Barbosa dostal dvouletý trest za pokus o podvod při dopingové zkoušce

25.03., 22:38
Aktuality
Gabriel Barbosa (© AFP)

Bývalý brazilský reprezentant Gabriel Barbosa dostal dvouletý zákaz činnosti za pokus o podvod při dopingové zkoušce. Sedmadvacetiletého útočníka Flamenga potrestal národní antidopingový tribunál. Informovala o tom agentura AP.

Barbosa, jenž má za sebou nevydařené angažmá v Interu Milán, se provinil loni v dubnu během soustředění Flamenga. Zatím jeho spoluhráči se podrobili testům před začátkem dopoledního tréninku, olympijský vítěz z roku 2016 z Ria de Janeiro místo kontroly odešel pod médií na oběd. Po obstrukcích odevzdal nádobku se vzorkem moči otevřenou a komisařům řekl, že je to jeho poslední kontrola. Trest mu vyprší v dubnu příštího roku.

Fotbalista přezdívaný Gabigol platil za velký talent. V roce 2016 přestoupil ze Santosu do Interu Milán za téměř 30 milionů eur, v Itálii se ale neprosadil a byl vyhlášen nejhorším hráčem Serie A. Přes hostování v Benfice Lisabon a Santosu se dostal do Flamenga, kde se stal obávaným střelcem. S týmem vyhrál mimo jiné dvakrát Pohár osvoboditelů. S brazilskou reprezentací získal v roce 2021 stříbro na Copě América. V národním týmu má bilanci 18 zápasů a pět gólů.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Csaplárova past

FM 2012, kupoval jsem ho do každého klubu, ještě spolu s Ilsinhem

Reagovat
JhonLimon

jj přesně. Ještě dodám..Babacar, Ananidze a Eric Torres tihle nesměli nikdy chybět

Reagovat
Kluivert9

Legenda Interu

Reagovat
monkej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele