Bohemians nemluví o ambicích, o pokračování Veselého u reprezentace se rozhodne

16.07., 20:06
Aktuality
Jaroslav Veselý (© Bohemians Praha 1905)

Bohemians 1905 po třinácté pozici z minulé sezony nechtějí před startem nového ligového ročníku mluvit o ambicích na konkrétní umístění. Na tiskové konferenci to prohlásil trenér Jaroslav Veselý. Cílem je podle něj co nejvyšší příčka, neví ale, jaká je reálná síla mužstva. Myslí si, že se ukáže až po úvodních čtyřech kolech. O jeho dalším působení u národního týmu v roli asistenta Ivana Haška se teprve rozhodne.

"Klokani" vstoupí do ligového ročníku v sobotu doma proti Ostravě, poté venku vyzvou v pražském derby nováčka Duklu, Slovácko a opět doma vítěze posledních dvou sezon Spartu. "Nechtěl bych tady mluvit o umístění. Některé týmy vyhlašují šestku, čtyřku. Upřímně nevím, jakou máme reálnou sílu, to zjistíme po čtyřech zápasech. Uvidíme nejen podle výsledků, ale i podle průběhu zápasů," prohlásil Veselý.

"Rádi bychom byli co nejvýš. Určitě bychom nechtěli opakovat minulou sezonu, v níž jsme skončili ve skupině o záchranu. Optimálně bychom se chtěli prát o střed tabulky, chtěli bychom hrát na hraně vrchní skupiny. Nebylo by od nás seriózní vyhlašovat velké plány. Chceme udělat radost sobě i fanouškům," uvedl kouč.

V minulé sezoně měli Bohemians s 34 vstřelenými góly nejhorší útok v lize. Do týmu přišli záložníci Aleš Čermák, Dominik Pleštil a útočníci Václav Drchal, Júsuf Hilál a Vladimír Zeman.

"S trenérem jsme to analyzovali a rozhodli jsme se trochu vyměnit útočnou vozbu. Je osm odchodů, z toho sedm z ofenzivní sestavy. Příchozí hráči to tady znají a už tu prokázali kvalitu. Věříme, že budou ještě lepší, než když od nás odcházeli," uvedl sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

"Chtěli jsme provětrat kabinu a přivést kvalitu. Půjdeme cestou hráčů do základní sestavy, aby se nám zkvalitnila zahajovací jedenáctka. Všichni příchozí mají ambice nastupovat v základu a mají na to i kvalitu," řekl Veselý.

Bohemians ve čtyřech přípravných zápasech neprohráli, tři z nich vyhráli a nastříleli při tom 15 branek. "Výsledky bych nepřeceňoval. Nikdo nás nebude hodnotit podle přípravných utkání. Apelovali jsme na hráče, aby chtěli vyhrát každý zápas. Výsledek ale pro mě nemá validitu. Pozitivně hodnotím množství vstřelených branek," uvedl Veselý, který vede Pražany od března 2022.

Od ledna působí jako asistent u reprezentace, s níž na mistrovství Evropy v Německu vypadl už ve skupině. O jeho pokračování u národního týmu zatím není jasno. "V srpnu se chystá vyhodnocení účinkování. Nebyli jsme šťastní, že se Jarda (z Eura) vrátil tak brzy. Musí si to vyříkat tam nahoře. Role asistenta je až v okamžiku, kdy je všechno dojednáno s hlavním trenérem. Nepředpokládám, že bude totální revoluce," podotkl předseda klubového představenstva Dariusz Jakubowicz.

"Uvidí se, co bude po výkonném výboru. Nějaká jednání probíhají. Je to ve fázi, v níž je zájem, abych pokračoval. Nechme to po výkonném výboru. Všichni jsme v klidu, že jsme si to tady nastavili tak, že když budu pokračovat, v klidu to vyřešíme. Když pokračovat nebudu, nic se neděje, půjdeme dál. Byla to dobrá, hezká zkušenost, byť s jiným výsledkem, než jsme očekávali. Teď plně pracuju pro Bohemku," prohlásil Veselý.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Benfica

OT

niekedy stačí fakt málo k sláve..

https://www.youtube.com/watch?v=JvxQly6R3Gs

Reagovat
Kucka

Čermák s Jusufem by měly být dobré posily, útok byl minulou sezonu kromě Prekopa opravdu slabý. Docela věřím i Ristovskému, že mu to tam začne padat, u Drchala těžko říct, ale horší než Puška, Kozák a Necka už být skoro nemůže. Z odchodů bude asi nejvíc chybět Beran, ale to není nikdo, kdo by nešel nahradit.

První pětka je asi jasná (SS, Plzeň, Slovan, Baník), ale pak je to otevřené, celkově by tomu slušel lepší střed.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele