Bosz zpět v Eredivisie, na lavičce PSV Eindhoven nahradí Van Nistelrooije

12.06.2023, 10:33
Aktuality
Peter Bosz (© AFP)

PSV Eindhoven podle očekávání do pozice trenéra jmenoval Petera Bosze, jenž vystřídá Ruuda van Nistelrooije. Devětapadesátiletý kormidelník podepsal tříletou smlouvu...

Eindhovenský klub za sebou nemá špatnou sezonu, v lize sice nestačil na Feyenoord, získal však domácí Superpohár a Nizozemský pohár, zahrál si rovněž vyřazovací fázi Evropské ligy.

Navzdory tomu ještě před koncem ročníku odstoupil trenér Ruud van Nistelrooij, jenž rezignoval kvůli sporům v kabině. PSV nyní na uvolněné místo jmenovalo Bosze. "Byl to vysněný kandidát," prohlásil na adresu nového kouče technický ředitel Earnest Stewart.

"Od prvního okamžiku jsem měl dobrý pocit. PSV i já jsme hladoví po úspěchu. V minulé sezoně jsme získali dvě trofeje, ale naším cílem je stát se mistrem Eredivisie. O to nám jde," prohlásil Bosz, jenž v sezoně 2016/17 působil v konkurenčním Ajaxu. V minulosti vedl také Heracles Almelo, Vitesse, Borussii Dortmund, Leverkusen nebo Olympique Lyon.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (13)

Přidat komentář
AjaxFans

Toto je od Ajaxu chyba

Reagovat
Thimpu25

no, nevím... v Lyonu fakt nic moc

Reagovat
Seydou Doumbia

v OL katastrofa, ale tak holandskou ligu zná tak tam by snad mohl být lepší

Reagovat
AjaxFans

Pořád lepší, než Steijn. Slital se rozhodl nepoučitelně. Zas experiment,no sú zvědavý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Věřím že to Boszovi doma zase půjde. Steijna ani nezná, tak držím palce.

Reagovat
Thimpu25

jako asi máš pravdu, že mu třeba nesedla L1 a že teď to bude v domácím rybníčku lepší... jen bych nebyl jako fanoušek Ajaxu asi tak zklamanej, že bych na lavici neměl zrovna Bosze

Reagovat
Slavia10

Komu naposledy vyšlo angažmá v OL?

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele úplně v pohodě bych řekl Bruno Genesio, odpadlík kterému nikdo nevěřil. Pod ním se jistou dobu hrál top fotbal s ofenzívou traoré, fekir, depay, diaz a dokonce to mělo i dlouhodobě výsledky

Reagovat
isokarhu.

OT: Po včerajšej baráži si prvýkrát v histórii vybojoval postup do Eredivisie Almere City FC. Sledujem tento klub keď ešte pod názvom FC Omniworld hrali Eeste Divisie, niektoré sezóny mali šialene bohaté na góly. V každom prípade sa môžme tešiť na zábavný futbal v najmladšom meste Holandska doslova z nuly postavenom za posledných 30 rokov na flevolandskom poldri.

Reagovat
AjaxFans

Mají ještě spolupráci s Ajaxem? Jinak gratulace

Reagovat
Fenix

Cool

Reagovat
FC-RUBRIKA

Reagovat
FC-RUBRIKA

A trenuje je Alex Pastoor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele