základní část, 13. kolo
26.10.2024 13:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Hráči Liberce (© FC Slovan Liberec)

Liberec vytěžil maximum z turbulentního poločasu. Slovácko potopilo vyloučení kapitána

Hráči Liberce v rámci 13. kola Chance Ligy zdolali Slovácko jednoznačně 4:0. Týmu z Uherského Hradiště se herní plán kompletně sesypal již v úvodním dějství. Průbojnou hlavičkou otevřel skóre Santiago Eneme, po půlhodině hry zatáhl za záchrannou brzdu kapitán hostů Stanislav Hoffman a početně zvýhodněný Slovan navíc v závěru první půle využil i pokutového kopu skrze Ľubomíra Tuptu.

Svěřenci trenéra Radoslava Kováče vstupovali do duelu se Slováckem po dvou porážkách v řadě, zapomenout chtěli zejména na debakl 0:5 v Podještědském derby s Jabloncem. Moravané přijeli do severních Čech ve snaze vynahradit fanouškům prohru na domácí půdě proti Teplicích, která ukončila třízápasovou sérii výher v soutěžních zápasech.

Liberec vstoupil do utkání mnohem lépe. V osmé minutě z nadějné pozice vypálil Tupta, jeho pokus však srazil na rohový kop Hofmann. Po čtvrthodině hry šli Severočeši zaslouženě do vedení, když se po centru Marka Ichy z pravé strany pověsil do vzduchu Eneme. S uplynulou půlhodinou hry přišla další komplikace pro hosty. Kapitán Hofmann fauloval Denise Višinského, za což si vysloužil druhou červenou kartu v aktuálním ročníku. Zdvojnásobení vedení se Slovan dočkal ve 37. minutě, kdy Višinský rozehrál standardku na Varfolomeeva, který z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči. Na konci první půle Tupta zpečetil skvělé první dějství z pohledu domácích fotbalistů nekompromisní penaltou.

Liberec druhé dějství začal tak, jak skončilo to první. V 57. minutě zahrával domácí celek rohový kop, kdy Višinský našel Azize Kayonda, který nádhernou dalekonosnou ránou zamířil přesně k levé tyči branky Slovácka. Následující minuty duelu se již dohrávaly, Slovan si bezpečně hlídal své vedení a hosté již neměli sílu na nějaký větší zvrat.

Celek trenéra Kováče si tak připsal teprve druhou výhru na domácí půdě, zároveň se mu podařilo udržet druhé čisté konto v letošní sezoně. V příštím kole pocestují hráči Slovanu 3. listopadu na půdu Českých Budějovic, Slovácko doma téhož dne přivítá plzeňskou Viktorii.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
Tomko7

1:0

Reagovat
kecipep

1:3

Reagovat
Alan

Od reality na kilometry daleko

Reagovat
kecipep

tady nesázím na peníze, takže občas píšu srdcem A zrovna v tomto zápase to může dopadnou všelijak

Reagovat
Alan

Jo aha.. nevyšlo ti to, tak nezapomeň napsat proti plzni, že se vyhraje 5:0 ikdyž každému objektivnímu fanouškovi je jasné, že to bude minimálně 0:2

Reagovat
kecipep

napíšu klidně 7:0, snad ti to udělá radost

Reagovat
Alan

No radost to udělá asi jen tobě plus možná ještě pár neadrtálcům z kotle slovácka :D

Reagovat
kecipep

Tak snad jsi uspokojil svou malost rádoby urážkou cizích lidí. Sebevědomí bys měl získávat jinou cestou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele