Bod bereme, jsme pořád ve hře, těšilo Jemelku po remíze s Fiorentinou

11.04., 22:06
Aktuality
Václav Jemelka (© FC Viktoria Plzeň)

Nejen bod potřebný k zajištění přímého místa do Ligy mistrů pro českého šampiona, ale také slušná vyhlídka do odvety v Itálii. Václav Jemelka byl s bezbrankovou remízou Plzně s Fiorentinou v úvodním utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské konferenční ligy spokojený. Viktoria v tak pokročilé fázi pohárů ještě nikdy nebyla a osmadvacetiletý obránce věří, že její úžasná cesta nemusí končit.

Zápas bez velkého vzruchu a šancí skončil logickým výsledkem. "Samozřejmě ho bereme. Jsme pořád ve hře, o což nám šlo. Remíza je dobrá, jedeme se poprat o postup. Historicky první evropské čtvrtfinále v klubové historii si všichni užíváme, jen nesmíme usnout na vavřínech. Máme rozdělanou práci," řekl odchovanec Sigmy Olomouc po utkání novinářům.

Fiorentina je jasným favoritem dvojzápasu, úvodní zápas v Plzni však o ničem nerozhodl. "K ničemu nás moc nepustili, hodně drželi balon. Musíme jet do Itálie se stejným plánem, vycházet z poctivé defenzívy a zkusit být trochu nebezpeční. V osmifinále se Servette jsme zvládli po dvou remízách postoupit na penalty. Kdyby se to povedlo znovu, tak by to bylo skvělé. Musíme makat a třeba se zadaří," přál si Jemelka.

Viktoria velkou část zápasu hlavně bránila, zápas byl fyzicky hodně těžký. "Střední záložníci hned popadali na zem. Náročné utkání vzhledem k tomu, že jsme kvůli absencím museli vydržet do konce. Hrábli jsme si na dno, ale je potřeba hned zregenerovat a zkoncentrovat se na ligu. V neděli máme těžký zápas se Slavií," uvedl rodák z Uničova. Nemyslí si však, že by šlo o jeden z nejtěžších duelů kariéry. "Takových zápasů hrajeme hodně, proti Spartě i Slavii jsou rovněž náročné, klidně více nahoru dolů. Při posouvání v bloku jako dnes si člověk občas více odpočine."

Plzeňskou obranu šlechtí, že si soupeř navzdory převaze nevytvořil žádnou velkou šanci. "Takový byl náš plán a jsme rádi, že vyšel. Fiorentina při střídání poslala na hřiště velké a šikovné hráče, ale do ničeho jsme je nepustili. Jde o vizitku celého mužstva, všichni odevzdali maximum. Plnili jsme pokyny, střední záložníci odvedli největší penzum práce. Celý mančaft hrál dobře, bránili jsme jako jeden tým," poukázal reprezentační obránce.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele