Bohemians 1905 zahájili přípravu, Ristovski se zapojí příští týden

05.01., 17:55
Aktuality

Bohemians 1905 zahájili přípravu na jarní část prvoligové sezony bez útočníka Milana Ristovského. Reprezentant Severní Makedonie, který přestoupil z Trnavy, se k vršovickému celku z rodinných důvodů připojí v pondělí. "Klokani" ve čtvrtek absolvovali fyzické testy na FTVS a dnes začali trénovat. Klub o tom informoval na svém webu.

Pětadvacetiletý účastník mistrovství Evropy 2021 Ristovski přišel do Ďolíčku v pondělí. "Byli jsme s ním v kontaktu tři čtyři měsíce. Nebyl to jednoduchý transfer, za půl roku mu končila smlouva a chtěl odejít z Trnavy. Byl o něj zájem, ať už na slovenském trhu, nebo jinde. Těší mě, že si vybral nabídku, která pro něj není ekonomicky nejvýhodnější. Ze svého pohledu chtěl jít do kvalitnější ligy a chce se nakopnout k lepšímu angažmá," uvedl trenér Jaroslav Veselý v rozhovoru pro klubovou televizi.

"Poslední rok nebyl úplně vydařený. Měl osobní problémy, které řeší, proto naskočí v pondělí. Poslední dva měsíce nebyl na svou žádost v kádru Trnavy, protože si potřeboval dořešit doma soukromé věci," podotkl Veselý.

Věří, že Ristovski naváže na dřívější výkony. "Za Nitru dal 18 gólů za sezonu, i první rok v Trnavě měl dobrý. Je to vysoký hráč, silný zády k bráně. Je to mix mezi Davidem Puškáčem a Erikem Prekopem. Typ, který nic nevypustí, soubojový. I proto jsme se pro něj rozhodli. I když gól nedá, může pomoci pracovitostí nahoře a soubojovostí," řekl kouč.

"Naturalem se hodí do Bohemky a je odhodlaný kariéru znovu nakopnout. Je v nejlepším věku. Může to být hráč, kterého Bohemka může zobchodovat, pokud se mu to tady podaří. Můžeme si pomoct navzájem," prohlásil Veselý.

Nevyloučil příchod další akvizic. "Máme rozjednaného ještě jednoho hráče ze Slovenska, jednoho z Belgie a nebudu tajit zájem o Davida Hufa z Pardubic," konstatoval trenér.

Uvedl, že třicetiletý útočník Puškáč, jemuž na konci sezony vyprší smlouva, má jiné nabídky. "David čeká na záležitost v zahraničí. Pokud to dopadne, bude to zajímavé i pro Bohemku. Zájem je i z Polska nebo Jablonce. Zatím nic podepsaného nemá a je členem kádru," řekl Veselý.

Z brankářů byl na úvodním tréninku pouze Roman Valeš. "Martina Jedličku si stáhla Plzeň, což jsem věděl už v prosinci. Lukáš Soukup má covid a Michalu Reichlovi dnes trhají zub," řekl Veselý. Kvůli covidu dnes chyběl i obránce či záložník Martin Hála. Vojtěch Smrž, Erik Prekop a Jan Matoušek kvůli drobným zdravotním potížím neabsolvovali celý trénink v plném zatížení.

"Klokany" čeká v lednu přípravný turnaj Tipsport liga, v níž se představí proti Pardubicím a druholigovým týmům Vlašimi a Žižkovu. Na přelomu ledna a února absolvují soustředění v Turecku, kde je čekají další přípravné duely. "V jednání je dvojzápas se Šachtarem Doněck, což bych uvítal, byl by to hodně kvalitní soupeř. Ve hře je i Dinamo Tbilisi," řekl Veselý.

Pražané, kteří v minulém ročníku skončili čtvrtí a po 36 letech si zahráli evropské poháry, jsou po podzimní části devátí. Jaro zahájí 11. února v Hradci Králové.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mass

V tý Bohemce musí hrát samej velkej optimista, když jim tak nezáleží na penězích, ale cílem je se tam nakopnout k lepšímu angažmá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele