Anglii čeká fotbalová romantika. Na Luton se chodí přes sousední zahrádky

30.05.2023, 22:29
Aktuality

Ještě před 10 lety hrál Luton Town, oddíl založený dřív než Liverpool, West Ham či Barcelona, pátou ligu. To už je však minulostí. Po stařičkém Kenilworth Road, který ke klubu patří už od roku 1905, budou zase běhat ty největší hvězdy na britských ostrovech. Smekněte klobouky, The Hatters se totiž po 31 letech vracejí mezi anglickou elitu.

Psal se 2. květen 1992, když Luton vyrazil na hřiště už jasného sestupujícího Notts County. Vítězství by mu zajistilo záchranu. Jenže místo tříbodového zisku přišla další prohra a po ní 20 let temna, pokud se tak dá nazvat období, kdy tým postupně padal až do páté nejvyšší soutěže. Už tehdy měl Luton nejmenší stánek tehdejší First Division a na fotbal se chodilo okolo zahrádek řadových domků. Ta scenérie se dodnes nezměnila.

Jen už je líp. Klub dokázal překonat finanční trable, které ho stály i třicetibodový odečet, dostal se do rukou srdcařů a krůček po krůčku stoupal vzhůru. Záblesk lepších časů se objevil v roce 2009, kdy si The Hatters vybojovali účast ve finále EFL Trophy pro týmy z nižších souteží a následně ho ve Wembley i slavně vyhráli.

Postupy s českou stopou

To podstatné ale přišlo v roce 2016 ruku v ruce s angažmá velšského kouče Nathana Jonese, který tým vytáhl ze čtvrté ligy až do play off Championship. Loni boj o elitu ještě nevyšel, nyní už se zadařilo. Tým hrál opět velmi směle a skončil na třetí příčce tabulky. I když u toho už Jones nebyl (s oceněním manažera sezony druhé ligy neodolal vábení Southamptonu), fotbalovou fantazii zkompletoval další Velšan Rob Edwards.

U dvou postupů byl i český brankář Marek Štěch, celou cestu ze dna až k poslednímu postupu pamatuje jediný fotbalista. Když Pelly Ruddock Mpanzu přicházel v roce 2011 do klubu, protože tři sezony marně čekal aspoň na jediný zápas za West Ham, nemohl tušit, jak nádherná léta ho čekají. Než přišel do Lutonu, hrál chviličku jen šestou ligu za Boreham. Odměnou za věrnost a stabilní výkony mu pak nebylo jen povolání do reprezentace Konga, ale hlavně zápis do historie. Stal se prvním hráčem, který s jedním týmem vyšplhal z páté nejvyšší soutěže až do Premier League.

Kolaps kapitána

Hrát ve Wembley? To už Luton zažil a jak bylo řečeno, v roce 2009 uspěl. Ta letošní návštěva anglického fotbalového chrámu začala hororem. Když se kapitán Tom Lockyer vracel do obranné linie, zavrávoval a skácel se k zemi. Běžela teprve 12. minuta zápasu a na hrací plochu se vydali zdravotníci, aby chlapíka, který jen málokdy chybí v sestavě, transportovali do nemocnice.

Takhle si to Lockyer určitě nepředstavoval. Závěr zápasu strávil na nemocničním lůžku, napojený na přístroje, které monitorovaly jeho tep. Okolo sebe měl své blízké, oblečené do dresů Lutonu. Ten jeho zůstal ve Wembley a stal se také jedním ze symbolů vítězství.

Když pak Lockyer zveřejnil na Twitteru fotku z nemocnice, stal se z ní virální kousek. "Tom je v pořádku. Je šťastný, ale i smutný, že nemůže být se svými spoluhráči," hlásil jeho otec. Zadák Lutonu pro jistotu zůstal ještě přes noc v nemocnici, druhý den už ale s úsměvem reportoval: "Cítím se velmi dobře. Pomáhá mi, jak to kluci na hřišti zvládli!"

Za odměnu Las Vegas

V pondělí šel ve dvousettisícovém městě severně od Londýna do práce málokdo. I sám starosta Mohammad Hanif pozval obyvatele Lutonu na velkou pondělní party, která začala už před 11 hodinou dopoledne, aby pak mohlo plné náměstí St. George’s Square přivítat své hrdiny v otevřeném autobusu. Fotbalový tým za odměnu následně dostal od vedení výlet do Las Vegas. Odlétá se ve čtvrtek!

Až skončí křepčení, Gary Sweet opět ponoří hlavu do regulí Premier League. Výkonný ředitel Lutonu už ví, že stánek na Kenilworth Road se během 11 týdnů bude muset alespoň trochu změnit, aby vyhovoval potřebám elitní ligy. Přestavba čeká legendární tribunu Bobbers Stand, na které vyrostou VIP boxy, bude potřeba vyměnit také osvětlení a vybudovat pozice pro 50 kamerových míst. Rekonstrukce stadionu, který je obklopen řadovými domky, se odhaduje na 10 milionů liber (275 milionů korun). Sweet se toho ale nebojí: "Nestěžujeme si, pokud to má někdo dokázat, tak to budeme my."

Stařičký stadion

Sweet pak v nadsázce dodává, že se už moc těší, až Erling Haaland bude muset projít na stadion oprýskanými dveřmi pro hostující týmy.

Řada fajnšmekrů si návrat "The Hatters" nemůže vynachválit. Na anglický fotbal znovu dýchne kousek historie, starých stánků už zůstalo pomálu. Vždyť i Craven Cottage, jeden z posledních stadionů někdejšího střihu, kde má domov Fulham, působí oproti Kenilworth Road supermoderně.

Hráči tuší, že právě jejich domácí prostředí může být pro Luton výhodou: "Nemyslím, že by k nám někdo jezdil rád. Už když jsme loni hráli s Chelsea v FA Cupu, asi si to moc neužili. Ale pro nás je to domov a my ho milujeme," usmívá se obránce Amari’i Bell.

"Pokud někdo přijede a nebude ve správném rozpoložení, asi se bude těšit, až to skončí. Mám pocit, že přesně tak to měl Sunderland. Fanoušci jsou tak blízko, až je to nepříjemné. My toho umíme využít," dodal Bell při vzpomínce na vítěznou bitvu v semifinále play off. Stánek sice pojme jen 10 356 diváků, ti ale i tak umějí udělat peklo.

Za to, co Luton Town dokázal, se sluší smeknout klobouky. A že jich na tribunách bude. Klub, který vyznává oranžovou a modrou klubovou barvu, má slamáček se stuhou ve znaku jako připomínku toho, jak je město hrdé na kloboučnický průmysl. Však i slavný klobouk Jacka Sparrowa, nejslavnějšího z Pirátů v Karibiku, který nosil Johnny Depp, se vyráběl v Lutonu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Rambousek

Komentáře (143)

Přidat komentář
pingla

ostuda hrát na takovém stadionu v dnešní době premier league

příběh hezký, ať se jim fotbalově daří, ale hrát prostě nemohou

Reagovat
hodoňa

Jako proč? Vše nemusí být perfektně nablýskané. Pokud splní regule, tak to bude super.

Reagovat
Manik...

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
oli9

Reagovat
db18

Reagovat
Dubov

Reagovat
J0EL

Reagovat
Igli

Reagovat
JFT97

Reagovat
misinho7

Reagovat
Beči

Reagovat
naheCZ

Reagovat
fenixLFC

Lenze ich zatial neplnia. A aj ked ich sppnia tak furt odtial bude obmedzensii vyhlad nez na goodisoe a hroziaca kataatrofa tak ako tak

Reagovat
Gunner14

Nestraš s tou katastrofou furt

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
kecipep

Reagovat
checitto

Reagovat
Devil

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
vodka

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Neutron

Reagovat
pingla

Protože PL je v tomto unikátní, snad nikde (vyjma Německa) nenajdeš tak krásné stadiony s parádní atmosférou. Postupem do PL mají dostat snad 100 M liber, tak snad to nasypou do toho nového stadionu. I třeba Cherries mají malý stadion co se týká kapacity, ale je v docela slušném stavu.

Reagovat
7kaka7

Takže lidi to přestanou sledovat kvůli jednomu Lutonu. Ten stadion je sice špatný ale bizarní a přiláká ještě větší pozornost.

Reagovat
pingla

PL si drží hodně vysoký standard co se týká stadionů, jeden Luton jim "image" nepokazí, ale čím více podobných Lutonů, tím více ta liga bude na atraktivitě upadat,. Nebo se ti snad v naší lize líbí výlety do Příbrami, Brna, Zlína? Podobně hrozné stadiony, avšak u nás to není nějaký jeden ojedinělý mezi těmi krásnými zbylými.

Reagovat
7kaka7

Luton je právě jenom jeden to je ten fór

Rozhodně se taková věc dít pravidelně nebude... A prostě jeden závan "staré dobré" tomu neuškodí, spíš naopak. Tobě to očividně vadí, takže na PL přestaneš koukat? Ztratila v tvých očích liga kredit nebo úroveň?

Reagovat
pingla

nepřestanu, ale takových závanů může být víc (i když, vlastně, který tým z Champu má horší stadion?). A rozhodně neplánuji sledovat jejich zápasy, spíš z recese se pobavit, kdo a hlavně s jakým stadionem se dnes může do PL dostat

Reagovat
Cobra

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Alons0

V plánu je nový stadión, ten ale nebude dřív jak za 3 roky - https://www.lutontown.co.uk/news/2023/may/imagine-the-power/

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Zjavne asi mozu.

Reagovat
risk je zisk

Uz se nemuzu dockat, az si tam zajdu na ligu

Reagovat
kissak

není důvod pokud FA nemá námitky

Reagovat
Igli

Mně se nelíbí tohle hrocení stadionů. Ať si splní nějaké absolutní základy, a pak ať si ho mají jaký chtějí..Ale v PL to ještě nějak dokážu pochopit. Ale v ČR mi to přijde absolutně přehnané ty nároky na stadion

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
JarousFCB

jak rád bych ještě jezdil na Bazaly.

Reagovat
kbtk23

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
HorajzmAmmann

Stejně to člověk vzhledem k Brnu, Zlínu nechápe.... Ach jo

Reagovat
inferno08

Co vlastně na bazalech bylo špatně?

Reagovat
eibe

Baník

Reagovat
Y.N.W.A

tyjo, když může hrát ligu se svým stadionem Zlín nebo Brno, tak ty podmínky zase tak striktní nejsou, ne? ...vyhřívanej trávník, osvětlení a nějakej komfort na tribunách by snad měl bejt všude

Reagovat
Igli

Tak druhá liga se tam zvládne...A nebo bych ty týmy alespoň nechal hrát na svém stadionu s tím, že by museli během dvou/tří let se stadionem postupně něco udělat. Takhle mi to přijde o ničem postupovat vůbec. Klub se musí nějak finančně etablovat na prvoligové výdaje, sehnat sponzory, sypat do zázemí a lidi si to neužijou, protože musí jezdit někam daleko

Reagovat
martin.b

zrovna PL je skvělej produkt z velké části díky infrastruktuře

Reagovat
pingla

no asi tak

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
_Blind_

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
7kaka7

A co se komu stane, když jeden stadion bude bizarní? Naopak skvělá reklama, že je PL diverse

Reagovat
Mass
Reagovat
Salfovic

Já si říkal, jak chodí na ty tribuny nalepené na okolní domy, ale tohle mě nenapadlo

Náhodou to musí být paráda, můžeš na stadion chodit v papučích a o poločase si skáknout na záchod a občerstvení domů, úžasný

Reagovat
Jordi Alba

Mít zesranej hajzl úplně ode všech na stadionu, k nezaplacení.

Reagovat
protiproudu

slušný ale jako proč ne že :)

Reagovat
prevadec spojitosti

fuj město Luton

Reagovat
Mass

Chtěl sem napsat, že je to něco jako naše Karviná, ale ta je mnohem zelenější a má náměstí a zámek.

Luton https://tinyurl.com/2p96d6sr

Reagovat
Mass
Reagovat
prevadec spojitosti

Je to hnus, nejlevnejsi nájem v Hertfordshire

Reagovat
Kepy_FCB

takhle to vypadá všude v té zemi

Reagovat
Freedo

Ale hovno, Luton je fakt extrém. Už jsem sem dával, že byl zvolen nejhnusnějším místem k životu v UK. Ale jsou tam města, která jsou fakt úžasná a ani nemají tak velký zvuk - třeba York nebo Chester, ale budou jich desítky.

Reagovat
dantetomas

Tak ona je trochu pravda to, ze tie mesta vyzeraju vsetky podobne. Nejake priestranne namesticko a kaviarnicky ci krcmicky so zahradkami tam nehladaj. Dokonca aj ten York mi pride hodne precenovany. Jedna hhistoricka ulicka a inak to iste, ako vsade inde.

Z tych miest, co som navstivil, sa mi najviac pacil St Ives v Cornwalle. To je male mestecko, odlisne od inych. A potom mam velmi rad Keswick v Lake Districte. Obe su to towns a nie cities, u turistov popularne. Od velkych miest sa distancujem, pretoze mi fakt pridu jedno ako druhe.

V Lutone som bol a to je fakt hnusna spinava diera.

Reagovat
Freedo

Tak já jsem ten komentář pochopil tak, že všechna britská města jsou stejně hnusná jako Luton. Na to jsem reagoval.

Pokud jde o vzhled průměrnýho britskýho města, tak samozřejmě bude docela uniformní, stejně jako to je v Česku, kde máme nějaký náměstí s radnicí a kašnou, obchody, hospodu, bokem bude kostel, část paneláky, část domky.

S Yorkem rozhodně nesouhlasím. Není to jen o Shambles, ale i zachovalý historický hradby, který jdou celý projít, Minster je jedinečná katedrála a zajímavých zákoutí je tam spoustu stejně jako uliček se starými domy.

Díky za tipy, obě města vypadají na fotkách hodně dobře. St. Ives jsem neznal vůbec, Keswick je mi povědomý názvem, ale nebyl jsem tam.

Reagovat
isokarhu.

Ono tá "hnusnosť" je niekedy spôsobená dlhými rádovými zástavbami rovnakých gregoriánskych a viktoriánskych domov, z ktorých mnohé sú v dosť biednom stave (drevené okná, obité, ošarpané, neporiadok pred barákom), častokrát rozbité chodniky a hlavne, a to si mnohí čo v UK boli, všade veľké množstvo bordeľu. Najmä popri cestách a diaľniciach. Naše skládky sa nechytajú... Mne sa v UK páčia pobrežné mestá, rád tam chodím, ale svoje čaro majú na jeseň a v zime. Naposledy v Hastings - mrholilo, hmla, sem-tam slnko vyšlo, do toho hrad, útesy. Paráda. A vždy k tomu fish and chips a lokálne pivo))) Keď sa bavíme ich mestách, tak Luton je na tom ešte OK v porovnaní s kdejakými mestami na juhu Walesu, banícke mestá kde to všetko padlo keď to Thatcherová sprivatizovala. Most a Chomutov sú proti tomu luxus.... Ale zasa severozápadný Wales (Snowdon, Caernforn a pod.) mi prišiel nádherný nehovoriac o velšanoch, ktorí sú úplne top ľudia.

Reagovat
dantetomas

Ten bordel to je tu strasny problem. Smeti popri cestach, v lesoch, na chodnikov, vsade. A v byvalej banickej oblasti byvam (Mansfield) a Luton mi prisiel o nieco horsi. Juh Walesu ma nelaka, ale ten sever je fakt nadherny, zamiloval som si Anglesey. Akurat Snowdon bol pre mna velke sklamanie. Ked sme spominali bordel, tak toho bolo este aj na vrchole Snowdonu pozehnane. Bohuzial, ludia su jebnuti vsade.

Ja sa chystam coskoro na uplny sever Skotska, kusok od Isle of Skye. Juh skotskej vysociny som preskumal v zime, teraz sa konecne chystam na sever a samotny Ben Nevis.

Reagovat
7kaka7

Manchester je třeba úplně jinej než Londýn

Reagovat
Papra

za York a Chester. Pridal bych tam celkově Cornwall.

Reagovat
Poll Hamm

Karvina uplne vpoho mesto, kdyz se vyhnes ciganske casti

Reagovat
Mass

Co Orlová?

Reagovat
Kiwi-21

Trochu horší ale po letech už mají alespoň náměstí

Reagovat
Salfovic

Hlavně, že v Anglii pičovali, když City hrálo v Plzni.

Reagovat
Mass

Nechtěli po nich v Plzni, aby si v dešti sundavali boty?

Reagovat
hodoňa

To bylo při zápase se Slavii a stěžoval si na to tehdy Tvrdík ne?

Reagovat
Mass

Ano, takové chování k hostujícím fanouškům nepřispívá k fotbalové kultuře a vzhledem k tomu, že se na zápase stejně objevila hromada pyra, naprosto zbytečné a nejspíš jen provokace.

Reagovat
inferno08

Do mešity se taky chodí bez bot a Štruncovi sady jsou svatostánkem fotbalu.

Reagovat
Mastný Chobot

si myslíš, že v Lutone im dovolia chodiť cez obývačky v botách?

Reagovat
JarousFCB

Já když bydlel u pána v Bristolu, tak jsem se zouvat neměl. Všude se chodilo v botech. Stejně mi to nedalo a chodil jsem v pantoflích, ale asi to tam je standard.

Reagovat
dantetomas

Hej, je to standart. K nam ak pride niekto na navstevu, ani sa nepyta, ci si ma vyzut topanky alebo nie. Rovno vojde dnu. A to v akomkolvek pocasi (a to britske vie byt hodne mokre). Ide ma vzdy jebnut.

Reagovat
Freedo

Je to tak, ale oni taky moc nemají koberce, na rozdíl od našich zemí, takže v tom to dává smysl.

Reagovat
db18

Reagovat
kissak

pohádka pokračuje, vítejte v EPL

Reagovat
Maximm9

Mam rad takove pribehy, kde se ''prcek'' probojuje mezi obry a opravdu si myslim, ze ty zapasy u nich budou fakt tezke. Kazdopadne dalsi rok podle me pujdou zase dole.

Pro neutralniho fanouska bude asi tezke koupit listek na Luton ne ? Radsi bych si pristi rok udelal vylet na Luton, nez na ty trapaky z chelsea..

Reagovat
inferno08

Já myslím, že to bude těžký i pro zaujatého fanouška.

Reagovat
andkoo

celkom fajn clanok, este pridat info pre nas neznalych, ako je na tom ich kader, ci maju vobec sancu sa zachranit

Reagovat
Shevchenko

Proč řešit kádr když jim teď stejně přijde třeba 10 nových hráčů díky finanční injekci z PL.

Reagovat
andkoo

ci to budu riesit na styl Bournemouthu alebo ako Forest

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
fenixLFC

Snad to budu hrat na stadione MK dons a nie na tejto ruine ktora ma potencial stat sa dalsim hillsborough

Reagovat
ACSMan

Tak pokud vím Hillsborough tragédie se stala kvůli oplocení před plochou, ta tady není.

Reagovat
Greaber

Kecáš blbosti, jasně na poměry PL je to bída, ale v Evropě se hraje i na horších stadionech a pro příklad bychom ani nemuseli opustit ČR. Na stadionu je hlavní atmosféra a občerstvení

Reagovat
ACSMan

Jen jsem upozorňoval, že důvodem problému v Hillsborough bylo oplocení a špatná organizace.

Reagovat
Greaber

Promiň, odpověděl jsem do špatného vlákna, takže to nebylo pro tebe. Je si na tenhle nový Eurohumus nikdy nezvyknu

Reagovat
inferno08

Jak nový design souvisí s tím, že musíš reagovat na správný příspěvek?

Reagovat
SunFells

Reagovat
nani92

Reagovat
Gunner14

A další koment o tom,bruv

Reagovat
iamek

Saliba was shocked to see saka given almost £300k while he was offered less than £200k he has had offers much more then that by other clubs and will not accept any offer less than £200k.

Anglicky bulvár dneska zase jede . Jinak zájem údajně PSG.

Reagovat
SunFells

Který anglický bulvár? Ty zase jedeš

Reagovat
iamek

Jojo vaše bulvární zprávy ohledně mezd jsou pravda, ale jak předem označím, že tohle psal bulvár, tak jak malá podrážděná holcicka hned musíš reagovat

Reagovat
Mastný Chobot

Problém bude, že to, čo tu ty zdieľaš, nepíše ani bulvár, no

Reagovat
J0EL

Reagovat
SunFells

Nebo jen jako vypatlanec s očekávaně marným timelinem chceš po těch svých šmoulovinách odpoutat pozornost od otázky.

Reagovat
Trand

Tak ty skoro nikdy neházíš k těm příspěvkům žádné zdroje a často sem házíš rovnou nesmysly co napíše nějakej random uživatel na twitteru, tak těžko pak něčemu věřit.

To má být ten anglický bulvár? Nic jinýho totiž google nenašel. https://twitter.com/QatariFC/status/1663817876204052481

Reagovat
SunFells

Nakrmen 15 letým vrabejkou twerkujícím pro katary, au

Reagovat
Trand

Jsou tam i další perly, viz:

https://twitter.com/QatariFC/status/1663816757239316480 a hned další tweet byl to co iamek postoval sem. Arsenal chce dělat vše levně ale zároveň ho šokovalo, že Saka dostal tolik peněz, to dává smysl.

Předchozí tweet bylo tohle: https://twitter.com/QatariFC/status/1663810907892334593

Triple his wages by ale znamenalo v tomhle případě 120K, takže další velmi kvalitní příspěvek. A to vše stihli za poslední dvě hodiny.

Ale tak asi celkově kvalitní účet: https://twitter.com/QatariFC/status/1663819473130774528

Reagovat
SunFells

Dobrý kulomet To je jak kdybys vzal opravdový článek bulváru https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-12141771/Arsenal-shocked-William-Salibas-wage-demands-amid-PSG-interest.html

a potom domotal všechny myšlenky v něm.

Reagovat
Trand

Tak nějak to vypadá no

Teď zrovna nahodil další bombu. Asi byl přímo v kabině, když má takové důležité inside info

https://twitter.com/QatariFC/status/1663849455437611009

Reagovat
SunFells

Viděl ho z keře jak si nese k autu ramínka.

Reagovat
Dawon

U nej je tohle tak 90 % postu random kecy z nejaky podivnych random uctu na twitteru, soupne to tu bez zdroje a nazdar

Reagovat
SunFells

Reagovat
J0EL

Reagovat
Front hell

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Front hell

Dobrá křeč

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
JackDaniels.

OT: Aký je Nguyen brankár? Čo si o ňom myslíte? Vďaka.

Reagovat
inferno08

Jeho kočičí reflexy přivádějí soupeřovi útočníky na pokraj šílenství, zdá se, jako by na brankové čáře čněla pevná zeď, o kterou se ataky protivníka rozbíjejí na prach. Nejeden tým již padl na kolena a uznale pokýval hlavou nad Nguyenovým uměním. Je jako kus železa!!!

Reagovat
hona.kub

poeticky napsáno, jak od Oty Pavla

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
JackDaniels.

pekne napísané.

A teraz vážne

Reagovat
ACSeRw!n

obcas neco chyti

Reagovat
ian.rush

Reagovat
krisa

Reagovat
Swarley

Reagovat
Cobra

Reagovat
Mass

Nevim, ale já u nás chodim k Nguyenovi pro cigára a rohlíky, když má sámoška zavřeno.

Reagovat
ratusek

Reagovat
JackDaniels.

Tak dík

Reagovat
Lukáš_6

No a co si o něm teda myslíš?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Keeper117

Nemusíš to riešiť nejde do Slovana snáď Kmotríkovi zapne a skúsi Nitu lepšiu jednotku pre Slovan v CZ/SK nevidím

Reagovat
JackDaniels.

No podľa všetkeho je to takmer uzavretá vec. Osobne by mi vacsi zmysel daval Franto Plach, ked uz tam nechcu mladych.

Reagovat
Trand

Já teda nevím, ale tady se to trochu řešilo, tak možná se něco dozvíš tam https://www.eurofotbal.cz/clanky/heca-odchazi-ze-sparty-po-peti-letech-se-vraci-do-slovacka-626087/#forum

Reagovat
diskoschlampe

Já teda můžu mluvit o tom, co jsem ho viděl v Liberci, ve Slovácku netuším. Každopádně byl hodně dobrej, sympoš. Vlastně ve všem byl nadprůměr, na čáře, hra nohama, vysoký míče... Snad jediný co, tak ke konci našeho angažmá mi přišlo, že dělá víc chyb. Občas nějaká minda byla, ale taky asi nic hroznýho. V jednu chvíli měl určitě na repre.

Reagovat
fenixLFC

taky horsi dubravka. vie vychytat velke veci ale potom dostane gol po nejakej uplne dementnej jednoduchej strele

Reagovat
pistacik11

To by bol posun oproti chovanovi

Samozrejme sarkazmus

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Kejza

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrál tam náhodou i bývalý stoper Zlína Zdeněk Kroča? Když hráli 5.ligu..?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele