Brännström poděkoval i bývalému trenérovi. Pro celý klub je to velký úspěch, radoval se

29.08., 23:43
Aktuality
Andreas Brännström (© FK Mladá Boleslav)

Kouč hráčů Mladé Boleslavi Andreas Brännström po úspěšně premiéře na lavičce a postupu do Konferenční ligy ocenil práci svého předchůdce Davida Holoubka. Řekl to v klubové nahrávce pro média po dnešní výhře 3:0 v Paksi v odvetě 4. předkola. Podle osmačtyřicetiletého Švéda si jeho noví svěřenci skvěle poradili s neobvyklou výměnou trenéra v průběhu dvojzápasu.

"Musím ocenit všechny hráče, nebyla to pro ně jednoduchá situace. Museli se během dvojzápasu vypořádat se změnou kouče, měli jsme společně jen tři tréninky. Poděkování zaslouží i realizační tým a bývalý trenér, vybudovali tu mužstvo s velkým srdcem," řekl Brännström.

Mladá Boleslav po domácí remíze 2:2 dnes rozhodla po změně stran, postupně se trefili Lamin Jawo, Martin Králik a Matěj Pulkrab. V úvodním dějství přitom byli lepším týmem úřadující maďarští vicemistři.

"V prvním poločase jsme mohli hrát lépe, na druhou stranu jsme si velmi dobře poradili s jejich silnými útočníky. Pro některé naše hráče to byl největší zápas, jaký kdy hráli. Cítil jsem to napětí, i proto jsem se snažil směrem k týmu působit co nejklidněji," podotkl Brännström.

Středočeši postoupili do hlavní fáze evropského poháru po 17 letech a potřetí v historii. "Pro celý klub je to velký úspěch. Takové výsledky ve fotbale neslavíte každý den, v tomhle jsem měl štěstí," uvedl Brännström, který teprve v sobotu nahradil Holoubka.

Mladoboleslavští hráči navázali na postup přes litevský Transinvest a Hapoel Beer Ševa. Za účast v hlavní soutěži dostanou bonus 3,17 milionu eur (asi 80 milionů korun).

Jména šesti soupeřů pro nově zavedenou ligovou fázi Konferenční ligy se Středočeši dozvědí při pátečním losování. Domácí zápasy ale budou kvůli nevyhovujícímu stadionu hrát v azylu v Hradci Králové.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
VP85

Docela hazard takhle měnit trenéra před odvetou... Ale vyšlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele