Arsenal podepsal nový kontrakt s brazilským reprezentantem Martinellim

03.02.2023, 15:17
Aktuality
Gabriel Martinelli (© AFP)

Gabriel Martinelli se během uplynulých let vypracoval v důležitou postavu sestavy Arsenalu a za londýnský klub bude hrát i nadále. Brazilský křídelník dnes uzavřel nový víceletý kontrakt, jeho délku ani jedna strana neoznámila...

"Gabi je stále velmi mladý a víme tak, že nám odvede ještě hodně cenné služby. Fanoušci mohou jeho kvality a energii vidět pokaždé, když oblékne dres Arsenalu. Neplatí to jenom o zápasech, ale i o trénincích, neustále tvrdě pracuje," říká manažer Mikel Arteta.

Martinelli přišel do Arsenalu v roce 2019 a ve všech soutěžích zatím posbíral 111 startů, v nichž nastřílel 25 branek. V březnu 2022 debutoval v seniorské reprezentaci Brazílie, za níž si zahrál i na loňském světovém šampionátu.

Martinelli si výrazně polepší po platové stránce. Do této chvíle si týdně vydělal 70 tisíc liber, podle zákulisních informací si nově za sedm dní přijde minimálně 180 tisíc liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
DavorSuker

Vi nekdo kolik bude cca brat?

Reagovat
formic81

tak prej 180k tydne..

ted prosim duo SS, Saka a Saliba

Reagovat
Higi

Následně by se měli začít řešit Ramsdale, Odegaard a Balogun, ti mají do 2025... + Samozřejmě saka a saliba..

Reagovat
FFA

Malo by to byt do 2027, plat nieco okolo 180 -200k/w.

Do konca sezony este dotiahnut predlzenie zmluv so Sakom a Salibom aby sme to nemuseli riesit v lete popri prestupoch.

Reagovat
Higi

+ opce na další rok do 2028, což je ještě lepší samozřejmě.

Reagovat
Salfovic

Saka už podepsal s Realem.

Reagovat
Petr Keš

Real top Praha?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Front hell

Reagovat
Damis

Gabriela osobně neznám, nicméně bych chtěl svým pocitem potvrdit správnost tohoto kroku. Jak u něj, tak u kanonýrů z Londýna.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačila expreska.

Reagovat
Pace to P.M.

Uz aj Tebe zadrbava ako Tvojim kolegom? Byval si normalny

Reagovat
J0EL

Conte ho znicil.

Reagovat
smazaný uživatel

*Conte, Mourinho, Espirito Santo, Mason

Reagovat
J0EL

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Petr Keš

Reagovat
Nizzie

*Pocchetino, Ramos, Sherwood, AVB, Jol.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
jk

Reagovat
nani92

Väčšinou keď sa nehovorí o dĺžke, tak je asi malý..

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Je to do roku 2027 s možností prodloužit o rok, není to žádná tajná informace.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde jsem četl, že to má být 177-185k týdně. Teď ještě prodloužit skvělé syny Saku a Salibu.

Reagovat
herbage

Reagovat
afc

Náš klenot

Reagovat
iamek

Understand Man City and Chelsea are serious contenders to sign Arsenal star Ethan Nwaneri.

The talented 15-year-old became the youngest player in the Premier League against Brentford.

Zajímavé.

Reagovat
Jkb

To je největší talent, který v akademii Arsenal má, snad u nás zůstane, ještě je tam Lewis-Skelly, který patří do stejné věkové kategorie, hrají za U21 a U18, hodně nadějní hráči.

Reagovat
2miguel1

Pekne Arsenal takymto klubom nech sa len darí. Chcu hrat pekny ofenzivny futbal, ziadne oil money, tradicia. Držim im palce.

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
pesky passer-by

Reagovat
13

Reagovat
Higi

Jak je tu u Martinelliho s homegrown statusem? Nevím přesně jak se to teď počítá a jaké jsou pravidla... Jen si pamatuju z FMka, že tým musel mít 8 hráčů, kteří mezi 15-21 lety byly 3 roky ve velké Británii a z toho 4 hráči museli být přímo v letech 15-21 3 roky přímo v Arsenalu... Takže jakoby 4 odchovance a celkově 8 domácích hráčů....

Martinelli přišel v 18 letech v roce 2019 a byl jenom u nás... A v roce 2022 dokončil svoji 3. sezónu a v létě mu bylo 21 let... Tudíž neměl by se počítat jakoby za toho "odchovance" který má status homegrown hráče? Nebo už mu to nevyšlo nebo je to celé jinak ? kdyžtak díky za vysvětlení, jestli někdo ví jak to je a případně ve vztahu k Gabimu...

Reagovat
Jkb

Měl by mít Homegrown status, spolu se Salibou, u obou se klub snažil aby ty pravidla splňovali.

Jinak Homegrown status platí pro Anglii, ještě je něco podobného pro Evropské soutěže, ale tam jsou pravidla přísnější pro tyto statusy, ale zase tam můžeš napsat hráče z akademie, aby jsi ty pravidla dodržel.

Reagovat
Higi

Reagovat
lenckoj

Jojo je homegrown, přesně jak říkáš - byl na soupisce Arsenalu 3 sezony před dovršením 21. narozenin. Stejně tak je homegrown i Saliba, který sice chodil hostovat po Francii, ale Arsenal ho i tak za tímhle účelem psal na soupisku

Reagovat
Higi

I Saliba jo? mi povídej, tak to jo fakt museli asi psát na soupisku ikdyž byl na hostování? Tak to vůbec nevím, to jsem ani nevěděl že to tak jde v uvozovkách obejít... Myslel jsem že prostě musí být v tom klubu přímo... Tak jestli je HG i Saliba, tak to je super... Tím pádem máme o HG hráče zatím postaráno vklidu...

Reagovat
Jardin

Reagovat
Robertson

Klub môže mať na súpiske max. 25 hráčov starších ako 21 rokov...súpisku môže mať aj nižšiu,ale podstatné je,že "iba" 17 hráčov môže mať status non homegrown,tým pádom,by zvyšní hráči mali byť homegrown,alebo hráči do 21 rokov bez statusu ... súpiska môže mať aj viac hráčov ako 25,ale môžu to byť len hráči do 21 rokov,alebo teda hráči,ktorým v danej sezóne uplynie vek 21 rokov...status homegrown hráča získava akýkoľvek hráč, ktorý bol v anglickom,alebo waleskom klube registrovaný najmenej 3 roky pred dovŕšením 21 rokov,alebo pred koncom sezóny,počas ktorej dosiahol 21 rokov

Reagovat
Witcher

Quick sell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele