Augsburg se rozloučil s Koubkem. Hledám novou výzvu, řekl český brankář

19.06., 19:33
Aktuality
Tomáš Koubek (© AFP)

Brankář Tomáš Koubek končí po pěti letech v Augsburgu, kde v poslední době nedostával šanci. Jednatřicetiletý rodák z Hradce Králové přišel do bundesligového klubu v létě 2019 z Rennes za 7,5 milionu eur a s posledním červnovým dnem mu vyprší smlouva. Augsburg na svém webu uvedl, že Koubek hledá novou sportovní výzvu.

"Ze sportovního hlediska jsem si přestup do FCA určitě představoval jinak, ale i tak se na tu dobu dívám s velkou vděčností a děkuji všem, kteří mě na této cestě podporovali," uvedl Koubek. Bývalý reprezentant zprvu plnil roli jedničky, ale v uplynulé sezoně chytal až v závěru při zranění Finna Dahmena.

V dresu Augsburgu odchytal Koubek celkem 40 soutěžních zápasů, 38 v lize a dva v Německém poháru. S vedením klubu jednal, zda by zůstal v jiné roli, nakonec se rozhodl odejít. "Rozhodnutí mi vstřícné diskuse neusnadnily, ale chci hledat novou výzvu, kde budu mít možnost pravidelně být v brance," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
kattos

Tak krásná kariéra jen aby jsi jí dosral tím že 2 roky nechytal zápas

Reagovat
Uwe háže buly

Tak co? Návrat do Liberce? Nebo nějaký Kypr.

Reagovat
Kily

Liberec musí přeplatit smyšlenou nabídku Baníku za Hlavatého, navíc nebude třeba zbytečných výdajů na jeho platu

Reagovat
Doplh11

Na jeho místě bych do Liberce, nešel mají toho blbého streameře a jeho stupidní kámoše, jako ambástorat, tak nemám smysl jít do zrovna teď do Liberce.

Reagovat
pistacik11

Do Slovana s ním, toho Bratislavského

Reagovat
Uwe háže buly

Tam skončí Vaclík asi.

Reagovat
lampas

Však jo, někdo mu ale dvojku dělat musí.

Reagovat
ratusek

počkej fakt tam jde Vaclík?

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, četl jsem to na dvou stránkách.

Reagovat
podnebný

Když veme Spartu, tak si ještě zachytá. Zvlášť když by Vindhal zamířil do Celticu.

Reagovat
lampas

Kypr, Maďarsko, Polsko...tam takový zoufalce, kterým stačí mít v CV čárku v BL, pořád ještě berou. Až ho prokouknou i tam, tak mu zbyde akorát tak jít hrabat prstíčkem do Hradce.

Reagovat
el-petito

Souhlas. Jako nejdříve mě napadlo, že by do Hradce se mohl vrátit a posílit, jenže pak jsem zjistil že slovo "posílit" by bylo hodně přehnané vzhledem k tomu s čím se spokojil a co mu ke sportovnímu štěstí stačilo v posledních letech..... plat.

Reagovat
Kostomlat

dodnes jsem nepochopil, proč tehdy odešel z Rennes, kde chytal a dařilo se mu, do Augsburgu

Reagovat
Doplh11

Taky jsem nepochopil proč přestoupil do Augsburgu. Měl radši to vyzkoušet v Portugalsku v Portu, kde by sice bojoval o post jedničky ale mohl získat i další trofeje nejen Francouzský pohár s Rennes. Prostě nato doplatil že dva roky nechytal... Vidím to návrat Česka.

Reagovat
John Obi Mikel

Vidím to na návrat do Sparty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele