Brazilský výběr má zaděláno na problém. Neymar opustil hřiště v bolesti a v slzách

25.11.2022, 12:25
Aktuality

Možná největší favorit mistrovství světa Brazílie vstoupil do turnaje vítězstvím se Srbskem 2:0. Skvěle hráli Vinícius Jr. a Richarlison, stejně solidní výkon podala i defenziva. Smutnou pachuť výhře Brazílie ovšem dal Neymar, který opustil hrací plochu s bolestí a slzami v očích.

Brazilské číslo 10 vystřídal Rodrygo a ještě na lavičce si Neymar nechal ošetřit pravý kotník ledem. Útočník si tričkem zakrýval obličej, ale objektivům reportérů se stejně úplně neschoval. Byl viditelně otřesený. Vítězství ani neoslavoval s ostatními hráči národního týmu, zamířil rovnou do tunelu do šaten.

"Musíme počkat následujících 24 nebo 48 hodin, abychom mohli lépe vyhodnotit situaci a získat přesnou představu o stupni zranění. Zatím není naplánováno žádné vyšetření, posouzení bude provedeno tento pátek. Nyní je čas na pozorování, cokoliv, co bychom teď řekli, by bylo předčasné," řekl na tiskové konferenci týmový lékař Rodrigo Lasmar.

Neymar měl kotník viditelně oteklý (© AFP)

O tom, že hvězda PSG bude v turnaji pokračovat, naopak nepochyboval trenér "kanárků" Tite, který ale zprvu zranění svého hráče vůbec nezaznamenal. Neymar totiž po zranění odehrál ještě celých 11 minut. "Jsme přesvědčeni o tom, že Neymar bude pokračovat ve hře na mistrovství světa. Neviděl jsem, že je zraněný. Navíc měl schopnost to překonat, dokonce mě i napálil," řekl Tite novinářům.

Srbsko v zápase nasbíralo 11 faulů, z toho osm mířilo na Neymara, který měl jen málo šancí na gól. Zato brazilská hvězda utrpěla v úvodním kole zápasů šampionátu nejvíc faulů ze všech. Neymar nebyl jediný, kdo odnesl tvrdou hru Srbů. I další brazilský reprezentant Danilo opustil hřiště za viditelného kulhání.

Neymar zůstal po zranění na hřišti 11 minut (© Profimedia)

Oba dva případy teď bude posuzovat technická komise brazilské reprezentace. Neymarova situace je znepokojivá. Na televizním snímku je jasně vidět, že si hráč zachytil nohu o protivníka a podvrtl si kotník. Následný otok (na snímku výše) je také jasně patrný. Brazílie se na hřiště vrátí v pondělí v 17:00, kdy se na stadionu 974 utká se Švýcarskem.

Autor: Livesport.cz / Josias Pereira / Reuters

Komentáře (28)

Přidat komentář
oli9

Snad bude v pořádku. Byla by škoda, kdyby na MS nehrál.

Reagovat
Furia Ceca

To by chtělo ten vtip s Ronaldem Messim, Neymarem a hořící chatou

Reagovat
John Obi Mikel

Neznám, povídej

Reagovat
Furia Ceca
Reagovat
M.Vaza

Chtělo by to aktualizaci se znakem United, jak ho CR7 pouští dolů..

Reagovat
Rothbard

Přilévá benzín.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

To má z těch simulací...a koukání do počítače.

Reagovat
Modroočko

Bez neho bola Brazília lepšia.

Reagovat
Kily8

Aha, asi preto bol v oboch góloch. Toto sú také debilné analízy. Áno, bola lepšia na konci zápasu, keď vyhrávala 2:0? No to bola naozaj rozhodujúca fáza zápasu a tých 0:0 po Neymarovom odchode hovorí o tom, aký je Neymar nepotrebný.

Reagovat
vceradnesazitra

Myslím že hodně lidem nebude chybět a tým bez něj bude hrát lépe

Reagovat
Kily8

Že nebude chýbať tebe, je tvoja vec, ale že bez neho bude hrať Brazília lepšie, je totálna debilita. Kto včera spravil rozhodujúcu, akciu, zbavil sa 3 hráčov. Ja pozerám každý zápas Brazílie a Neymar je vždy klúčový v situáciách, keď sa nedarídať dlho gól. Vždy súperovu obranu dokáže otvoriť až Neymar, ako včera. Je nepodstatné, či bude chýbať fejsbukárom, pre Brazíliu je klúčový

Reagovat
Kucka

Reagovat
Ladas321

Vezme to na sebe někdo jiný, Brazilie má hodně kvalitních hráčů akorát s Neymarem na hřišti tak nevyniknou. Ve výsledku muže být Brazilie klidně lepší bez něj a hrát jiným stylem než jen přes něj.

Reagovat
hromdopolice

Mezi mé oblíbence rozhodně nepatří, ale t fotka je docela hnusná to mu fakt nepřeju, snad se dá dohromady

Reagovat
r.mrazik

au...tohle jsem mel v lete na tri tydny v orteze

Reagovat
Jolly Roger

Mně se na postu tvůrce hry včera moc líbil. Mnohem víc než Messi, který hrál něco podobnýho.

Reagovat
Kily8

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež to nie je môj obľúbenec , ale aby prišiel o turnaj takto mu určite neprajem , snáď ho dajú do poriadku

Reagovat
John Obi Mikel

Pro něj bohužel konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a konečně může spousta lidí včetně mě začít fandit Brazílii, doufám že se vrátí, až někdy na asijském turné, ať se nemusím na ten zjev dívat,vzal ten věčný pláč na hřišti by ho mohla karma trochu potrápit

Reagovat
Gazdo

Tieto zranenia vacsinou nebolia hned. Ja som si tiez raz takto uplne odpalil clenok a este som dokoncil hodinovy trening. Ten druhy den to uz ale sakra poznat a lepsie to rozhodne nebyva

Reagovat
patas92

Nevím, co sis odpálil, ale takhle vymknutý kotník bolí hned a to poměrně hodně

Reagovat
Gazdo

Boli to hned to ano ale hlavne v tom momente a clovek to dokaze rozbehat na nejaky najblizsi casovy usek. To co ale pride potom je ovela horsie ako keby to hned nechal v klude. Ja som potom s clenkom mal rok a pol problemy

Reagovat
patas92

Já s tím kdysi taky kolikrát dohrál/dotrénoval, ale moc příjemné to nebylo. Naposled jsem mi to stalo v červenci při fotbale, hned další den jsem šel na svatbu a tam jsem si ten kotník odrovnal úplně. Stoprocentní to nemám do teďka a myslím, že už asi ani mít nebudu

Reagovat
Fairplay

Bez něj by ta sestava vypadala jak? Fred s Casemirem uprostřed, Vini na křídle a Neymara by nahrazoval Paqueta?

Reagovat
Mercury

Soucitim. Pravy kotnik mam po X urazech tak zdevastovany, ze ty vazy jsou uz de facto nefunkcni a kazdy doktor se divi, ze s tim dokazu normalne fungovat a hrat fotbal (s ortezou). Tohle nevypada, ze by jeste Neymar zasahl do dalsiho prubehu MS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele