Arsenal se přiblížil přestupu Jesuse, se Citizens se dohodl na podmínkách

25.06.2022, 13:06
Aktuality
Gabriel Jesus (© AFP)
Arsenal se dohodl s Manchesterem City na přestupové částce za Gabriela Jesuse. Transfer ještě není dotažen do konce, pokud ale vše dopadne, měl by anglický šampion za Brazilce dostat 45 milionů liber.

Pětadvacetiletý útočník byl po odchodech Pierra-Emericka Aubameyanga a Alexandra Lacazetta prioritou Kanonýrů pro letní přestupové období. Manažer Mikel Arteta navíc už ví, jaké to je s ním pracovat - mezi roky 2017 a 2019 spolu působili v Manchesteru.

Jesus přišel k Citizens v létě 2016 za 27 milionů liber z Palmeiras. Tam ještě půl sezony hostoval, než načal své pět a půl roku dlouhé působení pod Pepem Guardiolou. Během 236 zápasů v barvách bledě-modrých nastřílel 95 branek, na dalších 46 nahrál.

Pro Arsenal bude již čtvrtou letní posilou. Tou dosud největší se stal portugalský středopolař Fábio Vieira z Porta, řady klubu dále rozšířili mladý brazilský křídelník Marquinhos a gólman Matt Turner. Spekuluje se také o další akvizici z Premier League Raphinhovi.

Autor: Martin Vejdělek / theathletic.com

Komentáře (859)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele