Brankář Sørensen si na stará kolena zkusí australskou ligu

31.08.2015, 09:53
Aktuality
Australské Melbourne City si poslední pozici pro "hráče na vízum" vyhradilo pro 39letého veterána brankářského řemesla Thomase Løvendahla Sørensena. Účastník dvou mistrovství světa v posledních třech letech odchytal pouze čtyři ligová utkání, v zámoří teď podepsal kontrakt na dva roky...

"Když se objevila tahle příležitost, vůbec jsem neváhal, protože jde o ambiciózní klub," uvedl Sørensen, který byl od konce června volným hráčem po propuštění ze Stoke City.

Tam i kvůli četným zraněním odchytal plnou sezonu naposledy před šesti lety, přes léto však vytrvale makal na návratu do dřívější formy.

Uplynulý týden Sørensen strávil tréninkem v mládežnickém centru Manchesteru City, který s melbournským celkem pojí skupina vlastníků.

Teprve nedávno se navíc vrátil z cyklovýletu napříč celými Spojenými státy americkými. V rámci charitativní akce tehdy spolykal až 6 400 kilometrů.

Nyní se dánská ikona s 350 starty v anglické Premier League na kontě stává již devátou posilou Melbourne City. To již dříve do svých řad nalákalo domácí reprezentanty Ivana Franjiće s Michaelem Zullem či severoirského stopera Aarona Hughese.

Thomas Sørensen byl na oficiálních stránkách City představen coby atletický brankář se specializací na pokutové kopy, ale také jako někdo, kdo má v budoucnu výrazně přispět k rozvoji lokálního talentu.

Autor: Tomáš Daníček / melbournecityfc.com.au

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělý golman! myslím, že i nedoceněný, kterýmu trošku schází, že nikdy nechytal v top týmu. ale jeho zákroky a moje vzpomínky na jeho brankářské umění jsou jen ty nejlepší..

Taky bych si zajel do Austrálie

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Gorky

Euro 2004 odchytal naprosto parádně

Reagovat
smazaný uživatel

tehdy mě dostal..

Reagovat
smazaný uživatel

Byl hodně dobrej. Ale od Eura 2004 už šel výkonnostně dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Draxler do Wolfsburgu je prý hotov - Dobrý nadpis

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele