Bucha přestoupil z Plzně do Cincinnati, podepsal smlouvu do roku 2026

07.02., 17:57, aktualizováno 07.02., 18:32
Aktuality

Pavel Bucha po pěti a půl letech skončil ve Viktorii Plzeň a přestoupil do amerického FC Cincinnati. Pětadvacetiletý záložník podepsal s týmem ze zámořské Major League Soccer (MLS) dvouletou smlouvu s následnou opcí na další rok. Oba kluby informovaly o transferu na svých internetových stránkách.

Bývalý reprezentant do 21 let opustil Plzeň už na začátku zimní přípravy a zamířil do USA na zdravotní prohlídku, ale přestup byl i kvůli vyřizování víza administrativně dotažen až nyní. Buchovi by kontrakt na západě Čech vypršel po sezoně v červnu, Viktoria za přestup podle médií dostane v přepočtu téměř 40 milionů korun.

"Jsem rád, že je přestup konečně potvrzený. Setkal jsem se s tím, že ta zámořská liga není u nás nebo v Evropě vnímána tak, že by to byla nějaká kvalitní soutěž. Že sem chodí evropští hráči dohrát konec kariéry. Ale já to úplně tak nevidím. Naopak si myslím, že sem chodí velmi dobří hráči," řekl Bucha v nahrávce pro média od agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

"Já osobně jsem začal MLS poslední dobou sledovat od příchodu Lionela Messiho do Interu Miami. Takže jsem pár jejich zápasů viděl. Zjistil jsem, že hráči jsou tu skvělí a určitě to má svou kvalitu. Fotbal tady získává na popularitě, jde do popředí. Je o to čím dál větší zájem, Cincinnati v poslední sezoně mívalo pravidelně vyprodáno. Pomůže tomu i to, že se tady bude za dva roky konat mistrovství světa," doplnil.

Bucha přišel do Plzně v létě 2018 z mateřské Slavie Praha, kde se nedohodl na nové smlouvě. Pražané považovali hráčovu výpověď za neoprávněnou a obrátili se na sbor rozhodců FAČR. Nakonec se ale kluby dohodly na smírném řešení sporu.

Po hostování v Mladé Boleslavi si Bucha vybojoval místo v sestavě Viktorie. Se západočeským týmem předloni získal český titul a zahrál si ve skupině Ligy mistrů. Za Plzeň zasáhl do 121 ligových utkání, v nichž dal 22 branek. V podzimní části této sezony nejvyšší soutěže naskočil mělnický rodák do 17 kol, v nichž skóroval pětkrát.

Celkem má Bucha v české lize na kontě 157 startů, během nichž zaznamenal 29 gólů a 24 asistencí. Přestup do zahraničí zvolil Bucha zřejmě i proto, že Západočeši na jeho pozici ve středu zálohy přivedli v zimě další dva hráče.

"Loučení s Plzní a se spoluhráči pro mě bylo těžké, hrozně těžko se mi hledala slova. Na dálku budu klubu dál držet palce a pozorně sledovat výsledky," uvedl Bucha. "Tady v USA se zatím cítím fakt dobře. Lidi tu smýšlejí pozitivně, jsou každý den dobře naladěni. Hrozně se těším na start ligy," podotkl Bucha.

Cincinnati bylo v minulém ročníku nejlepším celkem základní části MLS, v semifinále play off podlehlo pozdějším vítězům z Columbusu. Nová sezona zámořské soutěže odstartuje 21. února.

V MLS z Čechů naposledy působil brankář Tomáš Vaclík, který ale v klubu New England Revolution nedávno skončil už po necelém půlroce, aniž by odchytal jediný soutěžní zápas. Předtím hráli zámořskou soutěž Zdeněk Ondrášek, Bořek Dočkal a Luboš Kubík.

Autor: ČTK

Komentáře (102)

Přidat komentář
oli9

Nebyl vyloženě špatný, ale svůj potenciál nikdy nenaplnil. Přitom se od něj očekávalo víc. Pro něj asi super přestup

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

40 mil, tak to je Šádek pěkně natáhl

Reagovat
kilobyte

Potřeboval se zahojit z Durosinmiho.

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSMan

Jako zadek?

Reagovat
Losinho

Reagovat
Imos

Já osobně jsem začal MLS sledovat od příchodu Lionela Messiho do Interu Miami.

Takový to, když hned na úvod přiznáš, že ti byla nějaká MLS u prdele vždycky, popíráš sám sebe že by tam chodili zajímavý lidi a viděl MLS jen když se chtěl mrknout na Messiho

Reagovat
Coutinho10

ale asi musíš přes streamy ne...jak ty práva má Apple, tak to ani žádná tv nevysílá jako třeba dřív Novasport

Reagovat
wjillm

Přes Apple TV? Ještě, tuším, že to má DAZN, ale to nevím, jak v ČR funguje a hlavně chtějí nesmysl.

Reagovat
Coutinho10

jj, tady jsem našel nějaký návod

https://support.apple.com/cs-cz/102000

Reagovat
Coutinho10

jak to čtu, tak hodně dobrá možnost skrytí výsledku, takže ráno člověk může rychle mrknout na nějaký highlight nebo když chce a má čas i celý záznam

Reagovat
Kucka

Reagovat
Coutinho10

ono obecně toto je dost super a musím se přiznat, když třeba člověk má o víkendu nějaký program a nemá čas sledovat zápasy a nechce třeba jenom kouknout na livesport, jak to dopadlo nebo někde na twitteru atd., tak často pak využívám, že mrknu na nějaký extended highlights na redditu nebo tu: https://ourmatch.me/ , kde jsou většinou ty top evropský zápasy (bez zveřejněnýho výsledku) a je to top, když nevíš jak to dopadlo a ty klíčový momenty vidíš třeba v 10 minutách

Reagovat
Nieuwendyk

já to sleduju. Je to legrační fotbal.

Reagovat
Kucka

Já jsem takto občas v neděli večer po víkendu offline koukal na záznam Arsíku na hdmatches.net, ale to pak nějak přestalo fungovat. Tak teď si dávám prodloužené highlighty, i když vím skóre.

Reagovat
Coutinho10

bez výsledku je to lepší, ale někdy taky mrknu, když mě zajímá, jak to zhruba vypadalo i herně na nějaký větší šance

Reagovat
Edgar Davids

dik, budu vyuzivat

Reagovat
Coutinho10

nz

Reagovat
wjillm

Já Apple TV mám, ale nepoužívám, nic tam není a MLS je jen taková sranda liga.

Reagovat
Coutinho10

j, jako muselo by tam bejt i jiný lákadlo nebo aby ta MLS byla ještě zajímavější, ale proti Evropě v tý atraktivitě prostě pořád ztrácí no, takže kvůli tomu Apple TV pořizovat nemá smysl

Reagovat
Imos

to už by se mi vůbec nechtělo

Reagovat
Coutinho10

j právě

Reagovat
O.Giroud

tak MLS nie je zlá liga aj tam je pár zaujímavých hráčov, ale nie je to NHL aby človek v Európe kvôli tomu stával/nocoval no

Reagovat
Imos

Tak já jen vím že Ostrák tam je, pár slováků a vidíš tam vtipné hráče na soupiskách

Reagovat
Kucka

Tam je ještě někdo kromě Rusnáka?

Reagovat
Uwe háže buly

Greguš a Vaclika nahradil Slovák.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Imos

Reagovat
Uwe háže buly

Tak ta liga není ničím moc zajímavá. Spousta lidí dává na úroveň eredivisie nebo ligue 1, ale to je podle mě nesmysl.

Reagovat
db18

Hlavně jak teď Miami od každýho dostává na budku...

Reagovat
Kiss Me Polka!

žádný člověk na světě který není úplný kripl nemůže ani náznakem srovnávat mls a ligue 1

Neznám žádného takového člověka, nikdy jsem neslyšel, že by to někdo napsal/řekl

Reagovat
mayday

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Uwe háže buly

Teď asi před týdnem na mě vyskočil žebříček lig na Facebooku a spousta Američanů to tam obhajovalo

Reagovat
icka

Tak od někoho, kdo to mu říká soccer to nemůžeš brát vážně.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kucka

Reagovat
Uwe háže buly

Tak já to vážně neberu, ta liga když běžela tak 4 roky zpátky na ES mi přišla nasazením a taktikou kolikrát na úrovni ČFL.

Reagovat
OTASi

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Shevchenko

Ano, to je nesmysl

Reagovat
Imos

rozhodně nesmysl

Reagovat
Freedo

Mě by spíš přišlo trapný, kdyby vyprávěl, jak MLS odmala sledoval a jeho snem vždy bylo si ji zahrát. Za mě úplně v poho vyjádření.

Reagovat
Grupma

Diskuze na EF vynikají schopností udělat z každého vyjádření špatné

Reagovat
Imos

Za mě spíš ukázka hlouposti a vůbec o tomhle mluvit nemá, na jednu stranu řekneš že MLS není tak nahovno a bere to jako dobrý krok a pak řekne, že se o ní začal zajímat až od příchodu Messiho což tohle vyvrací ale zas by hezky mohl zapadnout do americkýho prostředí

Reagovat
db18

40 mega je pěkná částka, když mu v létě končí smlouva... navíc náhradu jsme si už ukradli ve Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

Super přestup pro typka co hrál jen kapr ligu a mimo tohle by jeho zahraniční angažmá bylo buď Polsko, Maďarsko nebo Rakousko

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Bucha mel na vic, bohuzel pro nej ho v tech nejdulezitejsich letech pribrzdil Bilek, ze z neho spis udelal zapasnika a obetoval ho pro tymovej uspech.

Reagovat
O.Giroud

zahrá si proti "Barcelone" tak ešte dobre dopadol

Reagovat
db18

Tak on začal hrát blbě už pod Guľou... nejlepší zápasy odehrál během covidu, když na tribuny skoro nikdo nemohl... Pak to šlo do kopru a Buchovi zbývalo stát se zápasníkem a nebo nehrát, protože fotbalový pak moc nebyl...

Reagovat
Infeld Prácheňský

Vždycky mi přišlo, že nejlíp hrál paradoxně pod mistrem mikrosituací. Tam hrál vysoko a neslo to svý ovoce. Zbytek působení spíš trochu za očekáváním, ale svuj standart si držel. Díky a hodně štěstí

Reagovat
Salfovic

Jj, ze začátku pod Gulou hrála celá záložní řada Kalvach, Bucha, Čermák skvěle.

Reagovat
db18

Reagovat
Witcher

To bude s tou MLS ještě na několik let.Ted každej tým jednu hvězdičku za zenitem a dohazet to bronzakama z lig třetí kategorie a místníma.

Reagovat
wjillm

Oni mají povoleno 7 cizinců v týmu a k tomu salary cap, takže domácí hráči. Proto ta liga je tak "kvalitní"

Reagovat
Neutron

Soccer je v USA okrajovy sport proste.

Reagovat
ednkfdzkgfd

jj okrajovy sport co ma vetsi navstevnost nez NHL

Reagovat
Kejza

asi jinak velký stadiony

Reagovat
smazaný uživatel

Však hokej taky...

Reagovat
icka

NHL je oproti jiným taky vzadu odborníku.

Reagovat
ratusek

a co je v USA nejsledovanější vlastně? Baseball nebo americký fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Zjednodušeně by se dalo říct, že na podzim je hlavní sport baseball, v zimě fotbal a na jaře basketbal. Nejsledovanější je suveréně NFL.

Reagovat
Ladas321

Americký fotbal a vůbec se to nedá s ničím srovnat. Ted v play off zápas Kansas - Baltimore 50 mega sledovanost. Ostatní ligy jsou rádi za jednotky milionů u NBA a MLB až ve finálové sérii jdou na 10 mega.

Reagovat
ratusek

A to jsem si myslel, že NHL má vysokou sledovanost.ted se dívám, že je v tom žebříčku top soutěží fakt až na posledním místě.

A jak jsou na tom sporty jako lakros, frisbee, flag fotbal?. to spíš asi frčí mezi vysokýma školama ne?

Reagovat
Nieuwendyk

Lakros hlavně v Kanadě, frisbee?

A flag je součástí NCAA, jj.

Reagovat
icka

NFL jasně vede raketově. Pak jsou NBA a MLB a pak až NHL.

Reagovat
Nieuwendyk

A pak MLS.

Reagovat
Neutron

Si si nabehol kamo

Reagovat
Nieuwendyk

Je potřeba se na to podívat tak, kde se to hraje, jakých městech. Okrajový sport to už rozhodně neboť, to je mylný názor

Reagovat
Nieuwendyk

*není

Reagovat
Salfovic

Jenže s roustoucím zastoupením latinos bude čím dál sledovanější. V USA se před hokej dostane velmi brzy.

Reagovat
OTASi

Reagovat
Neutron

Moze byt, len aj ten hokej je na tom biedne

Reagovat
Ladas321

Před hokej se v USA dostanou i některé ženské basketbalové zápasy na univerzitě.

Reagovat
deporpepa

Šádek je prostě mistr přestupů... Jindru hodí Slavce prakticky na léčení, Buchu vymění za Valentu s Červem a ještě k tomu je cca 60 milionů v plusu... Škoda že nemají Medical stejně kvalitní ve Frankfurtu jako v Edenu... Ještě mohl jit Rafiu marodit do Německa... Ale to až zase za rok.

Reagovat
db18

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
hornito

Reagovat
Kucka

Reagovat
OTASi

Reagovat
Freedo

To se ještě uvidí podle toho, jak se těm hráčům bude dařit. Budou hrát Červ nebo Valenta základ? Přes Kalvacha se tam asi nedostanou.

Zatímco Staněk, až bude zdravej, by měl chytat, pokud se z Mandouse teď nestane superman.

Za nej brankáře ligy, kterej vám vychytal titul, jste dostali 2 mega euro a 2 náhradníky. Přitom po tý titulový sezóně jsem si myslel, že by mohl jít ven klidně za 5-6. To mi nepřijde jako tak super deal, jak se všude píše.

Reagovat
Salfovic

V mistrovské sezoně a předkole LM chytal úžasně, to mu byla naše liga opravdu malá. Jenže pak šel výkonnostně dost dolu, navíc ty dva otřesy mozku mu asi taky moc nepomůžou.

Reagovat
deporpepa

Jenže on vychytal předkola LM a tím se zaplatil víc než za přestup... titulová sezona byla něco jiného než minulá sezona... šel dolu... škoda... samozřejmě mu přeju ať se mu zase začne dařit... pro nás udělal co mohl...

Valenta a Červ jeden z nich určitě hrát základ bude, navíc se dají dál zhodnotit.

Reagovat
Frank Lampard 8

"V MLS z Čechů naposledy působil brankář Tomáš Vaclík, který ale v klubu New England Revolution nedávno skončil už po necelém půlroce, aniž by odchytal jediný soutěžní zápas. Předtím hráli zámořskou soutěž Zdeněk Ondrášek, Bořek Dočkal a Luboš Kubík."

Však tam ještě hraje Tomáš Ostrák za St. Louis.

Reagovat
Puskas

V tom množství se to zapomene.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
8lampard8

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

Reagovat
Grupma

Reagovat
OTASi

Reagovat
Imos

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
8lampard8

Reagovat
hefy

Plus ji hrál kdysi dávno jakýsi Jan Galík, o němž se mi toho ale moc zjistit nepodařilo.

Reagovat
Pablos

,,Fotbal tady získává na popularitě, jde do popředí."

Tuhle větu slyším už snad 20 let

Reagovat
Puskas

Malými krůčky jde do toho popředí.

Reagovat
Imos

a až skončí Messi, tak prohlásí že liga jde o několik kroků dozadu a můžou začít od znova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele