Gól mladoboleslavského Skaláka neplatil správně, nemělo ale zasahovat video

16.08.2021, 19:03
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
DZO

Takže vlastně řekli FAUL TO BYL, ALE GÓL MĚL PLATIT

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Ne!

Reagovat
pantondavo

Taky to nechápu, prej pochybyli oba rozhodčí, ale jeden z nich měl pravdu, tak wtf :D To se jako budou uznávat góly po chybě rozhodčího? To jsme přece v době před VARem, ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kantos

Zni to divne, protoze rekli, ze by radsi nechali platit gol, co nemel no Ale takovyhle souboje by si mel rozhodci rozhodnout bez videa.

Reagovat
John Obi Mikel

Takže o ni nechtějí, aby to rozhodčí rozhodl podle opakovaných záběrů, ale oni pak podle nich rozhodnou, jestli to rozhodl bez opakovaných záběrů správně.

Reagovat
Greny

To je přesně to co jsem říkal... Že bych to prostě podle varu nepiskal... Pokud v tom zápase měl nastaveny metr a tyto souboje pouštěl tak to tak má zůstat celej zápas....

Reagovat
John Obi Mikel

To s tím nesouvisí. Může se kouknout na video, podívat se jestli něco zásadního nepřehlédl a pak intenzitu klidně posoudit podle prvního dojmu v kontextu svého pískání v daném zápase.

Nepouživání VARu u gólu (zásadní moment) je krok o pět let zpět. To tam ten VAR nemusí být vůbec.

Reagovat
Greny

Ale když takový tři zákroky například pustí těsně před vápnem tak poškodí automaticky ten tým kterými to nepiskne a pak podle varu jo

Reagovat
John Obi Mikel

Kdyby ty zákroky před vápnem přímo vedly k něčemu důležitému, jako je gól nebo penalta, tak by je VAR taky mohl zkoumat. Takhle by zase Boleslav dala neregulérní gól, kvůli tomu že rozhodčí místo zákroku rukou viděl běžný souboj a VAR by toto vážné k brance vedoucí pochybení nemohl prozkoumat a nabídnout hlavnímu druhý pohled.

VAR přece máme k tomu, aby se u klíčových momentů zápasu zamezilo pochybení. Tohle jde proti tomu.

Reagovat
Kantos

Akorat, ze on se nema chodit divat "jen tak nahodou, jestli tam neco nebylo no". VAR by ho tam mel poslat, jen kdyz mu to prijde zjevny. 70 na 30 pro ne asi zjevny neni.

Reagovat
John Obi Mikel

To "jen tak nahodou, jestli tam neco nebylo no" právě zkoumal VAR, zjistul, že tam něco bylo a poslal hlavního, aby na to mrknul Ten se podíval a zjistil, že u původního rozhodnutí něco přehlédl.

Reagovat
Kantos

Prave proto rekli, ze to byla chyba i od VARu.

Reagovat
John Obi Mikel

Proto se divim. VAR nic nerozhodl, jen dal hlavnímu možnosz kouknout na to z jiného úhlu. A to mi nepřijde jako špatně.

Reagovat
Kantos

Tak VAR nikdy nic nerozhoduje z hlediska faulu. Za co bys potom rozhodci u VARu trestal nebo hodnotil?

Reagovat
John Obi Mikel

Třeba když tuto možnost hlavnímu nedají, viz zápas Teplice-Spavia a faul na Plavšiče.

Reagovat
Kantos

Nojo, jenze kdyz by se to delalo jen takhle na jednu stranu, tak ho tam posilaji x-krat za zapas, zvyklo by se na to a hlavni rozhodci by se dost casto zbavoval odpovednosti, protoze by vedel, ze se na to pak stejne muze jit podivat na video, kde to uvidí lepe.

Reagovat
John Obi Mikel

Takovéhle sporné momenty se zas tak často nedějí. Lepší pro rozhodčího si jednou za zápas dojít k obrazovce než pak po zápase zjistit, že to zkazil a VAR ho v tom musel nechat.

VAR přece máme k tomu, aby se u klíčových momentů zápasu zamezilo pochybení, ne aby se pouštěly momenty, které se pak zpětně označí za chybu.

Reagovat
Kantos

Tak to bezesporu. Jenomze kdyz komise rekne, ze to bylo 70 na 30 tak pro 3 lidi z 10ti to faul nebyl. Pak tezko rict, co si predstavit pod vetou, ze to zkazil.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak minimálně on sám si myslel, že to zkazil, když to po videu změnil.

A 70% není zrovna málo.

Každopádně pointa je, že podle mně je blbost zakazovat VAR u gólových situací, že si to má sudí vyřešit sám. To tam ten VAR nemusíme mít.

Reagovat
mistr129

No fakt je ten, že gól byl správně neuznán, jen k tomu sudí došli špatným způsobem. Tzn. pro nás jako fanoušky v pohodě, oni si to interně vyřeší a jedeme dál.

Reagovat
Liquid

Takže 5-10 cm ofsajdy nadále budou zpětně vracet a góly neuznávat, tam to zjevá chyba sudích bude, ale při faulech kdy podle Příhody na 70% faul je a sudí rozhodne pro těch 30% nikoliv ?

Reagovat
DZO

tak ofsajd buď je a nebo není, faul nelze tak jednoznačně určit

Reagovat
Liquid

tak ofsajd do jisté míry také ne, musíš přesně trefit okamžik kdy to kopačkou posuneš na soupeře, a to někdy dost pokulhává v těch záběrech od TV

Reagovat
Axelrose

Zelinkovi tedy může být jedno.

Stejně by mu pozastavili delagaci, protože by řekli že to byl faul a on to špatně vyhodnotil.

Řekl bych, že největší problém VARu je to, že velení vlastně neví co chce.

Reagovat
Losinho

Tak hlavně je to jeden zápas.. on stejně nepíská každý kolo, takže je to jak kdyby si prostě vzal volno

Reagovat
pantondavo

Na druhou stranu je to pořád 25k

Reagovat
kilobyte

Takže to není zjevná chyba, ale dají mu trest na 1 kolo?

Buď je to taková chyba, že jí měl VAR opravit a hlavní dostat trest a nebo měl dostat trest VAR za opravu, protože neměla přijít.

Reagovat
Kantos

Tak on dostal trest i protoze tam pricetli to neudeleni cerveny karty. Nebyt k tomu tohle, tak to asi nechaji bez trestu.

Reagovat
Losinho

Reagovat
pantondavo

Jako dělaj to dobře, že to tak řeší, ale je otázka, jak dlouho je to bude bavit a jak dlouho to zůstane nekontraproduktivní.

Reagovat
kecipep

Když chcete kulturu na lavičkách, tak tam pozvěte ochotníky

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

aha, koukám že s Příhodou začínáme hodně brzo

Reagovat
smazaný uživatel

Princezna Koloběžka.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele