Betis je hladový, varuje konkurenci po dalším úspěchu útočník Iglesias

19.01.2022, 13:57
Aktuality
Borja Iglesias (© AFP)
Španělské lize dlouhodobě kraluje trojlístek Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, už loni se ale do popředí draly kluby ze Sevilly a letos v tom úspěšně pokračují. Sevilla je druhá, třetí příčku si včera večer pojistil Betis, když doma nedal šanci Deportivu Alavés, které porazil 4:0...

Betis měl vynikající nástup a už v jedenácté minutě ho poslal do vedení Borja Iglesias. Tentýž hráč krátce před odchodem do kabin zvyšoval už na 3:0, po změně stran se prosadil i jeho kolega z útoku Juanmi.

"Jsme šťastní, výkon byl vynikající a od začátku jsme měli zápas pod kontrolou. Hodně nám pomohlo i to, že jsme se rychle dostali do vedení. Tým je hladový," prohlásil po závěrečném hvizdu Iglesias.

Betisu se letos daří na všech frontách, postoupil do vyřazovací fáze Evropské ligy a prošel do čtvrtfinále Copa del Rey. Osmifinálový triumf byl o to sladší, že ze soutěže vyřadil Sevillu. Ve španělské nejvyšší soutěži je třetí, na pátý Real Sociedad má aktuálně k dobru čtyři body.

"Tohle nám samozřejmě hodně pomáhá, postoupili jsme v poháru a pohoda se odrazila i na dnešním utkání. Je to fantastické, výsledky nám dodávají větší klid na práci. A pomáhá to i motivaci, můžeme věřit v báječné věci," pokračoval.

Trenér Manuel Pellegrini svému týmu ordinuje útočný fotbal a Betis má druhou nejproduktivnější ofenzívu v celé LaLize. Hru řídí Sergio Canales a při tvorbě šancí ho podporuje Nabil Fekir. Oba navíc dávají góly, v této disciplíně pak týmu nejvíce pomáhají Borja Iglesias (deset soutěžních branek) a Juanmi (čtrnáct gólů).

"A to ještě několik hráčů nemohlo nastoupit... Máme hodně kvalitní fotbalisty, další mají neskutečný potenciál a z toho těžíme. Trenér po nás chce ofenzivní fotbal a to nás baví," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Can

you

hear

meeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Šlapou a to je jen dobře

Reagovat
pejsek5

Reagovat
smazaný uživatel

Klub bez víťaznej mentality. Budú radi aj za konferenčnú ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si zase bez mentality. Budeš rád ja za (doplnte hodiace sa slovo)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele