Barcelona přišla o Baldeho, obránci hrozí předčasný konec sezony

26.01., 15:22
Aktuality
Alejandro Balde (© AFP)

Barcelona tento týden vypadla ze Španělského poháru a navíc přišla na delší dobu o dalšího hráče. Na marodku přibyl Alejandro Balde, vyloučena není ani možnost, že pro dvacetiletého krajního obránce skončila celá sezona.

Balde nedohrál pohárový duel v Bilbau, o střídání si řekl po dvaceti minutách a nepotěšily ho ani výsledky podrobného vyšetření. Problém je vážný a v případě konzervativní léčby by se fotbalista mohl vrátit během března. Vyloučena ale není ani operace, ta by předznamenala konec sezony.

"Právě jsme s ním mluvili, stojíme při něm. Rozhodnutí o operaci má ve svých rukou, není to pro něho snadná situace. Má naší plnou podporu," sdělil trenér Xavi.

Barceloně v letošní sezoně určitě nepomůže dlouhodobě zraněný záložník Gavi, z obránců jsou mimo hru i Iñigo Martínez a Marcos Alonso, po operaci zad naopak začíná trénovat Marc-André ter Stegen.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
technecium

Na jednu stranu je super nasazovat juniory od malyho veku, protoze jim "jakoze davame sanci rust". Na druhou stranu mam pocit ze vzhledem k fyzicky nevyspelosti jejich mladého tela jim casto akorát zničíme kariery, protoze se dřív nebo později vazne zrani s potenciálními trvalými následky. Ne nadarmo se ti nasi nejslavnejsi hraci (Xavi, Iniesta, Busquets..) prosadili do A tymu az po dvacítce. Takhle jsme odpalili Fatiho s Bojanem, Pedri s Gavim takto dopadnou urcite taky

Reagovat
milan78

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
mrtvej ofsajd

Něco na tom je.

Reagovat
ADM

Yamal je na podobnej ceste v tom veku.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
ratusek

Reagovat
Moshe Dajan

Tohle může platit maximálně pro Pedriho 70 zápasů za rok v první sezoně. Ale černoši ve 20 letech rozhodně nemají nevyspělé tělo Nebo fyzická mašina Gavi Bojan se odpálil sám a ne fyzicky, ale psychicky. Fati nikdy neahrál ani základ To jsou zase spekulace založené na domněnce domněnky.

Reagovat
Pithivier

Neni Leo vyjimka?

Reagovat
PG34

Tam je ale problém, že často není na výběr. Mladí hráči potřebují, aby starší hráli základ a sami se postupně mohli prosazovat. Dostatek dobrých zkušených hráču ale teď není kvůli FFP, takže se musí hrát kluci a je to začarovaný kruh...

Reagovat
r3

Tak riesenie je viac rotovat a rozkladat tu zataz (najma zapasovu) rovnomernejsie. To samozrejme nie je vyhradne vas problem, je to problem v celom sporte. Bohuzial ked sa to s niektorymi hracmi prepali na zaciatku prechodu do muzskeho futbalu, tak niektori budu bojovat so zraneniami uz do konca kariery..

Reagovat
vladino10

No ja neviem, ale ako ti mladí hráči by inak nehrali futbal v mládežníckych kategóriách? Ci v com to je iné?

Reagovat
Seydou Doumbia

porovnáváš děti proti dospělým, čili větší tempo, intenzita soubojů a všechno, nedá se to porovnávat...jasně že hrát za áčko jednu z nej lig světa je jiný level než si to kopat někde v mládežnické kategorii s dětmi

Reagovat
Kluivert9

Poslední nezraněnej ať zhasne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele