Barcelona se dohodla s Leedsem na přestupu Raphinhy

13.07.2022, 14:41
Aktuality
Raphinha (© AFP)
Raphinha přestoupí z Leedsu United do Barcelony, která může i s bonusy zaplatit až 67 milionů eur. Podmínkou dohody je, že 25letý křídelník projde lékařskou prohlídkou...

Anglický celek obdrží základní přestupovou částku ve výši 58 milionů eur a zbývajících devět milionů eur může dostat na bonusech. Raphinha podepíše smlouvu do roku 2027.

Jestliže brazilský reprezentant úspěšně absolvuje zdravotní prohlídku, zařadí se mezi deset nejdražších posil v historii Barcelony.

Katalánský klub nebyl jediným zájemcem, ve hře měly být s lukrativnějšími nabídkami Chelsea, Tottenham nebo Arsenal, pro Raphinu však šlo o vysněnou destinaci. Blaugranas se potýkají s finančními problémy, proto mají na nákladný transfer využít prostředky za prodej televizních práv.

Raphinha má za sebou vydařenou sezonu a 11 góly se výrazně podílel na záchraně Leedsu United, v jehož dresu nastoupil do 67 soutěžních zápasů s bilancí 17 branek a 12 asistencí. Před příchodem do Anglie působil krátce ve Stade Rennes a Sportingu CP, jenž si ho vyhlédl ve Vitórii SC.

Barcelona příchodem Raphinhy získá třetí posilu před nadcházející sezonou po Andreasi Christensenovi (Chelsea) a Francku Kessiém (AC Milán), kteří dorazili jako volní hráči.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (602)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele