Brazílii do osmifinále doprovodí Turecko

13.06.2002, 12:16
Aktuality
Skupina C nakonec dopadla tak, jak se očekávalo. Suverénní Brazilci postoupili s devíti body z prvního místa a do osmifinále je doprovodí Turecko, které jen díky skóre poslalo domů Kostariku. Kufry si balí také Čína.

Před posledním kolem byly ve skupině C jisté dvě věci, prvním postupujícím byla Brazílie a prvním vyřazeným Čína. Turecko mělo jediný bod a aby se dostalo na druhé postupové místo před Kostariku, potřebovalo porazit Čínu a doufat, že Kostarika nepřekvapí a prohraje s Brazílií. To se nakonec stalo, Turci debutanty z Číny jasně přehráli 3:0 a Kostarika v divoké přestřelce podlehla Brazilcům 2:5.

Brazílie jako jediná země na světě zatím na žádném šampionátu nechyběla. Je nejúspěšnějším týmem historie, získala čtyři tituly mistra světa, poslední před osmi lety v USA. Po vyřazení hlavních favoritů, Francouzů a Argentiny, patří kanárci k nejvážnějším kandidátům finálové účasti. První překážkou bude Brazilcům v osmifinále druhý tým ze skupiny H. Tím by podle papírových předpokladů měl být vítěz duelu Rusko - Belgie.

Pro Turecko je už postup ze skupiny historickým úspěchem. Na závěrečném turnaji MS je totiž teprve podruhé a při své první účasti, před dlouhými 48 lety ve Švýcarsku, vypadli Turci už ve skupině. V osmifinále je čeká vítěz skupiny H, kterým pravděpodobně bude Japonsko.

Kostarika nedokázala navázat na úspěch ze zatím jediné účasti na MS. Tým ze střední Ameriky na závěrečném turnaji debutoval v roce 1990 v Itálii a postoupil do osmifinále. Tam Kostarika skončila na kopačnách reprezentace Československa. Čína při své první účasti na MS nijak neoslnila a se skóre 0:9 skončila ve skupině poslední.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele