základní část, 5. kolo
17.08.2024 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Christos Zafeiris (© Slavia Praha)

Prolomení defenzivních hradeb Slavii nepoložilo, obrat s Teplicemi parádně završil Zafeiris

Slavia Praha se v pátém kole Chance Ligy proti hostujícím Teplicím pořádně nadřela, nakonec však svého soupeře po výsledku 2:1 udolala. První inkasovaný gól sešívaných v této ligové sezoně obstaral Abdallah Gning, jenže domácí prokázali mentální pohodu a stav postupně otočili. Nejprve se prosadil Oscar Dorley a kýženou vítěznou branku po krásné zasekávačce vsítil jeho kolega ze záložní řady Christos Zafeiris.

Slavia, která ve třetím předkole Ligy mistrů přesvědčivě zvládla dvojutkání s nebezpečným Royale Union SG, byla v utkání pátého kola Chance Ligy doma s Teplicemi velkým favoritem. Svěřenci trenéra Zdenka Frťaly v minulém kole v domácím prostředí sice vybojovali ohromně důležité vítězství nad Libercem, předchozí tři ligová utkání ale prohráli. Kouč Sešívaných Jindřich Trpišovský kvůli náročnému programu opět provedl v sestavě mnoho změn, na hrotu útoku dostal tentokrát příležitost Mojmír Chytil.

Do první šance se překvapivě dostali ve třetí minutě tepličtí, když se dlouhý nákop Daniela Trubače snažil usměrnit na slávistickou branku Jehor Cykalo a jeho pokus lehce olízl pravou tyč. V 10. minutě bylo před brankou Antonína Kinského rušno znovu, když se dostal k odraženému míči Matěj Radosta a z hranice šestnáctky pálil těsně vedle pravé tyče.

V 18. minutě se přes dva bránící hráče prodral ke střele před pokutovým územím Chytil, jeho pokus ale mířil vedle. Slávistický útočník to znovu zkoušel v 27. minutě z otočky, chvíli po něm trefil boční síť Matěj Jurásek. Hra se poté rozkouskovala vinou několika ošetřování a Sešívání se dostali jen k několika střeleckým pokusům ze střední vzdálenosti. Ani jeden v síti branky teplického brankáře Luďka Němečka neskončil, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Ani v úvodu druhého poločasu se Slávistům pevnou teplickou obranu překonat nepodařilo, i když se jejich tlak stále více stupňoval. V 56. minutě zakončoval svým typickým způsobem Jurásek, střela však šla těsně nad. Šok pro zaplněný Eden přišel o minutu později, když Michal Bílek našel dlouhým balonem hlavu Pavla Svatka. Jeho hlavičku ještě Kinský skvělým zákrokem vyrazil, dobíhající Abdallah Gning ale snadnou dorážkou poslal Teplice do vedení.

Domácí trenérský štáb zareagoval čtyřnásobným střídáním a Slavia se pustila do dobývání zatažené obrany Severočechů. V 68. minutě uvnitř vápna nebezpečně střílel Lukáš Vorlický, Němeček ale předvedl jistý zákrok. V 78. minutě se k přímému kopu z ideální pozice postavil Zafeiris, jenže jeho tečovaný pokus skončil na břevně teplické branky. Vyrovnáno bylo v 81. minutě. když po obrovské chybě Ondřeje Kričfalušiho propálil Němečka Dorley.

V 85. minutě střílel z přímého kopu ještě těsně vedle Filip Prebsl, o minutu později ale už přivedl Eden do euforie Zafeiris, který z hranice vápna poslal míč do teplické branky.

V závěru utkání již Slávisté utkání kontrolovali, Teplice se k ničemu nedostaly, a domácí tak uhájili cenné vítězství.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomko7

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

To víc Já tipuju tak 4:0 pro Slavii

Reagovat
Tomko7

Třeba jo uvidíme... Každopádně jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, ať si uržej tu nulu

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie by měla vyhrát aspoň 4:0, Sparta s Jabloncem musím prohrát

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele