Aréola se do PSG vracet nebude, West Ham dojednal přestup

27.06.2022, 22:30
Aktuality
Alphonse Aréola za sebou má úspěšné hostování ve West Hamu United a v londýnském klubu zakotví natrvalo. Francouzský brankář se už nebude vracet do Paris Saint-Germain, kluby se dohodly na podmínkách trvalého přestupu a dnes bylo vše zpečetěno podpisem...

29letý gólman v Anglii podepsal smlouvu na pět sezon a součástí kontraktu je opce na dalších dvanáct měsíců, opačným směrem má putovat suma pohybující se mezi devíti až dvanácti miliony eur.

"Cítím se skvěle, z trvalého přestupu mám velkou radost a nemohu se dočkat, až se zapojím do tréninku a odvedu si svou práci. Hlavní věcí z mého pohledu bylo to, jak velkou lásku ze strany fanoušků jsem v průběhu uplynulého roku cítil," řekl.

Aréola je odchovancem PSG a v minulosti chytal za RC Lens, Bastii, Villarreal, Real Madrid a Fulham. Za West Ham loni nastoupil k osmnácti zápasům, v nichž inkasoval patnáct branek.

Autor: Tomáš Pavlík / whufc.com

Komentáře (310)

Přidat komentář
Sandstorm

Budoucí jednička WHU.

Reagovat
PH8

Tak když je Fabianskimu 37, tak je spíš ostuda, že ho ještě neposadil

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, nebyl ani jednička. Přitom myslím že má na víc

Reagovat
kattos

Myslím že jednička bude.

Na víc dle mého neměl, naopak, myslím že v PL je 10 brankářů kteří jsou na jeho úrovni, nebo dokonce lepší.

Reagovat
Leon7

Jednička nebyl, ale odchytal všechny poháry a Fabianski má 37. Nedivil bych se kdyby měl jedničku letos slíbenou on. Být golmanem TOP10 v PL není žádná ostuda Areola je podceňovanej.

Reagovat
Bayern +

Za 10,5 mega je to super prestup, v pomere cena-výkon ešte lepší ako Aguerd. Tak už len LB, CDM, kridlo a hrot.

Reagovat
PanAu

Je nějaká šance, ze letos půjde Rice?

Reagovat
Bayern +

Je, za 150 mega libier.

Reagovat
JeséRodriguez

Maguire nejdražší obránce, Rice DM to je celkem úsměvný...i třeba Grealish, kde u něj jako u ofenzivního hráče, bije ta cenovka do očí ještě víc, s tou jeho letošní statistikou

Reagovat
PanAu

Reagovat
Bayern +

To povedal jeden z majiteľov WHU.

Reagovat
PanAu

Jo v pohodě, stačilo říct ze není šance, protože to nikdo nedá. Podle mě by byli blázni, nevzit cokoli nad 80m.

Reagovat
kissak

za 10m Aréola nebo Pope?

Reagovat
Kluivert9

Pope

Reagovat
JeséRodriguez

Aréola

Reagovat
$dolar$

Pope

Reagovat
Leo Rekordman

Aréola

Reagovat
O.Giroud

Pope, veď je to Anglan

Reagovat
Godwinson

Jednoznacne Pope. Areola je proti nemu matlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu cenu jsou oba kauf.

Reagovat
Kucka

Reagovat
FUnk

pope all day long

Reagovat
SunFells

Leno, pak Pope.

Reagovat
Eichel

Pope

Reagovat
kattos

Pope

Reagovat
smazaný uživatel

Areola, Pope má přirážku za to že je domácí

Reagovat
smazaný uživatel

No tady těžko říct, PSG je asi lepší klub a West Ham zase hraje asi lepší ligu, takže těžké rozhodování.

Reagovat
JeséRodriguez

"asi lepší klub"

Reagovat
smazaný uživatel

Ty myslíš že ne? Já si třeba myslím, že takový Coufal, i když mu fandím, by v PSG dost možná v základu nehrál.

Reagovat
dejvikker

"asi"

Reagovat
JeséRodriguez

...já to teda dál předtím ani nečet, ale pobavilo mě i to "asi lepší ligu"

Reagovat
smazaný uživatel

Je to relativní, podle čeho změříš, která liga je lepší? Podle mě je lepší anglická, ale neodvážil bych se to tvrdit s jistotou.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak myslím, že tady je těch atributů hned několik. Finance, sledovanost mimo tu zemi, hráči chodí až na výjimky spíš z Francie do Anglie, než naopak. Určitě tam jsou i lepší hráči, hlavně teda cizinci. Dál bych pak zmínil i úspěchy týmů v LM, atd. Jinak osobně mám raději francouzskou ligu, ale tady asi není o čem se bavit, pokud chceš porovnávat kvalitu soutěží.

Reagovat
hornito

Reagovat
Seydou Doumbia

v pesgay by si nikdy nezachytal tak sedět na lavičce v lepším týmu to vůbec nemusí řešit

Reagovat
Higi

Jak to vůbec vypadá v United s Rashfordem? Má smlouvu už jen na rok ne do roku 2023? Má podepsat nebo jak to tam s ním vypadá? Nebo má United ještě nějakou opci na další rok prodloužení?

Reagovat
Dawon

Mela by tam byt pripadna opce do 2024

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/KieranMaguire/status/1541658143092006912

Newcastle uz se uci jak delat sponzoring.

Reagovat
PanAu

My chceme Akeho? To teď budeme dělat Arsenal a vykupovat prumeraky z Top týmu? A nakonec Koundeho si nechame utéct

Reagovat
Svatej

Každej cil, kterej teď vypadá reálně, je naprosto na hovno. Kéž by na nás někdo zas něco našel a my dostali ban, jsme v tom nakupování vážně nepopsatelně ubozí.

Reagovat
PP

No, naše kupování vašeho odpadu nebo odchody opor zadarmo je zase naše doména..

Reagovat
Svatej

No uz i vy jste z toho vyrostli, Spurs nakupuji dobře, Pool od nastupu Kloppa též. Zůstali nam jen United

Reagovat
Gazdo

Hold my beer

Reagovat
FC Porto FC

De Light a Sterling jsou naprosto v pohodě

Reagovat
Svatej

De light za primerenou cenu bez odchodu Wernera možná.

Sterling by byl ok jen v případě, ze by sel opacnym smerem Pulisic.

Reagovat
PanAu

De Light za 80mega+ Werner fakt není v pohodě když můžeš mít za 55m Kundu, která je podle mě i lepší.

Reagovat
Eichel

*De Ligt

Reagovat
RKBoy

Aké sa nepáči ani mne, ale Tuchel ho chce asi kvôli tej všestrannosti, keďže dokáže v defenzíve zahrať všade až na pravého beka.

Zvyšok mi príde ok, každé z tých mien sa dá odôvodniť a radšej tu budem mat prestupy vybraté manažérom ako ďalšie Marinine výbery ktoré vôbec nesedia do koncepcie toho co chceme hrať či celkovo ligy.

Koniec koncov treba čakať a uvidíme, po tom aby manažér dostal voľnú ruku ako Klopp či Pep voláme roky a keď je to konečne tu, človek iba číta jeden nespokojný, usmrkany komentár za druhým.

Ono sa ťažko zavdacit každému, zvlášť keď tu panujú také naivné predstavy, kde by bola 80% základu zložená z odchovancov.

Naposledy sme boli cely v extaze z mien ktoré prichádzali, ale dlho to nevydržalo a, v lige zo toho bola nekonzistetný bordel, teraz ma Tuchel ideálnu príležitosť si to poskladať podal seba a následne uvidíme ako to bude vyzerať v lige..

Po tomto prestupáku už to umiestnení musí byť istejšie a aj ten tlak na City a Liverpool väčší, titul z toho na 99% nebude, ale treba vidieť posun hlavne v premenenych šanciach a domácej forme.

Reagovat
Svatej

Bejt všestranně nadanej průměrnej hráč, to je něco,.co v top klubu nepotřebuješ přece...

Oduvodnit se dal i Drinkwater tenkrát, bohužel tohle tvrzení na to lepší světlo pořád nehází.. Sterling je nadprůměrný křídlo, který už dávno ukázalo strop svých možností a k tomu začal hrozně brzo na vrcholový úrovni.

I v lepším případě budeme mit na 4 roky upgrade Williana, ale zaplnime tak tenhle post před někým potenciálně mnohem zajímavějším.

Tuchel neprokázal vůbec nic, co by ho predurcovalo k tomu, ze ma dobrou ruku při výběru hráčů a je pravděpodobnější ze dopadne jak Moyes nez jako Guardiola. Tech trenérů, co tohle umí, je malá promile a i fandové Poolu se neustále snaží uklidňovat tím, ze posily nevybírá Klopp ale jejich analytický vedení. Proč teda dávat pravomoce člověku, kterej dost pravděpodobně nevi co s nima?

Ja nepotřebuju 80% odchovanců, chci kombinaci odchovanců a absolutní špičky. Ne žádný výplně jako Emerson, Sterling, Ake, Pulisic, Sarr nebo Christensen. To jsou hráči, kteří zabírají místo buď pro ty s větším potenciálem, nebo pro ty s větší kvalitou.

Ti hráči, co se koupili pred 2 lety jsou dobří, jen je Tuchel trenér, co s hracema vepředu totálně neumí pracovat a bylo by fajn si to přiznat...

Reagovat
RKBoy

Čím Tuchel ukázal ze tu ruku na hráčov nemá? A nezacni prosím s tým zoznamom z PSG, lebo tam žiadnu kontrolu nad prestupmi nemal.. Ani Lukaku nebol jeho prestup, to bol prestup vedenia.

Doposiaľ všade pracoval s tým co mu bolo dané.

A čo je zlé na nad priemernom hráčovi so skúsenosťami z ligy a vyhrávanim titulov? S takými hráčmi (Pedro, William, Alonso, Cahill, Luiz), sme slávili úspechy, City a Liverpool majú tiež kádre poskladané z takýchto hráčov, len ich treba mať správne zaradených a využitych.

Prepáč, ale Drinkwater sa nedal odôvodniť ani vtedy, a už vôbec nie za tu cenu a dávať ho do rovnakého sudu so Sterlingom a Akém je slušný nezmysel.

Ono si treba priznať, že hráči ako Werner ci Ziyech vôbec nesedia do ligy, tiež mali smolne zranenia ktoré im nepomohli v napredovaní.

Pulda je kapitola sama o sebe, zranenia a do toho hrozna konzistencia, s tým manažér ťažko niečo spraví, ked ti hráč zahadzuje jednu tutovku za druhou.

To mi nejak nesedí, lebo PSG a Dortumnde z ofenzívou problem nemal, Mount ci Kai sa presadzujú, aj Odoi mal lepšiu formu ako Werner ci Ziyech keď hral.

Tu treba prestať byt zaujaty a pozrieť sa aj na profil hráča, čo mu vyhovuje a, co potrebuje aby, sa z neho dostalo maximum... A pokiaľ máš v time viac profilov ktoré si navzájom nevyhovujú, nemôžeš postaviť systém pre každého z nich.. A pokiaľ sa hráč nedokáže ani za 2-3 roky presadiť pod 2mi rôznymi manažérmi, to už stojí za zamyslenie.

Reagovat
Svatej

Já už na tuhle část odpověděl, četl jsi to? V první řadě nedokázal, ze by k tomu mel dostat příležitost, tady by se nejdřív mělo řešit proč vůbec mu tu moc dávat, než co udělal špatně.

Guardiola už tohle prokazal v Barceloně, kdy si z béčka vytahl hráče a vyplisnil zbytek deadwoodu.

Klopp si postavil Dortmund, mezitim co Tuchel tak velkej úspěch prostě neměl a co hůř, u nás nejeví známky toho, ze by snad chtěl budovat podobně.

Co stihl Tuchel u nas? Gueghiho si ani neprohlidl, Abrahama naprosto posral, Gallaghera poslal pryc, i když na to měl už loni vic jak Loftus Cheek a je jen klika, ze to dopadlo takhle. Chalobah hrál jen protože nedošel Kounde a místo Jamese se shanel Hakimi. Teď máme Odoie a stejně naháníme Sterlinga. Mame Colwilla, kterej udelal na hostování stejnou díru jako James, ale děláme vsechno pro to, aby mohl jit zas do hajzlu kvuli Akem.. ne kvuli Koulibalym, ale Nathanem Aké, kterej si zahrál v šíleným Bournemothu a leští v City.

Víceméně cokoliv vyjma Mounta se z těch mladých snažíme od jeho příchodu nahradit, přičemž každej z těch postu patril k tomu poslednimu, co potřebuje zlepšit.

Jinýma slovama jsou všichni přivedení hráči smolaři nebo bridilove. Roooozhodne nemůžeme svádět na Tuchela, ze ze 7(!!!) špičkových hráčů dostal výkonnost z jedinyho (!).. jistě

V dobe Pedru a Willianu to stacilo na PL v útlumu (a navíc tenkrát by to stejně bez supertahounu Hazarda, Costy a jednou Cesca ten zbytek ani smykem neurval) , v Evropě nás týmy s opravdovou kvalitou zmačkaly jak papír a teď je situace takova, ze vládnout PL znamená i tahat za delší konec v Evropě.

Drinkwater se tehdy obhajoval jako partak, co vyhral s Kantem titul a ze jako hráč do variability a rotace super, jen si to nepamatujes. Minimálně s Akem jde srovnat naprosto bez problému.

Kai se neprosazuje, je z tech nákupů vepředu nejlepší, ale to je především šílenou ubohosti jeho konkurence nez jeho vlastní výjimečností.

Profily hráčů jsou naopak výborný. Máš tam doslova všechno. Nabihace a driv zakoncovatele ve Wernerovi, tvurce v Ziyechovi, tahovy kridlo v Odoiovi, univerzála na hrot a kridlo v Pulisicovi, falesnou devitku v Havertzovi, klasickou devitku v Lukakovi a stejně ten chlap nevymyslel nic, jak z nich neco mačkat. Tohle je totálně na jeho hlavě.

Reagovat
vitasrp

Jako dobrý, ale ohledně Tuchela je to prostě pořád stejná neobjektivní srajda. On se určitě nesnaží nahradit každýho dobrýho mladíka, kterýho momentálně má. Chalobaha prostě regulérně začlenil, měl dobrý výkony, tak ho začal používat a ten kluk toho odehrál spoustu. U Lamparda na honění péra, u Tuchela se hledají výmluvy, proč to vlastně musel udělat.

Kdyby došel Hakimi, tak to třeba Jamese vůbec neodstaví, ale mohl by častěji rotovoat, měl by odpočinek, když by se zranil, nebyli bychom v prdeli a hlavně by taky mohl hrát třetího pravýho stopera. Což ty řekneš, že je pro něj pozice úplně na hovno, ale já si to úplně nemyslím a hlavně teda ta strana James - Hakimi by mohla být totální top.

A dalo by se reagovat i na zbytek, jenom se mi do toho na mobilu nechce.

Reagovat
Svatej

prdel je, ze zrovna Chalobaha bych Tuchelovi jako jedno ho z mála odpustil, protože ten na to prostě nemá Vážně jsi presvedcenej, ze by s prichodem Koundeho mel nějakou minutaz? Možná by si ji nejak rozdělil se Sarrem, ale Kounde by sebral pořádnou porci a Azpi by taky musel něco hrát..

I v tom nejlepším scénáři bychom Jamese dlouhodobě rozvijeli směrem ke stoperovi a to ještě v hodne konkrétním systému, kterej věčně hrát nebudeme. Jasně, souhlasim s tim, ze ta strana by byla nadupaná jako prase. To mi i navzdory tomu prostě nepřijde pořád jako výhra a ze stejnýho důvodu jsem Tuchelovi nevyčítal Livramenta, protože by to bylo to samy v bledě modrým. Nejsem zas vážně takovej, ze vysiram na absolutně všechno, co se týká akademie.

Pochopitelně ze bych byl raději, kdyby James udržel pozici a nevázal nas prichod Hakimiho jeste pevneji na ten tristoperovej system. A to tvoje "třeba" tedy vypadá hodně jako prani než edukovanej odhad ..

Reagovat
vitasrp

Tak jako který trenér na světě by si dobrovolně odstavil jednoho z nejlepších hráčů? Tam to fakt nedává absolutně žádnou logiku, proto by to podle mě dopadlo takhle - však i na konci sezóny 2020/21 na té pozici pravého stopera James odehrál dva nebo tři zápasy včetně finále FA Cupu.

A vidíš, mně se zrovna Chalobah líbí. Určitě měl teda silnější první půlku sezóny než tu druhou, kdy udělal několik hloupých chyb, ale to se u stopera, který hraje první sezónu v Premier League a je mu 22 let, dá čekat. Navíc zvládal i vyloženě debilní situace, kdy byl třeba po 6 týdnech bez zápasu hozen do finálovýho zápasu s Liverpoolem a prostě to nějak zvládl, byť to třeba v úvodu toho zápasu vypadalo, že ho soupeř sežere zaživa. Ale zatímco Christensen by se "zranil" a nechal vystřídat, tak Chalo se uklidnil, dostal se do zápasu a nakonec podal ok výkon.

Reagovat
Svatej

Ve scénáři, kdy.bychom přivedli oba (Hakimi Kounde) by se musela čtyřka Azpi, James, Kounde a Hakimi porvat o dve mista v sestavě. Azpiho Tuchel léta miluje, James by mohl sloužit jako výplň pro oba posty a zbytek jsou dva specialisti. Nevidim zpusob, jak by z takový situace James mohl profitovat víc než kdyby nepřišli. Chalobah pochopitelně mimo hru, úplně.

Ve scénáři, kde by přišel jen jeden, by Chalo znovu nehrál a v lepším scénáři by si jedno místo udržel možná alespon James. Odhaduju, ze v pripade, ze by ten jeden byl Hakimi, by ta sance pro Reece na pravidelny hrani byla o trošičku menší, protože by se furt musel zaměstnat Azpi.

Přivedení pouze Koundeho by bylo tenkrát ale dobrý. Ve dvou by to snad časem zvladl, Chalo by holt odešel, Azpi po letech doslouzil a James si udržel místo. (Tak jako tak by ale nejdřív velmi pravděpodobně došlo k odchodu Trevora )

Dobry zopakovat, ze tu jde furt o víceméně nejlepší možný scénáře a to ve variantě, která nás takticky přikove k jedinýmu rozestavení, což furt není úplně ideální...

To, ze se ti libi, respektuju. Za mě z nej Tuchel uz ted vytriskal víceméně to, na co nejvíc má a i tam ukázal, ze by to bylo max na backup. Pokud by se s tim smiril, tak fajn, ale na základ v současný topce tam potenciál osobně nevidim.. Nicméně vůbec to něco, o čem bych se hádal, hráč může překvapit kdykoliv. V takovym Christensenovi jsem videl hrozne moc a při nejlepším nenaplnil potenciál, bejt prisnej tak přímo zklamal..

Reagovat
Svatej

Vůbec to není něco*

Reagovat
icka

Reagovat
RKBoy

Broja a Colwill budú v príprave kde majú šancu zapôsobiť, vyčítať, že Gallagher šiel na hosťovanie, na ktorom sa herne znova posunul a mal dostatočnú minutáž, ktorú by u nás ani zdaleka nemal aby následne dostal automatickú pozvánku do prvého tímu bez nutnosti sa ukazovať v príprave, je fakt krč.

Guehi bol naopak obetovaný pre príchod Lukakua, pochybujem, že tam mal Tuchel nejaké slovo, ale rovnako, ak nie horšie, odstrelil ešte lepšieho Tomoriho zas Lampard a toho mal možnosť si aj vyskúšať.

Chalo dostal šancu kvôli super príprave a chytil sa jej na začiatku skvelo, v 2. polke sezony už to boli slabšie výkony ale stále ide o super prírastok do kádru.

oháňanie sa Hakimim mi príde tiež úsmevné, zvlášť ked James dokáže zahrať aj na pravom stopérovi + nikde nebolo vytesané do kameňa, že by ho mal nahradiť, tu sa furt hulákalo aby sme mali posty kvalitne zdvojené a teraz napíšeš toto.

pardon, ale Werner a Pulišič už dostali dostatok príležitostí, v niekolkých formáciach a rôzne poskladaných útokoch a takmer zakaždým to od nich boli smutné a priemerné výkony s množstvom zahodených šancí, tam už žiadny manažér viac nezmôže.. pri jedinom hráčovi som ti ochotný dať za pravdu, Ziyech, a aj to preto lebo to povedal sám Tuchel, že nemá preňho vo svojom systéme proste miesto.

Lukaku flopol v prvom rade kvôli svojej hlúposti a arogancii... tam naopak tlieskam Tuchelovi, že odmieta opakovať situáciu z minulosti ala Torres a naťahovať to utrpenie pre všetky strany.

Reagovat
PanAu

Já jsem pro ať si to vybírá Tuchel, ale Ake je čistý průměr, navíc bude stát okolo 40 minimálně. Kounde je o 2 třídy jinde, ikdyz to je spis hráč na pravou stranu.

Reagovat
gunner123

Reagovat
wesleyborland

Ne. budete kupovat ještě větší průměráky.

Reagovat
kolouch

Za ty peníze super kauf. Mně se popravdě jeho styl moc nelíbí, co dokáže Fabianski "zalepit", Areola vyráží. Na druhou stranu na čáře je Areola výborný a dokáže vytáhnout mimo bránu cokoliv. Spolu tvoří silnou brankářskou dvojici a v minulé sezóně jim v podstatě nebylo co vytknout.

Reagovat
FC Porto FC

De Light a Sterling jsou naprosto v pohodě

Reagovat
jk

If Richarlison does come to ⁦@SpursOfficial⁩ suspect history will show agreement was reached last night. Bill Kenwright and Daniel Levy were having dinner together in Scott’s - and I was at table next to them…

https://bit.ly/3NzmILm

Reagovat
Nikikrew

Najodpornejsi sucasny hrac EPL pojde do najodpornejsieho timu EPL, vsetko sedi

Reagovat
Seydou Doumbia

šak nejde do United

Reagovat
Cobra

*jeden z nejodpornějších. Nejodpornější Jesus zatím není.

Reagovat
Nikikrew

Neboj budem prvy ho verejne kritizovat ak bude robit hocijake blbosti na ihrisku ale na Richarlison level ani zdaleka nema

Reagovat
Cobra

Jesus je v tomto dokonalý. Svým ublíženým výrazem nemusí udělat vůbec nic a i tak mě sere.

Reagovat
PanAu

Hm, Conte jede bomby, letos budete válec, richarlison je největší srac, ale hráč je to skvělý, hned bych měnil za Pulisice nebo Ziecha.

Reagovat
JollyJoker77

Do 30 musia dakoho predať no to som zvedavý nemám nič proti ale dúfam že ta cena nebude raketa ....40 plus Winks by bol ideál .

Reagovat
Zaschrona

Nemusíme, jen by to pomohlo.

Reagovat
FUnk

lamela 2?

Reagovat
jk

Snad ne

Reagovat
Zaschrona

To musela být konverzace. Levy celou dobu lowballoval s nabídkama a nejčastěji nám nabízel speciální zatím nerozkvetlý talent Jacka Clarka, mimo řeč upozorňoval jak si zahrál v nejlepší show na Amazonu a jestli se nechce Bill přijít podívat na NFL na nejlepší stadion na světě; Kenwright celou dobu odbíhal od konverzace a žvanil o tom, jak v jeho filmu hrál John Travolta, nabízel Levymu volňásky na Blood Brothers a prokládal to fingovanými telefonáty s matkou a brečením o tom, že se nám snaží ukrást našeho kluka.

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
jk

A taky to generuje dobrý reakce

I bet Levy negotiated the bill and it was paid for via Klarna

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham Hotspur express interest in Inter Milan star Hakan Calhanoglu.

Reagovat
Herry31

OT:

Má někdo zkušenosti s S&P500? Přes co nakupujete (Xtb, etorro, portu)?

Reagovat
Busby babes

Degiro. Jinak zkusenosti tenhle rok nic moc.

Reagovat
jk

ale už to roste…

Reagovat
Busby babes

dokud neprodas, zadnou ztratu nemas.

Reagovat
Remt

Nerealizovaná ztrata i když kurevsky velká

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kvasha16

Reagovat
81Tomas

Na Degiru porad dobry.. ale na kryto se uz ani nedivam

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mistr129

Reagovat
Vinci

Já to mám na portu. Teď to šlo dost dolů, ale poslední cca týden už jde zase nahoru.

Reagovat
Kucka

Portu

Reagovat
smazaný uživatel

Trading212. A co se tyce zkusenosti, tak moc nevim co tu napsat. Do SP500 sypes pravidelne prachy roky, mozna i desetileti, v duchodu vyberes a pak se smejes. Vubec nema smysl se bavit o nejakych tydennich nebo mesicnich vykyvech.

Reagovat
Remt

Má smysl čekat na nějaký lokální dna a pak nakupovat více nebo je tato technika úplně o hovne?:D

Reagovat
Melisko

Je na hovno.

1. Neodhadnes kedy to dno naozaj nastane

2. Nie všetky akcie sú v minuse

3. To co píše kolega vyššie. Ak bude každý mesiac/týždeň prispievať tak budeš v pluse (pri terajších nízkych cenach)..

Reagovat
Remt

Já to myslím tak, že si např. vyberu pár akcií/případně ten index.. dlouhodobě do něj chci investovat, protože věřím, že to půjde nahoru... A teď mám třeba měsíc kdy to dám příklad každý měsíc udělá procento za den nahoru.. tak nebudu investovat když to kontinuelně jde nahoru, pak přijde nějaký lokální pokles o 6-8 procent, a já si řeknu - hele, využiju toho a přikoupím.. a pak dle toho co nastane - pokud to půjde zase pár dní nahoru, tak to nechám být.. klidně měsíc, dva.. pak přijde lokální pokles v řádu několika procent, tak opět přikoupím.

V podstatě ta metoda dollar cost averaging, ale taková... řízená, ne bezmyšlenkovitá. Myslíš, že je to hloupost? Já nad tím přemýšlím už několik týdnů a lámu si s tím hlavu. Chápu, že nikdy nepoznáš dno ani vrchol - jen mi jde o to že než abych bezmyšlenkovitě např jednou týdně nakupoval za jakou koliv cenu.. tak radši několik týdnů nenakoupím a pak nakoupím za větší částku při lokálním poklesu.

Reagovat
Miguel19

Nespekuluj a nakupuj pravidelně.

Reagovat
Remt

To je právě to co mě neba. Mě baví vzrůšo. Ale ne zas takový vzrůšo, že bych chtěl jít do opcí. Spíš takový.. regulovaný vzrůšo

Reagovat
Remt

Pořád si myslím, že to tímto.. "ojebu" a zvýším výnosnost, ale možná se pletu

Reagovat
Melisko

Otazka je ci ten pokles o 6-8 percent pokryje ten mesiac/dva rastu. Ja som skor fanusik pravidelneho investovania. Dobre sa to teraz ilustruje na raste urokovych sadzieb, vzdy na druhy den po sprave od FEDu je nie maly pokles a teda tiez skor cakam na taketo 'milniky' alebo ak jeden den je velky rast tak na druhy den sa to koriguje atd..

Ja teraz skor pozeram ci neist do dividend akcii

Reagovat
Reggie

Kámo, časovat trh neumí ani Buffett . A i když jsem přemýšlel mockrát stejně, tak na to žádný pravidla nejsou. Já měl teda štěstí, že jsem trefil dno u PF, když začala Corona a udělal jsem za 2 roky hodně přes 100% , ale tam mi to dávalo smysl z historickýho hlediska, protože jak se v těch velkých kruzích PF chovají mám už docela nakoukany. Ale byla to teda jednorázová investice

Reagovat
Remt

já to zkouším/učím se/vzdělávám se v tom asi 3 měsíce, zatím jsem něco docela pokazil, trefil jsem asi 20% nárůst na Alibaba, tam jsem přikupoval u dna a když to vyletělo na "resistence level", tak jsem to s 20% ziskem prodal (otázka žejo.. bylo by lepší to držet?..) a to samé na Gamestopu, to je taková akcie.. tam mi přijde, že se to dá docela prima odhadnout dle support a resistence úrovní kam to půjde. Ale jinak jsem za ty 3-4 měsíce asi ve 4% ztrátě, ale říkám si.. postupně investuju, rád bych dlouhodobě.. přikupuju když je to levné a když to vylítne, tak něco odprodám. Tak snad se to otočí do plusu

Reagovat
Reggie

Hele Alibaba je dobrej příklad. Tam jsem před nějakou dobou dělal "analýzu" (jsem v podstatě úplnej laik) a počítal hodnotu akcie - ta vyšla super oproti cenně a co jsem se tak různě díval, tak se na tom shodli i daleko vzdělanější investoři, nemluvě o tom, že baba má fakt neskutečný čísla, tam se myslím málokterá firma dokáže rovnat. No a jednoho krásnýho dne mrd a spadla to, už nevím přesně, ale minimálně od 30-40% protože Čína . Prostě investování... Podílové fondy jsou pasivní investování, tam se mi o to starají top manažeři a je to samozřejmě dlouhodobá investice, akcie mám spíš tak pro zábavu. Ale určitě se dá spekulovat, jak o tom mluvíš. Já to beru tak, že jediná "jistota" je v dlouhodobosti

Reagovat
Remt

Ta analýza a výpočet hodnoty akcie by me zajimala, jak se dela... do toho jsem zatim nezkousel proniknout a rád bych. Asi je na to ale vic postupu, jak postupujes napriklad ty?

Reagovat
Reggie
Reagovat
Remt

Díky, projdu si videa kde ukazoval jak ocenovat akcie. Rad bych do toho sveho "investovani" zaclenil co nejvice techto aspektu abych se co nejvice to bude mozne vyvaroval nejakych totalnich fuckupů a průserů

Reagovat
Reggie

Čistě výpočet hodnoty má potom v placeným kurzu, kterej podle mě za ty prachy stál, když ti to v budoucnu vydělá násobek ty částky. Na ,YT ty neplacený videa ti samozřejmě taky něco dají, ale ten kurz byl dobrej. Je to nějakej mladoch, ale evidentně se docela vyzná. Mrkni na to s uvidíš

Reagovat
twelwer

Ale to co popisujes neni teda investovanie ale skor trading az gambling

Reagovat
Remt

Souhlasím, máš pravdu. Já to ale kombinuju, napriklad Berkshire, fb jen prikupuju kdyz jsou lacine a prodavat nechci.

Reagovat
Gazdo

Cez trading212 sa da sypat do indexov aj bez paky? Ja pouzivam XTB na akcie lebo maju celkom male marze ale na indexy bohuzial pouzivaju iba paky a to pri vacsom poklese znamena bohuzial automaticke predanie pozicie

Reagovat
twelwer

Ziadne paky, XTB ma normalne aj fyzicke ETFka na indexy

Reagovat
Remt

Podle me ano, nejake SaP500 jsem tam tusim videl. A neprislo mi, ze by to byla akcie na paku. I kdyz i ty tam jsou, tech jsem tam videl hodne, jestli tomu spravne rozumim (uplny lajk), tak u nich bylo napsano v nazvu "2x", "3x" apod

Reagovat
twelwer

to je rozdiel, on popisuje CFD na indexy, ty popisujes fyzicke ETF, ktore je pakovane a to je zase iny produkt. Odporucam sa takym vsetkym veciam vyhnut, kym nemas info ako to funguje inac ti to znici ucet

Reagovat
Remt

Tak tak, já vím že temto věcem se vyhýbám raději

Reagovat
Melisko

Interactive brokers a zacal som nakupovat az pocas tohto vypredaju..

Reagovat
Gazdo

Na XTB sa da tusim iba cez paku do indexov. Ostatne neviem

Reagovat
Herry31

Díky všem za reakci, ještě si o tom něco přečtu a nechám to na srpen.

Reagovat
Langi

twl za rok už 30...celkově ho PSG dost zbrzdilo...ale ono se není čemu divit, když se v tom klubu za 8 let vystřídalo snad 7 gólmanů

Reagovat
Mastný Chobot

@Teamnewsandtix on Tielemans: “Arsenal are confident [about signing him]. They think it’s one they can leave & come back to towards the end of the window. The fee Arsenal are talking about & the fee Leicester want isn’t a million miles apart, so there’s a very good chance.” #afc

Pochybný zdroj, ale dávalo by to zmysel vzhľadom k tomu, čo sa deje. Neviem, prečo k tomu tak ale pristupujeme, keď CM potrebujeme niekoľkonásobne viac ako nejakého Raphinhu.

Reagovat
Trand

Souhlas. A zároveň si musí být v klubu dost jistí, že nám ho nikdo jinej nevyfoukne. A docela bych se divil, kdyby byl zájem jenom z Arsenalu, přijde mi to zbytečně riskantní.

Reagovat
Seydou Doumbia

potřebujete oba...Tielemans by byl konečně světový CM místo těch junioru typu vieira, lokonga atd a raphinha zase světový křídelník...to že ho nepotřebujete je nesmysl...dobré týmy potřebujou široký kádr kvalitních hráčů

Reagovat
mr.Silver

Myslím, že dotáhneme i Tielemanse i Raphinhu i Martineze.

Pokud z toho nebude TOP 4 a vítězství v EL, tak se může Arteta pakovat.

Reagovat
J0EL

Reagovat
mr.Silver

Plus, těch záložníku máme hodně - AMN, Elneny, Xhaka, Partey, Patino, Sambi, případně Odegaard a Vieira.

Musíme prodat AMN a poslat Patina (Lokongu) na hostovačku, abychom tam vecpali dalšího hráče.

Reagovat
formic81

ja bych Patina asi nechal, league cup a FA cup je pro nej idealni a to ze bude moc trenovat s prvnim teamem mu da urcite hodne. Naopak kdyby dosel Martinez i Tielemans, tak Lokonga musi odejit na kvalitni loan, tak aby za rok nahradil Xhaku v rotaci.

ja si myslim, ze Sambi muze byt velmi kvalitni hrac, ale potrebuje se vyhrat.

Reagovat
mr.Silver

Je, ale prozatím na to nemá, poslal bych ho na hostování do PL/Champu.

Reagovat
Hachim Mastour

Ešte sa nám musí podariť predať Torreiru

Reagovat
mr.Silver

Fakt, že jo, ještě tento uplakánek

Reagovat
Seydou Doumbia

Přitom není dobu neskutečný hráč u vás můj oblíbenec

Reagovat
formic81

ne jenom Lucase.. Hector, Leno, Nelson, Holding by meli bejt dalsich 40-50 mega.. jakmile dojde Martinez, tak nevidim duvod nechavat Holdinga. Stejne tak Pepeho pri prichodu Raphinhy..

Reagovat
Hachim Mastour

Tak, reč bola o strednej zálohe

Reagovat
gocii

a nebyl by při odchodu Roba problem s HG?

Reagovat
Mastný Chobot

Máme ich dosť, ale kvalita je žalostná. Okrem Thomasa by nikto z nich nehral v tíme hrajúcom LM. Odeho a Vieiru neberiem ako CM.

Reagovat
mr.Silver

S tím souhlasím, prvně však musíme tyto hráče prodat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdo je Patino ? no hodně jenže elneny sracka, niles sracka, xhaka průměr, lokonga mladý nerozehrany...když je možnost podepsat hráče kvalit tielemanse tak je jedno kolik máš v týmu záložníku, když to je výběr takové kvality

Reagovat
Nikikrew

urcite

Reagovat
Greny
Reagovat
mr.Silver

[Charles Watts] Arsenal are awaiting a response from Ajax after submitting a second offer for Lisandro Martinez. The second offer is around £34m and Ajax are currently mulling over.

Reagovat
Mastný Chobot

Je možné, že by sme ho chceli na miesto Xhaku? Nepoznám ho, preto sa pýtam, keďže čítam, že vie zahrať aj LB a CM.

Reagovat
formic81

podle me je to Artetuv Fernandinho type of player.. prisel tam jako CDM, ale zahral stopera i LB v nouzi.. podle me to samy chce od nej Arteta, zaskocit kdekoliv a udrzet kvalitu startovni 11ky.

Reagovat
mr.Silver

Na CM hrál loni jednou, takže spíš ne ale kdo ví, co po něm bude Arteta chtít.

Ramsdale (Turner, Hein) - Leno out (cca 10kk), Runnarsson out (klidně zadarmo)

Tomiyasu (Cedric) - Bellerin out (5-8kk)

White (Saliba) - Holding out (cca 10kk), případně nechat Holdinga jako 4-5. stopera.

Gabriel (Martinez) - Mari out (cca 3kk)

Tierney (Martinez, Tavares) - Tavares hostovačka, ideálně však prodat a zapracovat na LB někoho mladého

Xhaka (Tielemans, Lokonga) - Torreira out (cca 10kk)

Partey (Elneny, Patino) - AMN out (cca 5-10kk)

Odegaard (Vieira)

Saka (Raphinha) - Pepe out (20-25kk), Nelson (hostovačka nebo prodat)

Jesus (Nketiah) - Balogun hostovačka, případně sranda cupy

Martinelli (ESR)

Toho deadwoodu máme fakt neskutečně moc.

Reagovat
mr.Silver

Ale pokud všechny tyto hráče dotáhneme, tak to bude paráda

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/ARSENAL442com/status/1541718749945921537

Tak teda vitaj, dúfam, že bude lepší ako očakávam

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
formic81

koho by si v podobny price-range uprednostnil? Ja si myslim, ze mame nejlepsi reseni co jsme mohli mit.

25let, 5 sezon za sebou v PL a solidni produkce. Verim, ze jako prava 9ka a cista jednicka v teamu bude jeste lepsi nez co byl v City.

Reagovat
smazaný uživatel

V City nebyl 9ka, ale spíš křídlo, a produktivitu měl právě hroznou. Fakt neuvěřitelný, co si někteří nalháváte.

Reagovat
mr.Silver

Owny pls

Reagovat
jk

But statistics since suggest he’s not the most clinical finisher, underperforming his xG number in four of his five complete Premier League seasons — and in the other, overperforming by just 0.2, essentially “par”. Jesus puts himself in the right positions to get on the end of chances, as you might hope of an attacker playing ahead of the most creative midfield in Europe. He has sometimes been wasteful, however

Reagovat
lofin9

to lebo vedel, že so zálohou City vždy príde ďalšia šanca tak si mohol dovoliť spalovať

Reagovat
Mastný Chobot

Nikto nikdy nevyskautuje nejakého hráča tak dobre, ako fanúšikovia Spurs, keď je spájaný s Arsenalom, to sa vám tragikomikom musí nechať

Reagovat
jk

To byl Michael Cox.

Reagovat
smazaný uživatel

Doesn’t make us wrong, tho.

Reagovat
mr.Silver

Jesus averages an EPL goal every 160 mins. Only Salah (126), Kane (129), Ronaldo (137) & Vardy (153) score faster from *current* EPL players since Jesus moved to #MCFC

Reagovat
Mastný Chobot

Uprednostnil by som nejakého čistokrvného hroťáka Určite ich po Európe behá kopa aj za menej peňazí a s oveľa menším platom ako Jesus. Pokojne by som riskol nejakého mladého hroťáka z nemeckej/francúzskej/talianskej ligy a radšej by som bol aj za takého Calvert-Lewina alebo Toneyho, ak by sme teda chceli ostať pri tom britskom modeli.

Jesus ma nikdy ničím nepresvedčil, ale teda keď už je tu, tak mu budem fandiť a veriť, že Arteta a Edu vedia, koho chcú. Koniec koncov, pred rokom im to vyšlo dosť dobre napriek tomu, že sa mi to nepáčilo.

Reagovat
formic81

Toney DLC hlavne kvuli tem jeho zdravotnim problemum.. ja si myslim si ze Jesuse chce Arteta hlavne kvuli jeho schopnosti kombinovat a dostavat do sanci i nase kridla, coz nevim jak by zvladal Toney (do jehoz levelu muze dorust Eddie - podrzet mic, dobre se orientovat v 16ce a dobre zakoncit), Jesus toho nabidne daleko vic.

Mne by fakt moc jinejch jmen nedavalo vetsi smysl. Verim ze Vlahovic by byl skvelej fit, Lautaro mohl bejt taky zajimavej (cekal bych ale cenu 60+), Osimhen asi 80+, Abraham 70+.. nemyslim si ze tech moznosti bylo tolik a nebejt prichodu Haalanda, tak by podle me nikam nesel.

Reagovat
Seydou Doumbia

hlavně ten Toney by stal zhruba podobně jako žežus dejme tomu má hodnotu 40, jenže domácí hráč, brendford nemusí prodávat a si na 60 fklidu...jesus dle mého lepší volba, jebat že má rok do konce smlouvy

Reagovat
Nikikrew

Toney

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze nebude hrat tak ako vyzeraju jeho rifle

Reagovat
jk

Na fotbalistu docela ok outfit.

Reagovat
FUnk

martin lawrence?

Reagovat
jk

Swiss ramble a nové FFP

https://twitter.com/swissramble/status/1541305051976695808?s=21&t=St6NqSjxmlgjidzl1rusOg

Jinak v porovnání toho klíčového UEFA Squad Ratio jsou na tom Spurs zatím nejlíp, 71%. Nejhůř je na tom woolwich, 93%. Zbavit se pro ně tě Lacazetta a Auby asi pomůže, ale s tím rozhazováním desítek milionů za squad playery se toho asi moc nezmění.

Reagovat
Dawon

Ty cisla jsou za sezonu 20/21, ktera byla drasticky ovlivena covidem, pisou to i v tom vlaknu...kdyz se tam podivas na cisla za rok 18/19, tak jediny, kdo by mel trochu problem, je Chelsea (85 %)...Arsenal je tam na 66 %

Z toho vlakna to vicemene vypada, ze jediny, kdo s tim bude mit potencialne vetsi problem, je Italie

Reagovat
jk

UEFA accepted that many clubs would struggle to meet the 70% limit straightaway, so there will be a gradual implementation over 3 seasons to allow clubs the necessary time to adapt. As a result, the limit will be 90% in 2023/24, 80% in 2024/25 and 70% only from 2025/26 onwards.

Že s tím někdo teď bude mít problém bych nepředpokládal. Ale je to něco, co budou muset brát v potaz víc než konkurence.

Reagovat
Dawon

Neni treba mi tu kopirovat neco z toho vlakna, ja cist umim.

A co te vede k tomu, ze na to budou muset brat vic ohled nez konkurence? Predcovidove cisla (ktere sou za me urcite relevantnejsi) nic takoveho nenaznacuji.

Reagovat
jk

Vede mě k tomu to, že jejich propad v tom squad cost ratiu je suveréně nejvyšší z big6, z 74% na 93%. Ale to sis asi přečetl Počítat na mobilu se mi to teď nechce, ale neřekl bych, že ten propad je poměrný tomu nižšímu revenue aby jediným z faktorů byl C19, ale třeba máš pravdu.

Reagovat
Dawon

Tech faktoru tam samozrejme bude vic, ale to uz by asi vyzadovalo o dost detailnejsi rozbor Letos treba oproti lonsku zase budou v poharech, coz je porad docela slusny financni boost, ikdyz je to jen EL, obzvlast pokud dojdou dal...dalsi predpoklad samozrejme bude zbavit se deadwoodu. Ale rekl bych ze i v tomhle jdou docela spravnym smerem.

Mas tam od konce sezony 20/21 odchody Auby, Lacazetta, Luize, Kolasinace, Williana, Chamberse - uz jenom tohle bude nemala castky pryc na platech. Samozrejme neco z toho spolknou ty nove prichody, ale hadam ze zdaleka ne vsechno.

Reagovat
jk

No jasně. A ty odchody jim určitě pomůžou. Na druhou stranu věřím, že velká část toho co ušetří za Lacu a Aubu spolkne Jesus a nová smlouva pro Saku, pokud tedy podepíše.

Ale z big6 furt generují nejmenší revenue a nevěřím, že by se na tom do budoucna mělo něco extra měnit. I na tu pre-covid hodnotu se budou dostávat pomalu. Další faktor je, že všechny ostatní týmy jsou schopné generovat nějaké příjmy z prodejů, u woolwiche tohle minimálně v blízké budoucnosti zdrojem nějakých extra příjmů nebude, protože ten kádr je fakt úzký a potřebují spíš naopak investovat. Pokud teda neprodaji nějaký talent z raketu, ale tam se nabízí asi jen Saka.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/sistoney67/status/1541735297997733890

Frenkie De Jong deal to Man Utd not done and significant issues still to work through. But if/when it is, the fee will be €65m plus add-ons.

Addons prej na 85 mega eur, takze celkove by to bylo za 74 mega liber. To je imho dobra prace.

Reagovat
Remt

Souhlasím. Brilantní.

Reagovat
Eichel

A De Jong s prestupom súhlasí? Aby sa nestalo to, že sa kluby dohodnú a Frankie povie, že nikam nejde.

Reagovat
Busby babes

v tom problem byt nema, ale kdo vi.

Reagovat
Salfovic

Laporta mu řekne, že na smlouvě bude do minuty jeho podpis nebo jeho mozek.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

urcite bychom nabizeli za hrace,kdybychom vedeli,ze k nam nechce jit...

Reagovat
Eichel

a čítal si tie jeho vyjadrenia posledný mesiac, že? a zdroje okolo Barcelony pravidelne tvrdia, že on nikam ísť nechce.. keby ste s ním boli dohodnutí tak iniciatívne do médií nehovorí to čo hovorí ale je aspoň zdržanlivý. úplne v pohode sa môže stať, že De Jong sa postaví na hlavu a presvedčí ho len raketa na mzde

Reagovat
Remt

A hráč "motivovany" resp presvedceny jen platem, to chces, kdyz shanis nekoho kdo bude rozdilovej a stoji te 85mil a nesmysl na platu

Reagovat
Busby babes

jo no, na to ze u nas bude nejspis brat min nez v Barce...

Reagovat
Remt

Co takhle se na nej kvuli financni narocnosti vykaslat a poohlidnout se jinde? To je to tak svetovy hrac s takovym potencialem, ze se za tyto az nesmyslne financni podminky vyplati? Nebo je to jen tuzba ETH? Me prijde, ze chtit ho takto moc nasilu nema smysl, akorat budete nasrani az bude hrat tuzku

Reagovat
Busby babes

Ano je to svetovy hrac.

Reagovat
Remt

Tak ja jen ze v Barcelone to zase tak nepredvedl, nepletu-li se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

cetl a prekvapive nekyda na barcelonu hnuj...to ale neznamena,ze k nam nechce

kdyby nechtel,tak neprijde,ono to neni tezky

Reagovat
Eichel

len si otvorím dnešnú marcu a bum: After agreeing on the fee, Manchester United must convince the player. De Jong likes Ten Hag's idea, but he's still not convinced. He has always wanted to succeed at Barcelona and that hasn't changed. [marca]

Ja nečítam nič iné ako to, že chce prioritne zostať v Barcelone, preto je logické pochybovať o tom, či ho projekt United dokáže presvedčiť aby opustil klub ktorému fandí od malička. A ďalšie info hovoria, že klub ráta aj s tým, že by zostal a pre ten prípad s ním chcú rokovať o signifikantnom znížení mzdy aby to pre klub bolo prijateľné. Nie je to tak, že Frankie chce ísť do United a Barca ho za každú cenu musí pustiť.

Reagovat
Busby babes

ja si vzdycky vzpomenu na EF hlasku, kdy v den, kdy spanelsky noviny maj neco jako April nekdo vysvetloval, ze dneska nema cenu spanelsky noviny cist, protoze pisou sracky, vyjimkou je marca, ktera pise sracky kazdej den.

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/3387773/2022/06/29/neymar-everton-june-30/

tady o tom pise Athletic: What are you up to on June 30?

Let’s begin with Barcelona. Their financial mess has been well documented, with Joan Laporta and the rest of the board trying to come up with increasingly creative ways to allow the club to operate under the crushing weight of their €1.3 billion debt.

June 30 looms so large because that day represents the end of their financial year, the outcome of which will determine the salary cap that La Liga will impose on them when they make their own calculations, due on July 31.

So Barcelona need money, and fast. That could come through a variety of creative ways, including the “financial levers” that Laporta asked the club’s members to pull earlier this month. This would either involve selling around half of Barca Licensing and Merchandising, the company that controls large portions of their commercial operations, or selling a maximum of 25 per cent of their future TV revenues.

To a layman, even with the knowledge that they need quick cash, selling long-term revenue for a short-term cash injection sounds risky at best. “There are elements of payday loans about all this,” says Kieran Maguire, football finance expert and host of the Price Of Football podcast. “It’s a short-term solution with a long financial tail.”

At the time of writing, no such sale has been confirmed, but Laporta and the Barcelona board will push hard to bring in something before the clock strikes midnight on the 30th.

Again, to a layman, a much more sensible option would be to simply reduce their outgoings by selling some players, then crucially not bring in other, potentially even more expensive players. That’s why their pursuit of Robert Lewandowski feels so strange, but this is Barcelona: they have to feel like they are still competing, still glamorous, still able to attract top stars, even though in reality they barely have two pesetas to rub together.

And in fairness, they’re doing this too, as anyone who is following the torturous Frenkie de Jong saga will attest. The current mood music seems to be that Barca and Manchester United have broadly agreed a fee of £56 million plus add-ons, but Barcelona’s need to raise funds by June 30 hangs over the whole thing.

Reagovat
Eichel

A ty teda predpokladáš, že do zajtra sa dohodnú na prestupe Frankieho, hej?

Reagovat
Busby babes

ja nepredpokladam nic moc. je to mozny, ze to stihnou, je to mozny ze ne a pak ma Barca trochu problem no.

Reagovat
r.mrazik

nastesti je Marca idealni zdroj informaci

Reagovat
Eichel

Marca je príklad, info o tom, že De jongovi sa z Barcelony nechce je okolo barcelony totálne plno. Toto je spomenuté, že len keby si otvorím prvé dnešné noviny tak to tam hneď nájdem a ty sa tváriš ako by bol celý nadržaný na prestup do United a určite tam chce

Reagovat
r.mrazik

tak je logicky,ze by nejradeji asi zustal...ale to neznamena,ze mu k nam nechce

o nadrzenosti jsem nic nepsal...

Reagovat
Busby babes

vsechna jeho verejna prohlaseni byla uplne v pohode. Rika, ze chce zustat, coz je logicky, protoze hrat za Barcu proste byl jeho sen, navic nebylo vubec jisty, ze se kluby dohodnou, takze rict cokoliv jineho, pak zustane a fans ho sezerou... nikde ale ani nerikal nic ve smyslu: do United nikdy.

Reagovat
hornito

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
SunFells

https://i.redd.it/30xf7zbkx3891.png

Nejvíce vyhledávané týmy v jednotlivých zemích. Může být

Reagovat
SunFells

Akorát teda nevím, jak nás v tom na Ukrajině předčil Ajax

Reagovat
Seydou Doumbia

cením země, kde mají domácí tým jako nejvyhledavanější

Reagovat
Mastný Chobot

Chelsea ma pobavila

Reagovat
TopinB

Kde tam je? Já ji vidím jenom v legendě

Reagovat
TopinB

Ty vole, já jsem slepej

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně si s tím autor nedal moc práce a z vyhledávání jihokorejské k-pop skupiny A-Jax usoudil, že jde o fotbalový klub.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

ty musíš mať naozaj hrozný vkus asi na všetko

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám snad, že to poslouchám?

Reagovat
O.Giroud

Uz len to, ,ze nieco take poznas je divne

Reagovat
Nihilister

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Busby babes

takovou dominanci Realu bych necekal.

Reagovat
Busby babes

teda pokud to neznamena: co je sakra ten Real Madrid?

Reagovat
Seydou Doumbia

vyhráli lm a každý začal hledat, co jsou zač taky mě to tak napadlo

Reagovat
Dawon

Tak jestli je to aktualni, tak to po vyhre v LM asi dava docela smysl A taky by to teda bylo o dost zajimavejsi s nejakyma cislama, ne jen ukazat 1. misto a nic dalsiho k tomu

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Zaschrona

Liverpool v Norsku, samozřejmě.

Reagovat
Busby babes

jj, OGS za United a Haaland za City, but sure Liverpool. to fakt vypada, ze to je mapa dotazu: kde to sakra je?

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jak v jiných městech, ale když jsem byl v Bergenu pár let zpátky, tak LFC dávala každá druhá hospoda, po městě chodilo dost lidí v dresech a pokud jsi nedošel aspoň hodinu před zápasem, tak nebyla šance si v baru sednout. A to se hrálo proti Swansea.

Osobně mě to tenkrát hodně překvapilo, byla super atmosféra a ten počet lidí, co tam fandí LFC se nesejde ani na ofiko CZ/Sk srazech

Reagovat
Zaschrona

Však právě, narážím na ten známý vtípek, jak má mít Liverpool nejvíc fandů z Norska.

Reagovat
Remt

Ony jsou nějací srazi, na kterých se sejdou fanoušci tohohle klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo to Lahti ve Finsku, však ten tým ničím nevyčnívá, proč by měl být nejvyhledávanější. Že to slovo podle překladače znamená záliv asi bude taky náhoda.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáci Afričani hledali nějakou palebnou sílu do svých občanských válek a hned je z toho Arsenal.

Reagovat
Front hell

Ale tak zase to značí že tam není hladomor, jinak by hledali slepici k večeři

Reagovat
smazaný uživatel

Je sucho, papriky došly.

Reagovat
Trand

Paráda, Grónsko, Eritrea a Malawi jsou cenné skalpy.

Reagovat
Trand

A až teď jsem si všimnul Sierry Leone Jinak v Asii Hong Kong, Japonsko, Vietnam a Thajsko jsou dobrý trhy. Pak ještě Austrálie a NZ, klub tam evidentně dělá dobrou práci.

Reagovat
Mastný Chobot

Mne sa zas ťažko verí, že v Rwande nie sme prví

Reagovat
Trand

Jako na jednu stranu jo, na druhou stranu jsme sponzorovaný od vlády, jejíž prezident získal ve volbách v roce 2017 99% a vládne od roku 2000 a zřejmě se tam dějí vykonstruované procesy.. Možná to pak místní vidí jinak no.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Salfovic

V Polsku ještě nemají internet ?

Reagovat
SunFells

Legia tam je, nevím proč nepřidali znak.

Reagovat
Nikikrew

Chelsea iba Mongolsko....svet je v rovnovahe

Reagovat
smazaný uživatel

Československo a Barcelona.

Reagovat
Zaschrona

According to @SamWallaceTel Tottenham have offered £20M alongside Steven Bergwijn for Richarlison. The bid has been firmly rejected by Everton.

Tohle je teda taková Spurs verze 40+1?

Reagovat
jk

Smad Kenwrightovi u tel večeře nezaskočilo Bergwijn měl být ale jednou nohou v Ajaxu, tohle je nějaké podezřelé.

Reagovat
Zaschrona

Jako moc tomu nevěřím, ale je to Levy, ten tuhle historii má.

Reagovat
jk

Yesterday an Everton ITK said we were planning to offer 100m for them both, or £50m plus Winks, Moura and Bergwijn.

Nevím jeslti to teda psal Bubble nebo někdo jiný. Ta pravda možná bude někde uprostřed.

Reagovat
Zaschrona

50 a Bergwijn bych bral, s Winksem možná taky. Tohle je ale tak o 30 milionů jinde.

Bobble akorát říkal, že chceme aspoň 60 milionů liber a že jednání probíhají. Za mě je ta částka z našeho pohledu fér, není to na nadšení, ale co se dá dělat.

Reagovat
Zaschrona

Ještě mě napadlo, že to může být pouze záměrný únik z vaší strany ve snaze udělat tlak na Ajax, ať pohnou. Jak pořád Romano a další říkají, jak máme mezi sebou skvělé vztahy, zapadalo by to do toho.

Reagovat
jk

Paratici je tím využívání novinářů prý celkem známy, takže bych se ani nedivil

Reagovat
jk

Už to píšou i holandští novináři

"NEWS: #Everton makes @StevenBergwijn personal proposition that is better than that of #Ajax . Preferred player still seems to go out to play in

https://bit.ly/3HYpx7o

Reagovat
Zaschrona

Brazilec Andrade, který s tím přišel první před pár týdny, tak píše o smlouvě do 2027 a dohodě kolem 60 milionů liber, hotovo prý do konce týdne.

Crook z Talksportu mezitím zapojuje náš zájem o Rodona. Je z toho dobrá show...

Reagovat
jk

Andrade nějaký info asi má, i když s tím hotovo do konce týdne bych byl opatrný.

Pokud přijde, tak jsem s takovou cenovkou smířený, těžko můžeme čekat, že nám ho pustíte z 40.

Reagovat
jk

Tak a už i Spurs ITK’s píšou, že Richarlison je blízko.

Reagovat
Zaschrona

Snad to bude co nejdřív, ať máme co nejvíc času ten tým vylepšit. Stejně ten odchod letos přijde.

Reagovat
Busby babes

kdo je Everton ITK?

Reagovat
jk

ITK je obecný pojem. Evertonský ITK je třeba Bubble https://bit.ly/3byCmZM

Reagovat
Zaschrona

Bobble je nejlepší zdroj kolem EFC vůbec, až za ním Joyce, King, McNulty, Boyland a O'Keeffe. Jestli nějaký klub má ITK zdroj, tak my.

Reagovat
jk

Tak nějaký insidery má každej klub, ale teda Bubble je z těch reliable výjimečně aktivní na twitteru. Většina těch “ITK” na twitteru jsou totiž fakt blbosti…

Reagovat
JollyJoker77

Ja to nechápem s pohľadu fanúšika Spurs akú má podľa teba Richarlison hodnotu podľa mňa Bergwijn + 30 £ mil musí stačiť

Reagovat
Dawon

Jestlize Bergwijna nechcou, tak ma pro ne v ramci toho prestupu nulovou hodnotu a je to nesmyslne...ono ma nejaky duvod, proc se v kopane az na male vyjimky nejake trady hracu prakticky vubec nedejou. V drtive vetsine pripadu se ho tam jen ten kupujici tym snazi nacpat, protoze se ho chce zbavit a snizit tim cenu.

Reagovat
Zaschrona

Za Bergwijna jednáte s Ajaxem kolem 20, takže tohle Richarlisona oceňuje na cca 40 spolu s hráčem, který chce zpátky domů. Ta nabídka je výsměch, není to zas tak moc daleko od toho, když Levy nabízel 3 a Onohama za Grealishe. Tohle je o něco lepší, cca tak kategorie nabídka United za Bainese za 12.

Reagovat
Trand

Jestliže si Leeds řekl že za Raphinhu chce 65 mega eur, tak Everton si klidně může říct to stejné podle mě, klidně i trochu víc, vzhledem k tomu, že Richarlison relativně stabilně hraje za Brazílii.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snáď si ho necháte. Vôbec by som s vami nerobil biznis.

Reagovat
Zaschrona

Podle mě u vás bude super, v lepším týmu bude mít podstatně lepší čísla. Nedivil bych se tomu, že ho brzo budete mít hrozně rádi.

Reagovat
milan78

need savo

Reagovat
iamek

Manchester United are trying to hijack Tyrell Malacia deal! After full verbal agreement with OL, Man Utd jumped into it before it was signed. MUFC

Talks with Feyenoord to reach an agreement, Dutch sources confirm.

Detail: Malacia has same agents as Frenkie de Jong.

Kdo to je?

Reagovat
Sandstorm

Rychlostně vybavený levý bek Feyenoordu a holandské repre. Hmotnost 67kg, výška 169cm.

Reagovat
Busby babes

no do te repre spis zatim nakukuje, ne?

Reagovat
Sandstorm

5 zápasů. V lize národů odehrál 180 min., takže se docela zabydluje.

Reagovat
Busby babes

no hral 2 ze 4 zapasu.

Reagovat
Sandstorm

Divím se že mu to LVG nerozmlouvá.

Reagovat
Busby babes

nejakej levej bek. to by znamenalo Telles do haje?

Reagovat
r.mrazik

to by bylo super...

Reagovat
Dawon

Takze nas scouting se nelimituje jen na hrace Ajaxu, ale taky na hrace, kteri maji spolecneho agenta s hraci Ajaxu, yay!

Reagovat
Busby babes

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Maresma

Vas scouting = ETH?

Reagovat
Busby babes

ale super, do United transfer binga mame Hijack!!

Reagovat
SunFells

Cool hráč, takový míň roztěkaný Mitchell.

Reagovat
andkoo

horsie ako Telles to urcite nebude

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/Mkrabby/status/1541788979376308225

tak prej uz jsme s PSV dohodnuty. ted se jen hrac musi rozhodnout kam chce.

Reagovat
Busby babes

Feyenoord sporting director Frank Arnesen: "The agreement is there. We are now waiting for Tyrell [Malacia]. If he says yes, then a transfer to #mufc is imminent." #mulive [

@1908nl

]

lol, poprve o nem slysim pred pul hodinou a ted je hotovo.

Reagovat
SunFells

Požehnání PSV určitě máte

Reagovat
Busby babes

tak jejich sportovni reditel rika ze jo.

Reagovat
Busby babes

uz to vidim.

Reagovat
Kluivert9

Být dohodnutej s PSV je fajn, teď to ještě chce se domluvit s Feyenoordem, kde hraje...

Reagovat
Busby babes

lol dik.

Reagovat
Busby babes

ty holandsky kluby jsou vsechny stejny.

Reagovat
iamek

15 mega euro jen. To na nás moc nepasuje

Reagovat
Busby babes

nejakej takovejhle prestup jsem ale chtel. no name za "par" liber a uvidime co z nej vyleze.

Reagovat
Hlahart

Se teda dost bojím, že tím zabijeme Fernandeze

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

?? proc?

Reagovat
Hlahart

Protože jsou stejný post a přijde mi už proto Malacia dost zbytečný

Reagovat
Busby babes

no pak bychom meli na leveho beka casto zraneneho shawa a kluka, co v dospelem fotbale nema ani minutu.

Reagovat
Hlahart

Tak Telles se ještě neprodal

Reagovat
Busby babes

stejne jako Fernandez jeste neodehral ani zapas a ten bek z Feyenordu jeste neprisel.

Kazdopadne i kdyby neprisel, tak pochybuju, ze byl plan pro Alvareze ho letos nejak extra zaclenovat do acka. Snad pujde nekam dobre hostovat.

Reagovat
Busby babes

navic je tam pred nim jeste Brandon Williams, ze jo.

Reagovat
Hlahart

No však

Reagovat
r.mrazik

s/z...

ten mladej potrebuje nekde hrat...idealne na hostovani,aby kopal s dospelymi

Reagovat
Busby babes

to je nesmysl. bud je dobrej a sanci dostane nebo budem mit lepsiho hrace.

Reagovat
Hlahart

Tak 3 levý beky na soupisku asi brát nebudeme, tím spíš, když je ETH do tohohle zakoukanej

Reagovat
Busby babes

jasne no, a tak by proste lepsiho nechal na lavicce? navic je mu 19, spis pujde nekam hostovat aby hral.

Nevim no, tenhle brek o tom, jak se nejakej mladej zazdi se tu objevuje posledni dobou pravidelne napric kluby a realita je ve vetsine pripadu takova, ze ti hraci na to proste nemaj.

Reagovat
aragorn

Reagovat
Grahf

ten hagovi stačil jeden trening so shawom

Reagovat
Nikikrew

https://twitter.com/Arsenal/status/1541798862360399872?t=X_u7f7ksaD29eQaj3JAd3g&s=19

No uvidíme ale teším sa veľmi. Zbožňujem tieto dokumenty

Reagovat
SunFells

Co ti vlci na té tv a Sakovo zavytí

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se velmi těším.

Reagovat
Trand

Reagovat
nani92

Konečne poriadny Nothing

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Nikikrew

Vlci zeru Sliepky, Arteta vie

Reagovat
RKBoy

Silva už lanári Neymara k nám.

Reagovat
PanAu

Neymar, Ake, Zinchenko a De Ligh za 80+Werner……This is my sen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele