ALLARDYCE NOVÝM MANAŽEREM NEWCASTLU

15.05.2007, 14:12
Aktuality
Novým manažerem Newcastlu United se podle očekávání stal Sam Allardyce, který tak byl bez práce pouze tři týdny. Bývalý kormidelník Boltonu Wanderers nahradil Glenna Roedera a spočine na něm úkol navrátil Strakám trochu zašlou slávu...

Vedení Newcastlu na dnešní odpoledne svolalo tiskovou konferenci, na níž se očekávalo jmenování Allardyceho. Ten na St. James' Park dorazil helikoptérou a podepsal tříletou smlouvu.

"Domnívám se, že toto je největší výzva, jaká přede mnou kdy byla. Jsem nadšený a už se na ní velmi těším. Není žádným tajemstvím, že to, co se v minulých letech stalo, není dost dobré pro klub, jakým je Newcastle a teď je na mně, abych to změnil," prohlásil Allardyce těsně po svém dosazení do funkce.

Alardyce strávil v Boltonu osm let, během nichž přeměnil všemi podceňovaný klub na postrach favoritů. Wanderers letos dokonce útočili na Ligu mistrů, nakonec ale mají "jenom" Pohár UEFA. Co by však za ten dali v Newcastlu, United skončili až třináctí a drobnou náplastí jim může být fakt, že nakonec získali trofej za vítězství v letním Intertoto Cupu.

Dnešním dnem zároveň padají spekulace o možném Allardyceho do Manchesteru, kde o něho podle médií měli zájem tamní City, jejichž vedení včera odvolalo Stuarta Pearceho.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně pořádný manažer. Myslím, že s Newcastlem může dokázat to, co sir Boby Robson před nějakými 5 lety. Myslím tím prohánět Man Utd, Chelsea a spol.

Reagovat
HOST*straka

přesně tak konečně !! lepší volba snad být ani nemohla....Big Sam umí nakupovat dobré hráče a doufám, že to udělá a kompletně obmění obranu Ramage, Moore, Bramble, Bernard, Babayaro pryč !!!

Reagovat
smazaný uživatel

a zacne tym ze z Boltonu si privedie Michalika

Reagovat
smazaný uživatel

Práve aby sa Michalík nebalil z Boltonu niekde do nižšej anglickej súťaže

Reagovat
HOST*hopkirck

to radsej skrtela

Reagovat
smazaný uživatel

Tu obranu bude muset pořešit, jinak se Newcastle dál posunout nemůže. Doufám, že od příští roku to bude lepší, Newcastle jednoznačně patří do špičky, minimálně na místa zaručující UEFU. Měl by se taky zbavit problémových a zbytečných hráčů (Bramble, Emre, Luque atd). Být to na mně, tak prodám i Owena.

Reagovat
HOST*Zak

Owena si Allardyce chce nechat, vidí v něm potenciál. Obrana je již delší problém Newcastlu, bylo s podivem, jak dlouho někdo takový jako Bramble může hrát v sestavě. Magpies mají budoucnost, je otázka, jak s ní klub a Allardyce naloží. Každopádně kdo jiný než Big Sam by to měl být?

Reagovat
smazaný uživatel

Já Owenovi už nevěřím, je pořád zraněný a než se vždycky dostane alespoň trochu do pohody, tak se opět zraní. Navíc má dost vysoký plat. K Martinsovi by se podle mě hodil jiný typ útočníka, než jakým je Owen. K dispozici by mohl být např. Bent, hodně by se hodil i McCarthy.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, sterdo, Arsenal "čtvrtý nejlépe"

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju. Útěchu jsem si našel v tom, že to o to 3. místo byl skutečný "boj", až to někdy vypadalo, že je výhodnější skončit čtvrtý.

Reagovat
smazaný uživatel

No musím přiznat, že jsem si to "nejlíp čtvrté místo" představoval trošku jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si zas myslel, že se oproti loňsku zlepší (mladý tým, rok zkušeností navíc), ale oni byli ještě víc tragédní. Liverpool sice bojoval za mě celý rok, ale stejně to nestačilo, Arsenal byl prostě "lepší".

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Liverpool mi tak občas přišlo, že mě naschvál provokuje.

Reagovat
HOST*

newcastle by potreboval skrtela

Reagovat
HOST*fUGiScyiPsiMBXnQc

cfDSxE website. Many thanks! Great ,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele