základní část, 7. kolo
01.09.2024 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tomáš Chorý (© Slavia Praha)

Chorý konečně udeřil také v lize. Slavia díky jeho příspěvku opět zdolala Pardubice

Fotbalisté Slavie zvítězili v sedmém kole Chance Ligy nad Pardubicemi 2:0, a částečně si tak spravili chuť po vyřazení z Ligy mistrů. Jasnou převahu Pražanů zhmotnil Tomáš Chorý, jenž nejprve přihrál na úvodní gól El Hadjimu Dioufovi a druhou branku krátce po změně stran sám vstřelil. Jeho první dva ligové kanadské body znamenaly již páté po sobě jdoucí domácí vítězství sešívaných nad Východočechy od jejich postupu do nejvyšší soutěže s celkovým skóre 19:0.

Červenobílí sice v průběhu týdne podali v odvetě play off Ligy mistrů proti Lille heroický výkon, výhra 2:1 jim ale na postup do hlavní fáze nakonec nestačila. Nyní se tak opět museli přeorientovat na nejvyšší soutěž a pokusit se přidat další výhru proti Pardubicím, jimž dosud nikdy nepodlehli a hned sedmkrát je dokázali zdolat.

Do první nadějné pozice se dostal po velmi dlouhém nákopu Lukáš Provod, reprezentační záložník, jenž ve čtvrtek v Edenu podepsal novou smlouvu, se však zjevil příliš blízko gólmanovi, a ten jej vykryl. Patrně největší příležitost dosavadního průběhu měl zhruba po půlhodině hry Chorý. Tomu z levé strany nalil míč na malé vápno Diouf, který však levačkou z první poslal balon jen do tyčky. Nerozhodný stav nakonec ještě před odchodem do šaten prolomil sám Diouf, jenž se po přiťuknutí právě od Chorého zmocnil ve vápně míče a napálil ho do bližšího horního rohu.

Krátce po změně stran se branky dočkal také urostlý útočník. Po rohovém kopu vrátil Jan Bořil míč do malého vápna, kde se k němu prodrala právě letní posila z Plzně a pohotovým zakončením zvýšila. Ačkoliv to v tuto chvíli vypadalo, že má Slavia vše pod kontrolou, zničehonic přišla komplikace. Filip Prebsl zastavil unikajícího Štěpána Míška na hranici vápna nedovoleným způsobem a protože byl domácí zadák posledním hráčem, po intervenci videorozhodčího se musel poroučet do sprch. Jindřich Trpišovský následně stáhl hru na čtyři obránce, nadiktoval svým svěřencům zklidnit tempo hry a ti si i přes početní nevýhodu pohodlným způsobem udrželi náskok až do závěrečného hvizdu.

Celek z hlavního města tedy půjde do reprezentační přestávky s pátou ligovou výhrou v řadě. Po pauze se Slavia znovu představí 14. září v atraktivním zápase na hřišti Baníku Ostrava, zatímco Pardubice ve stejný den přivítají olomouckou Sigmu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomko7

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

No když nejsme v LM, tak aspoň musíme vyhrát Chance Ligu, když Sparťani remizujou, budem po výhře 5:0 na prvnim místě

Reagovat
smazaný uživatel

Takže bysme měli zvítězit, tip: 4:0, přání: 5:0, když Plzeň vyhraje nad Libercem 2:1, budem první

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele