Bellamy ukončil po sestupu Cardiffu kariéru

22.05.2014, 20:47
Aktuality
Velšan Craig Bellamy ukončil po sedmnácti letech kariéru. Čtyřiatřicetiletý útočník v uplynulé sezoně nezabránil sestupu Cardiffu, klubu ze svého rodného města, do druhé ligy.

"Myšlenky na konec jsem v hlavě nosil několik let, teď jsem se ale už musel rozhodnout, protože je nutné poslouchat svoje tělo. Zvykl jsem si na bolest z mnoha zranění, ale poslední roky jsem bral prášky každý den. Moje tělo mi asi nepoděkuje, ale jen díky tomu jsem mohl hrát. Teď už to dál prostě nešlo," uvedl.

Bellamy dále sdělil, že měl ještě nabídky od klubů z Anglie a Spojených států amerických. Hodlá si však vylepšit svou trenérskou licenci, aby se mohl v budoucnu stát profesionálním koučem.

Svoji kariéru zahájil Craig Bellamy v roce 1996 v Norwichi. Hrál celkem za sedm klubů Premier League, například za Liverpool, Manchester City či Newcastle, krátce hostoval také ve skotském Celticu. Ve velšské reprezentaci nastoupil Bellamy k 78 zápasům a vstřelil 19 gólů. Loni v národním týmu skončil.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK, clubcall.com

Komentáře (369)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele