Brighton nakupoval v Argentině, budoucnost má představovat mladík Barco

20.01., 13:05
Aktuality
Valentín Barco (© AFP)

Brighton prožívá druhou povedenou sezonu v řadě a k dalším úspěchům by mu měla pomoci jedna čerstvá posila. Nejnovější akvizicí anglického klubu je Valentín Barco.

Teprve devatenáctiletý Argentinec přichází z domovské Boky Juniors a na ostrovech podepsal smlouvu na čtyři a půl roku, jihoamerický celek dostane odstupné 9,15 milionu eur.

"Sledovali jsme ho hodně dlouho a udělalo na nás obrovský dojem to, jaký pokrok udělal na klubové i mezinárodní scéně. Jde o obrovský talent, zároveň bude důležité poskytnout mu dostatek času na adaptaci na nové prostředí a Premier League. Těšíme se na to, jaký pokrok udělá pod Robertem de Zerbim," říká technický ředitel David Weir.

Barco může nastoupit na levém křídle i okraji obrany a za první tým Boky Juniors nastoupil k 35 zápasům. Nabídce z Brightonu dal přednost před stěhováním do Manchesteru City.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
dantetomas

Za dva roky niekam za 80

Reagovat
Salfovic

Škoda, že na něj nebude mít Barca prachy.

Reagovat
Seydou Doumbia

To by ho museli koupit před Brightonem...ale to by se zas neprosadil

Reagovat
jk

Někam do chelski.

Reagovat
Di Stéfano

Teprve devatenáctiletý Argentinec přichází z domovské Boky Juniors……len zo zaujímavosti , je to v češtine správne písať “Boky” s K. To už potom sa rovno môže napísať Boky Džuniors nie?

Reagovat
KKralik77

Napsal by jsi z Bocy nebo z Boci ?

Reagovat
KKralik77

Jasný. Z Boca Juniors. Mrzí mě že jsem vůbec něco psal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

rusý Argentínčan?

Reagovat
veikko

V Argentině a Uruguayi tvoří absolutní většinu populace tvoří potomci evropských přistěhovalců. Proběhla tam kompletní genocida původní populace, která nebyla moc početná. V Paraguayi ještě poslední zbytky domorodců žijí, ale křesťanské misie je už téměř zlikvidovaly. Doporučuju trochu depresivní dokument Apenas el Sol (Zbylo nám jen Slunce).

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Ten je dotáhne k titulu.

Reagovat
veikko

Výborný hráč. Ne tak prvoplánový supertalent jako Echeverri, ale může z něj být fantastický hráč.

Reagovat
r.mrazik

Jde vidět, že Brighton hraje fm hodně často

Reagovat
Well

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele