý.

Slavia poté bez problémů dovedla malé pražské derby k vítěznému konci a z duelu s Duklou bere povinné tři body. Sešívané v týdnu čeká výjezd k pohárovému utkání do Benátek nad Jizerou, 3. listopadu odehrají ligový duel na hřišti Hradci Králové. Dukla doma o den dříve přivítá Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomko7

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele