Alves v problémech, ve Španělsku byl obviněný ze sexuálního napadení

02.08.2023, 15:32
Aktuality
Dani Alves (© AFP)

Brazilec Dani Alves byl u soudu ve Španělsku formálně obviněn ze sexuálního napadení. Uvedla to agentura Reuters. Bývalý obránce Barcelony, Paris Saint-Germain a brazilské reprezentace je už kvůli obvinění, že v prosinci v nočním klubu v Barceloně sexuálně napadl ženu, více než půl roku ve vězení.

Alves se bránil tím, že měl s ženou konsenzuální sexuální styk. Soudkyně nicméně uvedla, že důkazy hovoří o jeho provinění. "Dani Alves nesouhlasí s tím, jak jsou fakta předkládána. Také řekl, že se nebude odvolávat, protože nechce soudní proces zdržovat," řekl novinářům Alvesův obhájce Cristobal Martell krátce poté, co jeho klient stanul před barcelonským soudem.

Slavný Brazilec byl zatčen 20. ledna bez možnosti propuštění na kauci, ve vězení strávil také své květnové čtyřicáté narozeniny. Podle Reuters hrozí Alvesovi čtyři roky až patnáct let vězení. Datum začátku soudního procesu zatím stanoveno nebylo.

Kvůli skandálu hráč se 126 starty za reprezentaci přišel o angažmá v mexickém celku UNAM Pumas. Předtím Alves mimo jiné s Barcelonou vybojoval šest ligových titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Někdejší hráč Sevilly nebo Juventusu má ve sbírce také olympijské zlato.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
monty25

Radši bych tady viděl článek, že Brazílie končí na MS žen už ve skupině.

Reagovat
Salfovic

Jako, že by je měl Alves za trest zprznit ?

Reagovat
monty25

Alves mě nezajímá, ale o Martě tady byly před MS dva články a teď najednou nic?

Reagovat
fabec1222

Aspoň nějakou soudnost Liversport projevil, a když zjistili, že to nikdo nečte, tak o tom přestali psát.

Reagovat
monty25

Ostatní články tady snad někdo čte?

Reagovat
fabec1222

Články čteme všichni. Nikoho nezajímaj podcasty

Reagovat
monty25

Toto se nelíbí uživateli Pablos.

Reagovat
Csaplárova past

Tohle je web o fotbale. Odkdy hrají ženy fotbal?

Reagovat
monty25
Reagovat
Rudnevs

Co ta Alisha? Ze vraj ma v repre a vo Svajciarsku dost blbu poziciu kvoli tomu ako sa “vytahuje” na soc sietach…

Reagovat
monty25

Čemu říkáš blbou pozici? V základu není, ale nemyslím si, že by to bylo kvůli soc. sítím.

Reagovat
Rudnevs

Neviem, tá komentátorka počas zápasu proti Novému Zélandu to vravela, že vraj teraz vo Švajčiarsku strašne neni v kurze a že sa na ňu často valí spŕška kritiky, pokiaľ sa tímu nedarí. Že vraj že to je daň za to, že chce byť odlišná a že úspech sa neodpúšťa atď.

Reagovat
monty25

Jaká komentátorka?

Reagovat
Rudnevs

Čo ja viem Na ČT taká baba spolukomentátorka, komentovala s nejakym týpkom. Asi nejaka česká (možno bývalá) futbalistka, lebo sa tvárila, že tie hráčky niektoré aj pozná osobne alebo tak. Znelo to oveľa profesionálnejšie než naše slovenské prenosy, kde v polke druhého polčasu z ničoho nič miesto futbalu zrazu zapli nejake plávanie či čo.

Reagovat
monty25

Jo, na ČT spolukomentujou fotbalistky, u tohohle zápasu to byla Ringelová (kterou teda moc nemusím ). Může tam hrát roli, že se Alisha na nějakou dobu vzdala reprezentace a kvůli tomu chyběla na loňském Euru. Jinak ale nevidím důvod, proč by se měla valit kritika zrovna na ni, když hraje nějakých 20 minut za zápas. A co se týče těch soc. sítí, tak někomu se to třeba nemusí líbit, ale většina lidí jí podle mě fandí. Vždyť už má na IG víc sledujících než Federer a jsou tací, co neznají jinou fotbalistku než Alishu (u nás teda ještě Báru Votíkovou).

Reagovat
Rudnevs

Tá posledná veta, to som skoro ja. Z počutia poznám napríklad i Juliu Simič, Martu, Juliane Wirtz alebo Lenu Oberdorf, ale Alisha je asi jediná, ktorú by som poznal aj podľa vzhľadu alebo podľa klubu, za aký hráva. Moja partnerka ju celkom má rada (resp. jej príde zaujímavá z instagramu) takže sme minule pozerali aj zápas, aspoň takto som ju nejak nadchol pre futbal

Že má viac followerov než Federer je za mňa celkom škoda, keďže Federer je jednoznačne väčšia osobnosť a väčší športovec, no na druhú stranu Alisha je proste lepšia instagramerka než Roger Podľa mňa sa nedá podľa followerov merať veľkosť osobnosti a ľudia to proste strašne preceňujú. Proste je šikovnejšia s instagramom, no to neznamená že je to dokonalé merítko popularity. Taký Cilian Murphy instagram nemá vôbec a pričom populárnejšieho herca by človek hľadal ťažko.

Reagovat
dantetomas

ja by som vsetky tieto facebooky (az na marketplace), instagramy a toktiky zakazal... ludstvo je dostatocne hlupe aj bez toho...

Reagovat
Rudnevs

V podstate aj ja, podľa mňa to svetu viac škodí než prispieva (aspoň v takej miere a stave, v akom je to teraz), ale obávam sa, že ten vlak už utiekol…

Reagovat
dantetomas

Ja som stale nepochopil, aky zmysel ma sledovat zivot slavnych (ci wannabeslavnych) osobnosti. Pride mi to uchylne. Zaroven si viem predstavit, ze slabsi jedinci mozu kvoli tomu sklznut do depresivnych stavov - ten slavny clovek ma tak uzazny zivot a potom su to oni, ktori makaju na tri zmeny, ziju s rodicmi ci s hysterickou manzelkou a urevanymi malymi ludmi, ktori ich stoja cas a tazko zarobene prachy.

Dalsia vec co nepochopim, ked vidim ludi sledovat rozne videa. Aj yt ponuka nejake kratke videa a aj ked ich zrusim, objavuju sa znova. Jedine kratke videa, ktore na zaujali, boli tie na motherless.

A uplne ma irituje, ked ideme po futbale do krcmy a ludia za stolom nepustia telefon z ruky a sleduju socky. Tam sedime siesti a len ja a 60rocny chlap s iphonom 6 nemame za potrebu telefon vytiahnut. Ale tak hlavne aby ostatnym neuslo nejake super videjko ci paradne fotky od vsetkych tych slavnych osobnosti….

no jo, asi mam zmyslanie 60rocneho cloveka, ale je smutne, kam ludstvo v tejto oblasti smeruje. Ludia na tych srackach travia pol zivota a pritom pre nich maju nulovu informacnu hodnotu….

Reagovat
Rudnevs

Asi tak no. Dost to dojebava psychiku (aj mne obcas, musim priznat), odhaluje blbost ludi, otupuje ludi a napriklad aj take veci, co si neuvedomujes, ze ti to trebars znizuje attention span, nestimuluje ti to mozog, je to fejkový nával dopamínu a podobne.

No je to na hovno, ale tak čo už s tým narobíš… si môžeš akurát sám pre seba povedať, že na tom budeš čo najmenej, ale globálne to už asi je neodvrátitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ta zmalovaná šlápota?

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
srbic13

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kejza

nechápu.. to maj Jamajčanky tak dobrej tým? (moc to nesleduju)

Reagovat
monty25

Je to velké překvapení, ale oproti minulému MS se Jamajčanky ohromně zlepšily hlavně v obraně. Před 4 lety měly ve skupině skóre 1:12, teď mají 1:0, přestože hrály s Francií a Brazílií. Mají hlavně skvělou gólmanku Spencer, co chytá za Tottenham (dvojka Sydney Schneider je ze Sparty ) a levá obránkyně Deneisha Blackwood působila jednu sezonu ve Slavii.

Reagovat
Kejza

to je teda markantní zlepšení defenzivy! nicméně Marty je mi líto, holt na to letos neměly už tuplem

Reagovat
monty25

Jo, Brazilky už asi mají to nejlepší za sebou. Na jednu stranu to fakt přeju Jamajce, zároveň je mi ale taky líto Marty, která sice nepatří k mým oblíbeným hráčkám, ale určitě by si na MS zasloužila končit jinak.

Reagovat
John Obi Mikel

FDF styl

Reagovat
Kejza

to je co?

Reagovat
John Obi Mikel

Jamajka FDF Bránit!!!

Reagovat
nani92

Reagovat
jsemdement

Hoax, ale pravdivy.

Reagovat
Salfovic

Jestli ji přefikl, tak to snad není sexuální napadení, ale znásilnění.

Reagovat
JM

Asi měl gumáka

Reagovat
Nadržený šimpanz

Třeba Vavruška by asi jenom mohl napadnout, protože by se tam ani nevešel

Reagovat
Salfovic

Aneb na všem zlém lze najít něco pozitivního

PS: Nevešel není správné slovo.

Reagovat
fabec1222

Nesmí chybět: Šáhnul na ní a to neměl dělat.

Reagovat
Xavi

Co?

Reagovat
fabec1222

2004 a neví

Reagovat
ACSeRw!n

uz zase ?

Reagovat
Nieuwendyk

Čili by měl přestoupit do Man U.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele