Bayern opět loví v Lipsku, domluvil se na smlouvě s Laimerem

13.12.2022, 19:29
Aktuality
Konrad Laimer (© AFP)

Bayern Mnichov poměrně často přivádí nové zaměstnance z RB Lipsko a dalším v řadě se podle všeho stane Konrad Laimer. Rakouskému záložníkovi po sezoně končí smlouva a v Bavorsku má být domluven na podmínkách spolupráce, podle několika zdrojů chybí jen oficiální potvrzení...

25letý Laimer kroutí v Lipsku šestou sezonu a během té letošní ho zastavilo zranění kotníku z poloviny září. Vinou problému musel absolvovat operaci a během podzimu tak stihl jenom šest soutěžních startů.

S informacemi o dohodě mezi Bayernem a Laimerem jako první přišel deník Bild, k němuž se nyní přidal i novinář Fabrizio Romano. "Do Bayernu přijde v létě 2023 jako volný hráč, této nabídce dá přednost před zájmem anglických klubů. Před sezonou se s Lipskem dohodl na pokračování, za půl roku pak definitivně odejde," tvrdí Romano.

Laimer s velkým fotbalem začínal v Salzburgu a zájem o něho měl například Liverpool. Už před ním z Lipska do Bayernu odešli obránce Dayot Upamecano, záložník Marcel Sabitzer nebo trenér Julian Nagelsmann.

Autor: Tomáš Pavlík / Fabrizio Romano

Komentáře (39)

Přidat komentář
Jardman

Asi není potřeba ani ne? Ale zadara dobrý, když se chytne. Spis útočníka by to chtělo hoši

Reagovat
Seydou Doumbia

fklidu, utočník příjde v létě

Reagovat
südkurve

Když se nechytne, tak se prodá. win win.

Reagovat
Remt

Pokud mu dáš raketu na platu, tak ani ne, to by to mohlopotvrdit dost top klubu

Reagovat
Rich

Naprosto zbytečná posila! Viděli jste ho první zápas v této sezóně proti Bayernu? Doslova byl vymazán a to má za úkol získávat a držet dlouho míč... Tak ho kdysi popsal Nagelsmmann... Bože proč... Kimmich, Goretzka, Gravenberch stačí, poslední zmiňovaný nemá vůbec prostor pro herní čas a přitom má takový potencionál... Je potřeba brankáře přivést, klidně Nubela, ale Ulreich nestačí... A hlavně pak útočníka a to sice kohokoliv jenom ne H. Kana....

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Sabitzer, ne?

Reagovat
Rich

Sabitzer je za mě totální průměrák, který nemá vůbec v Bayernu být... Ano pár zápasů nebyla to katastrofa, ale pak zase nějaké zápasy nic nepředvedl... Naopak docela často dělá chyby a ještě ztrácí míče...

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom před Bayernem byl výborný.

Reagovat
Rich

Lipsko je na jiné úrovni, než je Bayern... Realita je taková, že Bayern a ten tlak na hráče má vyšší a tudíž se očekává od vedení klubu a ostatně i fanoušků, že když ten hráč jde do Bayernu, tak je kvalitní... Nevím, jak ostatním fanouškům, ale v tuhle chvíli je pro mě Sabitzer horší než třeba Vidal nebo i Alonso...

Reagovat
Heresy

nez alonso :D .. to byla i stojici lopata lepsi , nebo ja .. sabitzer je urcite lepsi nez ten bordel .. zas ho tak nepodcenuj ..

Reagovat
romeo351

Proč ne Kanea? Kvůli případným vynaloženým prostředkům?

Reagovat
Rich

Protože i když Kaneovi končí smlouva, tak bude stát hodně a pak i jeho věk... Ano někdo může podotknout, že je to hotový hrotový útočník... Bayern by měl myslet spíše na nějakého mladšího hráče, útočníka... Osimhen třeba...

Reagovat
Breze

Tiez mi to pride ako uplne zbytocny prestup.

Reagovat
Rich

Reagovat
Müllered

Záloha Bayernu vymazala lepší hráče mnohem více, zase to nebyla nějaká tragédie.

Reagovat
Müllered

Ještě jsem se podíval na Kicker a z jejich zálohy byl hodnocený jako nejlepší. Jsi moc negativní vůči němu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

Další Sabitzer?

Reagovat
Largo

Reagovat
db18

Sabitzer je letos top squad player.

Reagovat
Miguel19

Lipsko bude dobře vybrakované. Laimer, Nkunku, Gvardiol...

Reagovat
Jardman

Tak bude vybrkakovanej i Salzburk

Reagovat
Heisenberg

Red Bull jsou dobrý tragédi, ojebou pravidla aby mohli pumpovat prachy, kterejch maj tři prdele a stejně si z nich Bayern dělá farmu.

Holt Rakušáci snažící se prosadit v Německu, nikdy to nepřineslo nic dobrýho (kromě dálnic).

Reagovat
Rudnevs

Podla mna uz zistili, ze z nich velkoklub nebude a su okej s tym, byt farma. Popularitu im stejne prinasa Verstappen.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern zase oslabuje konkurenci

Reagovat
Breze

? konci mu zmluva a keby nesiel do Bayernu, tak odide do Anglicka. Cize Leipzig by sa oslabil tak ci tak, akurat teraz hrac aspon ostane v BL.

Reagovat
Bastaron

Zbytečné to furt psát tomu dementovi, ještě když jeho Dortmund vykupuje BL mnohem víc.

Reagovat
Rich

Jak brečí, přitom Dortmund poslední přestupy vybrakoval půlku bundesligových týmů... Lipsko mohlo dostat 20 mega, nezvalo to, tak přijdou o hráče... Ač z tohoto přestupu nejsem vůbec nadšený...

Reagovat
Müllered

Přijde zadarmo, je to hráč do rotace, má dobrou fyzičku, umí zahrát i na RB. Chtěl hrát za Bayern, nejspíš nebude dělat problémy, když nebude delší dobu v základu. A nechápu tlačení Gravenberche, zatím bohužel skoro nic neukázal.

Reagovat
Rich

Jak mohl něco ukázat, když se zranil Goretzka, tak hrál furt Sabitzer a Gravenberch hrál jenom pár minut... Celkově mu trenér nedává šanci... Já nechápu zase nadšení a obhajování hráčů z Lipska... Jediný a to ještě, když se dobře vyspí a nepanikaří, tak Upamecano je kvalita... Jinak průměráci...

Reagovat
stas87

Tento podpis tak nejako u mna symbolizuje upadok Bayernu, povedzme ze aj celeho futbalu v Nemecku. Bayernu proste staci pockat si na koniec zmluvy hraca od konkurencie, pretoze vie ze mu 9 z 10 hracov kyvnu na ponuku. Ved ani uz nekupi nikoho ako pred casom Gnabryho z Werderu aspon za minimalne peniaze.

Sam sa Bayern oslabuje, ked uz niekoho kupi ako Gravenbercha, tak mu tie minuty neda pretoze misi vyhravat vsade kde nastupi. Neviem ako na tom bol zdravotne ale aby mal za 15 kol 185 minut...to je k smiechu. Bayern uz moc nehlada aktivne posily, uz vobec nie take, ktore by ho stali viac peniazi a ten hrac mal fakt top kvalitu a tu potvrdzoval. Napriklad Upamecano sa mi pacil daleko viac v Leipzigu ako v Bayerne...moc neverim ze su s tym v klube spokojni, pride mi to tam mrtve a lenive. Na titul to bude stacit aj tak, v konkurencii co je v europe to ale moze stacit max na QF a to nie je nic extra.

Reagovat
20fredy20

Inak mimo komentar , takze Mane, Sane , De Ligt, Mazraoui prisli zadarmo?

Reagovat
db18

Za Laimera nabídka byla, ale Lipsko chtělo více.

Reagovat
Rudnevs

(Nie len) nemecky futbal ide do riti, cele to nejak straca stavu

Reagovat
Bayern +

Nemyslím, si, že si to zrovna trafil. Také podpisy pomedzi veľké nákupy typu Sané, Hernandez, De Ligt, a pod. Bayern robil vždy: Baumjohann, Rode, Kirchhoff, Rudy, ... proste priemeráci, ktorí aj keď sa nepresadili, tak predajom sa buď zarobilo alebo aspoň neprerobilo.

Problém je skôr v tom, že Bayern v Nemecku už nemá ani koho kupovať... viď úroveň Nationalelf... jediný hráč, ktorý by dával momentálne pre Bayern zmysel je 30 ročný Fűllkrug a už len to je samo o sebe na zamyslenie nad úrovňou nemeckého futbalu

Záver tvojho príspevku súhlas, ale to je spôsobené najmä tým, že momentálne nemáme v Europe konkurencie schopnú 9, brankára a od predaja Thiaga nulovú konkurenciu na CM (CDM) (keď berieme do úvahy Goretzkovo zdravie).

Reagovat
Rudnevs

OT: Neviem ani pod ktorý článok to dať alebo či sa to tu už riešilo, ale.. čo sa to stalo s Maxom Eberlom? Ten človek snáď úplne stratil súdnosť. Také zmeny názorov o 180 stupňov nemajú ani politici.

Reagovat
andrew96

Splnil si sen. Nechápu, strašné zklamání.

Reagovat
Rudnevs

Nie ani ten samotný prechod do Lipska, ale tie reči okolo, kopanie do Gladbachu, do Schalke a podobne. Úplne nechápem, akoby sa s ním cez coronu niečo stalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele