Nagelsmann k odmítnutí Bayernu: Žádné bolístky nemám. Pochvaloval si spolupráci s Völlerem

27.04., 12:51
Aktuality
Rudi Völler a Julian Nagelsmann (© AFP)

V březnu roku 2023 byl Julian Nagelsmann vyhozen z Bayernu. Svou výpověď se přitom dozvídal přes média, určitě pro něj nebylo lehké skousnout, že s ním mnichovský velikán takhle zacházel. A když dostal z Bavorska po roce novou nabídku, aby se ujal kormidla po odcházejícím Thomasovi Tuchelovi, odmítl. V rozhovoru pro televizní stanici MagentaTV však řekl, že žádnou zášť necítil.

Před několika dny se šestatřicetiletý lodivod rozhodl prodloužit smlouvu ve stávajícím angažmá, utvrdil se v tom, že se i nadále bude věnovat německé reprezentaci. Vzkázal tak do Bayernu, že se vracet do staré role nechce. Max Eberl, klubový sportovní ředitel, který se dostal do funkce zkraje března tohoto roku, komentoval Nagelsmannovo počínání tak, že potenciální staronový šéf lavičky stále "cítí velkou křivdu" kvůli událostem z minulosti. Bylo mu líto, že ho nezlákal. Eberl, jenž je součástí nového vedení, neměl s tím starým nic společného.

Avšak u Nagelsmanna se pocity frustrace či starých vzpomínek na nepříjemný moment v jeho kariéře nemísily. Pro svůj verdikt měl několik pádnějších důvodů. "Když jsem se stal profesionálním trenérem, bylo mi jasné, že mě někdy vyhodí,” uvedl. "S tím prostě musíte počítat. Je normální, že někdo, kdo je propuštěný, chce jinou práci. Žádné bolístky hluboko uvnitř nemám, jen jsem chtěl pokračovat ve spolupráci s Německým fotbalovým svazem.”

Vliv na Nagelsmannovo prodloužení kontraktu u německého nároďáku měl také Rudi Völler, hlavní muž přes sportovní záležitosti u Nationalelf. "On je mým velkým zastáncem. Mnohdy za mě bojoval, často mi volal,” přibližoval velmi blízký vztah s čtyřiašedesátiletým Němcem. "Samozřejmě je to člověk s obrovskými zkušenostmi. Je to zkrátka takový otec pro celý náš trenérský tým,” nemohl si vynachválit.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
vladino10

Reagovat
Beči

Cením Taky bych na ně hodil bobek, poté co ho tak nesmyslně vyhodili.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chápu jeho pohled, bylo by ponižující se vracet někde odkud tě vyhodili. Když nedokázali vidět jeho kvality tehda tak si ho nezaslouží ani dnes.

Reagovat
Werkrider

Tzn. že se v budoucnu dočkáme Nagelsmana v Leverkusenu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele