Brankář Porter v šestnácti letech vychytal Bolton, Arteta vtipkoval o vstávání do školy

26.09., 15:09
Aktuality
Jack Porter (© ADRIAN DENNIS / AFP)

Arsenal se ve středu v rámci Ligového poháru utkal s Boltonem a přestože dostal gól (5:1), největší pozornost vzbudil jeho brankář. Angličan Jack Porter v pouhých 16 letech přepsal klubovou historii, když se stal nejmladším hráčem základní sestavy v historii Gunners. Ihned po úvodním hvizdu Angličan, který byl náhradníkem už v Lize mistrů proti Atalantě, překonal rekord Cesca Fabregase (37), jenž debutoval ve věku 16 let a 177 dní.

Bránu Arsenalu v aktuální sezoně střeží brilantně David Raya, který zaujal pozici jedničky po vydařeném hostování z Brentfordu, kvůli zranění kolena ale španělský reprezentant musel středeční zápas vynechat. Po odchodu Aarona Ramsdalea do Southamptonu Kanonýři angažovali Brazilce Neta, jenž měl být v podobných případech alternativou, 35letý brankář ale kvůli dřívější účasti za Bournemouth nemůže v Carabao Cupu za Gunners nastoupit. Tento fakt otevřel dveře Jacku Porterovi, který si v pouhých 16 letech a 77 dnech odbyl debut.

Kdo to vlastně je? Mládežnický reprezentant do 17 let přišel do Arsenalu v roce 2020 a v minulé sezoně nastoupil čtyřikrát za mládežnický tým, který trénuje Jack Wilshere.

S A-týmem trénuje často, dosud ale nepodepsal profesionální smlouvu, to mu bude umožněno až 17. července 2025, tedy po jeho sedmnáctých narozeninách. Přestože je nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v základní sestavě Arsenalu, nepřekonal rekord Ethana Nwaneriho, který v 15 letech a 181 dnech naskočil za Gunners do zápasu Premier League proti Brentfordu z lavičky.

Sázka na mládež Artetovi vychází, zmiňovaná Nwaneri, kterému je v současnosti už 17, se blýskl dvěma góly, zatímco do základu se dostali i o rok starší Myles Lewis-Skelly a Josh Nichols. Španělský kouč dokonce po zápasu vtipkoval, že několik hráčů musí ráno vstávat do školy.

Autor: Livesport.cz / Hugo Filipe Martins

Komentáře (11)

Přidat komentář
Higi

Kdo by se podle vás mohl v budoucnu jako další dostat do Áčka z akademie po Nwanerim a Lewis-Skelly? (Skelly podlemně v áčku bude, vypadá že na to má) vaše názory na další prospekty?

Reagovat
SunFells

Leo Messo

Reagovat
Higi

To mi úplně uniklo že jsme někoho s takovým jménem podepisovali :D ale tak tys onehdá odpovídal v nějakém komentu o Maxi Dowmanovi, to by asi teda mohl být další zajímavý prospekt

Reagovat
SunFells

Tyjo to už je taky nějaký rok, kdyby byl nějak mimořádný, tak už by o něm bylo slyšet

Jo, Dowman je zázrak nejen v Hale End, ale i v Anglii. Mezi ním a MLS s Nwanerim ale nic tak výjimečného není (což jsou ale taky jen 3 roky, máme teď zlaté období), i když nějaké talenty v průběhu přivádíme.

Reagovat
Luc-Luc

Jak vychytal, když dostal gól? Natočte o tom film omg

Reagovat
Zdechlina

Jo, DVD by mohli udělat

Reagovat
Busby babes

Ole Gunnar Solskjær when asked if he would accept a managerial comeback at Manchester United: "I don't like to talk about other managers jobs, but yes. Of course I would.”

man can dream.

Reagovat
O.Giroud

možno aj Moyes

Reagovat
Busby babes

https://www.nytimes.com/athletic/5796091/2024/09/26/manchester-united-premier-league-title-omar-berrada/

Manchester United chief executive Omar Berrada has told staff that the aim is to win the Premier League title in 2028, for the 150th anniversary of the club being formed.

Vzhledem k tomu, kolik penez se za poslednich 15 let vyhodilo z okna je to debilni, ale bohuzel asi realistickej scenar. Driv to pujde tezko. Pred zacatkem lonske sezony jsem tu sdilel obdobnej clanek, kde novinarka (btw fanynka Poolu), psala neco podobneho. ze bychom se meli zamerit na 2026 a u kazdeho prestupu resit: pomuze nam tenhle hrac vyhrat titul 2026? Ano? tak berem. Ne? nemame zajem...

Je to sport, nic neni jiste, takze ani tohle nemusi vyjit. Letos ani pristi sezonu si nemyslim, ze je realisticke mit tym pripraveny na titul, to by muselo vsechno sednout az vyjimecne dobre. Navic ted budem porad resit FFP a ty dalsi zkratky , jedem na hrane a to se jen tak nezlepsi. to nas taky bude limitovat.

Kazdopadne aspon je dobry videt, ze ma vedeni nejakou konkretni vizi, za kterou klub pujde.

Reagovat
Pospovič

"a u kazdeho prestupu resit: pomuze nam tenhle hrac vyhrat titul 2026? Ano? tak berem. Ne? nemame zajem" Tak to tak snad chodí pořád ne? Nebo si myslíš, že teď přivádí hráče o kterých si už předem myslí, že budou hrát jak průměráci?

Reagovat
Busby babes

mozna si precti ten rok znova, to je docela klicova vec.

nasel jsem i ten clanek:

https://www.graceonfootball.com/p/how-far-off-are-manchester-united

Ten Hag’s contract runs until the summer of 2025 with an option to extend it until 2026. Let’s assume that option is taken right now. That should mean the target is to win the Premier League title in 2026, three years from now. Every football decision they make should come with a simple question: “Does this make us more likely to win the league in 2026?” If the answer is ever no, don’t do it. That should be a single-minded focus running throughout the club.

Priklad by byl Casemiro. Skvelej hrac, ale bude skvelej i za 3 roky, az budem chtit mit titulovou sezonu? spis ne... tak je to myslene

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele