Bundesliga - souhrn 26. kola: Bayern porazil Dortmund

31.03.2023, 22:25, aktualizováno 02.04.2023, 19:29
Komentáře a souhrny
Thomas Müller (© AFP)

Jen krátce se na prvním místě ohřál Dortmund, jeho sérii výher nekompromisně zastavil Bayern. Leverkusen na půdě Schalke hravě vyhrál 3:0. Stejným poměrem doma vybouchlo Lipsko s Mainzem a Stuttgart na půdě Unionu. Wolfsburg se oklepal z děsivého startu, Köln remizoval s Mönchengladbachem. Hoffenheim ukončil venkovní trápení...

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:2

02.04.2023 17:30

Góly: 76. Amos Pieper - 50. Andrej Kramarić, 52. Christoph Baumgartner

Hoffenheim ve 26. kole Bundesligy zvítězil na hřišti Brém 2:1. Po střelecky tichém úvodním dějství se hosté zkraje toho druhého předvedli duem slepených gólů. Českého brankáře Jiřího Pavlenku v dresu Werderu nejprve překonal v 50. minutě Andrej Kramarič, pod rozhodující trefu modrobílých se následně skvělým centrem do šestnáctky podepsal asistující Pavel Kadeřábek. Hoffe tak zvítězilo podruhé v řadě a od sestupových vod se vzdálili na tři body.

Duel byl klíčový zejména pro Hoffenheim, který od barážové příčky dělilo pouze lepší skóre. V posledním kole ovšem utnuli sedmizápasovou sérii ligových proher a rozhodně chtěli využít špatné formy Brém, které neuspěly v posledních třech utkáních. Werder se tak postupně propadl na 11. příčku v tabulce, za což mohla především děravá defenziva. V útoku naopak řádil především nejlepší střelec Bundesligy Niclas Füllkrug.

Obrana Werderu zažila krušné chvíle už ve 13. minutě, kdy do vápna pronikl Ihlas Bebou. Jeho střelu zblízka však stihl na poslední chvíli zblokovat na rohový kop krajní zadák Marco Friedl. Na druhé straně se po půlhodině hry ozval Marvin Ducksch, jenž z osamocené pozice v šestnáctce vyslal nebezpečnou ránu, kterou musel skvělým zákrokem zneškodňovat až Oliver Baumann. Díky několika důležitým zásahům brankáře Hoffenheimu zůstalo poločasové skóre na nule.

Po změně stran hýřily Brémy aktivitou na polovině soupeře, o to zdrcující tak byla pro fanoušky úvodní trefa Kramariče, jenž hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal bezmocnému Pavlenkovi šanci. Chvíli nato přidal slepenec Christoph Baumgartner, který do sítě dorazil hlavou precizní centr z kopaček Kadeřábka. Werder se pokoušel s nepříznivým stavem něco udělat, při nadějných situacích však hráčům scházela přesnost. O kontaktní trefu se tak až v 76. minutě postaral po pár sekundách na hřišti hlavičkující Amos Pieper. Hoffe zbytek duelu sehrálo profesorsky, když zvládlo držet míč na kopačkách a systematicky kouskovat hru.

Hoffenheim tak získal druhou výhru v řadě a nadále uniká před sestupovým pásmem. Příště nastoupí 9. dubna doma proti Schalke, Brémy se o den dříve představí v Mohuči.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 0:0

02.04.2023 15:30

Góly: -

Hráči Kolínu nad Rýnem nezužitkovali výhodu domácího prostředí a ve 26. kole Bundesligy remizovali s Mönchengladbachem 0:0. Říjnové utkání těchto celků přitom přineslo sedmigólovou podívanou, při níž byl vyloučen Florian Kainz. Ten se mohl vykoupit trefou z přímého kopu v první půli, kdy měli Kozlové značně navrch. Po výměně stran se probudili hosté, ani oni ale nepotěšili své fanoušky brankou, když ve velkých šancích neuspěli Marcus Thuram a Florian Neuhaus.

Oba týmy byly již delší dobu z formy, což se podepsalo na jejich tabulkovém postavení. Gladbach z posledních 10 utkání vytěžil jen devět bodů a patřilo mu 10. místo. Ještě hůř na tom byl Kolín, jenž po debaklu v Dortmundu 1:6 byl pouhých šest bodů nad sestupovými příčkami. Porýnské derby tak nemělo velkého favorita, motivovaní Kozlové však měli hostům po podzimní vysoké porážce co vracet.

Brzký šok mohlo Borussii přinést podklouznutí Ko Itakury, po němž se dostal k zakončení Davie Selke. Jonas Omlin ale měl oči na šťopkách a zamítnul brzkou změnu skóre. Ve 23. minutě již gólman Gladbachu nemohl nic dělat se skvěle zakrouceným pokusem z přímého kopu, jenže nadějná střela Kainze nakonec rozvlnila pouze boční síť. Poměry na hřišti se zdály být vyrovnané, ve finální třetině však vždy přinesla větší hrozbu ofenziva Kozlů. Toho byl důkazem projektil Erica Martela z 38. minuty, Omlin si ale i nadále střežil čisté konto.

Poločasový proslov Daniela Farkeho musel na jeho svěřence zafungovat, v ofenzivě totiž byli mnohem aktivnější. Poprvé pořádně rozvášnil fanoušky Borussie Thuram v 51. minutě, povedený náběh na spoluhráčovu přihrávku do vápna ale nedoplnil přesným zakončením. Podobnou situaci zopakoval o pár minut později Neuhaus, i on totiž nedokázal zužitkovat progresivní hru svého týmu. Zápas dvou poločasů nebyl chudý na šance ani podporu vášnivých fanoušků, to nejdůležitější ale samotní hráči neobstarali.

Kolín tak s Gladbachem poprvé od roku 2014 remizoval. Další duel Kozlové sehrají 8. dubna v Augsburgu, Hříbata se o den později střetnou doma s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 4:2

01.04.2023 18:30

Góly: 13. Gregor Kobel (vl.), 18. Thomas Müller, 23. Thomas Müller, 51. Kingsley Coman - 72. Emre Can (pen.), 90. Donyell Malen

Borussia opět prokázala, že se jí v současnosti proti Bayernu nedaří. V součtu s tímto duelem už čeká na výhru nad velkým rivalem deset zápasů, přičemž pouze v jediném případě dokázala uhrát alespoň bod. Oba celky si tedy v tabulce vyměnily pozice, ačkoli ztráta BVB tedy činí pouhé dva bodíky.

Už v 8. minutě se Marius Wolf ocitnul po Reusově pobídce ve vápně, jenže neprostřelil před sebou stojícího Matthijse de Ligta. V závěru úvodní čtvrt hodiny si Dayot Upamecano všimnul nabíhajícího Leroye Saného, a tak mu z vlastní poloviny adresoval přihrávku. Gregor Kobel k ní měl daleko blíž, jenže míč místo odkopu pouze lehce líznul, takže se k údivu všech dokutálel do brány - 0:1.

Borci oblékající dres mnichovského velkoklubu se touto chybou dostali na koně a už po rozehrávce zazlobil Benjamin Pavard, jehož střelu tečoval do bezpečí Schlotterbeck. Kobel potom lapil hlavičku Leona Goretzky, jenž si záhy narazil s Thomasem Müllerem, avšak jeho zakončení bylo zblokováno na rohový kop, kterých obhájce titulu zahrával v rámci této partie celkem šest.

Po Kimmichově rozehrávce od praporku prodloužil de Ligt hlavou na zadní tyč, kde číhal Müller a z bezprostřední blízkosti skóroval - 2:0. Před třetím hřebíčkem stihnul Kingsley Coman překopnout bránu. Třiadvacátá minuta však znamenala další radost pro příznivce a příznivkyně klubu z Allianz Areny. Julian Ryerson přišel o míč, načež dostal Leroy Sané dostatek prostoru na střelu zpoza vápna.

Gregor Kobel ji nedokázal zkrotit, čehož využil dorážející Thomas Müller, pro něhož šlo o šestou trefu v ročníku - 3:0. Při daném náskoku si domácí dovolili zvolnit. Přesto do poločasového hvizdu sudího Marca Fritze ještě zkusil štěstí Eric Maxim Choupo-Moting a po něm stihnul dvakrát zahrozit Kingsley Coman. Pro Edina Terziće a celou jeho skvadru byla přestávka nepochybně vysvobozením.

Jenže pět minut po startu druhého poločasu přišla další pohroma v podobě čtvrtého hřebíčku, pod který se podepsal Kingsley Coman. Autor jediné trefy finále Ligy mistrů v roce 2020 ve skluzu uklidil výtečnou Saného přihrávku do pokutového území - 4:0. V 58. minutě si Choupo-Moting zpracoval kulatý předmět, aby jej okamžitě napálil za Kobelova záda. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Zanedlouho se kamerunský účastník loňského světového šampionátu dostal do další příležitosti, při které byl vychytán. V minutě dvaasedmdesáté se ve vápně dobře uvolnil Jude Bellingham, pro což neměl žádné pochopení Serge Gnabry, jenž byl v té době na hrací ploše nějakých 180 sekund. Fritz tedy ukázal na penaltový puntík, ze kterého Emre Can díky střele k levé tyči připravil Yanna Sommera o čisté konto - 4:1.

Ve finální desetiminutovce nejprve švýcarský gólman v dresu Borussie zaváhal, čímž nabídnul šanci Jamalu Musialovi, nicméně svoje zaváhání dokázal povedeným zákrokem napravit. Při příští akci Bayernu byl sice přelobován Gnabrym, jenže ten stál v ofsajdu. V poslední minutě řádné hrací doby přihrál Donyell Malen Raphaëlu Guerreirovi, který mu merunu elegantně vrátil, načež holanský forvard vyslal na domácí svatyni volej, který postrádal razanci, leč muže v rukavicích evidentně zmátlo, že balon poněkud poskakoval - 4:2. I přes dva inkasované góly se dá směle tvrdit, že dvaatřicetinásobný šampion zahrál ve velkém stylu a udělal další krůček za třiatřicátým titulem, z toho jedenáctým v řadě.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 0:3

01.04.2023 15:30

Góly: 9. Marcus Ingvartsen, 57. Ludovic Ajorque, 67. Dominik Kohr

V říjnu skončil vzájemný duel obou celků v MEWA-Areně remízou. Tentokrát hostům nepochybně pomohl jak brzký gól, tak slabá forma Rudých býků z posledních týdnů, kdy v součtu se zápasem Ligy mistrů mají ze třech klání skóre 0:11. Naopak die Nullfünfer protáhli sérii neporazitelnosti na sedm utkání.

Jak uvedeno, Red Bull Arena se prvního zářezu dočkala už v 9. minutě. Anthony Caci poslal do vápna z levé strany centr, který si našel Leandra Barreira. Jeho střelu stačil Janis Blaswich pouze vyrazit a Marcus Ingvartsen bleskurychle dorážel, aby se mohl radovat ze své deváté trefy v sezoně - 0:1. Na další pokus se čekalo čtvrt hodiny.

Ludovic Ajorque pobídnul Ingvartsena, který se výtečně vyhnul Willimu Orbanovi a muž v rukavicích zasáhnul tak, že v podstatě ani nevěděl jak. Po třiceti minutách hry hlavičkoval Leandro Barreiro a jeho koníček se o centimetry odrazil nad břevno. Pak ukázal všem záda Timo Werner, leč Robin Zentner svůj tým famózním zákrokem podržel.

Hned po změně stran se připomněla posila ze Strasbourgu. Ajorque však nemířil přesně. Reparát složil v minutě sedmapadesáté, když nastavil placírku pravé nohy do nepříliš povedeného centru od Antona Stacha. Domácí brankář byl na vzniklý lob krátký - 0:2. Co se přesných zásahů týče, tečku za tímto kláním udělal v 67. minutě Dominik Kohr se svým přízemním volejem z osmnácti metrů - 0:3.

Do finálního hvizdu si tým Bo Svenssona vedení hlídal. Zazlobili pouze dvakrát Dominik Szoboszlai, jednou Dani Olmo a jednou Timo Werner, ovšem o žádné z těchto střel se nedá tvrdit, že by byla vyloženě nebezpečná. Saskému klubu tedy po šestadvaceti kolech patří pátá příčka, kdežto ten ze spolkové země Porýní-Falc už se vyškrábal na pozici osmou.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfB Stuttgart 3:0

01.04.2023 15:30

Góly: 51. Sheraldo Becker, 65. Kevin Behrens, 68. Genki Haraguchi (vl.)

Berlínskému klubu hraje do karet i šlágr kola, ve kterém první Bayern hostí druhý Dortmund. Svěřenci Urse Fischera mají na kontě už patnáct výher a na dosah jasně nejlepší bundesligové umístění v historii. Zato VfB neopustí poslední pozici, ačkoli pořád platí, že jedna výhra může celek z města automobilů vystřelit nad sestupovou zónu.

Během počáteční půl hodiny se sice hrálo ve velice solidním tempu, avšak velké šance nepřicházely. Teprve v závěru uvedeného časového úseku to zkusil Dan-Axel Zagadou, nicméně domácí svatyně mu byla malá. V minutě čtyřiatřicáté skóroval Juan José Perea. Jenže po přezkoumání záznamu se ukázalo, že si kolumbijský forvard pomohl při zpracování rukou.

Poté se z dálky osmělil Hiroki Ito. Že by Lennartu Grillovi přidělal hodně práce, to se rozhodně napsat nedá. Tiago Tomás si v zakončení počínal přesvědčivěji, na muže v rukavicích přesto nevyzrál. Úvodní dějství tedy branku nepřineslo. Zato v tom druhém se na ni čekalo pouhopouhých pět minutek, což většina z dvaadvaceti tisíc diváků a divaček na Stadion An der Alten Försterei kvitovala s nadšením.

Neobtěžovaný Jérôme Roussillon poslal z levého křídla vynikající centr na malé vápno, kde "z jedničky" neomylně zakončil Sheraldo Becker - 1:0. Pojistku mohl záhy přidat Rani Khedira, kdyby necílil o kousek nad. Podle představ netrefil po hodině hry ani Zagadou, přestože jeho pozice rozhodně byla gólová.

V 65. minutě využil nedůrazu obránců Kevin Behrens a zblízka prostřelil Fabiana Bredlowa. Druhý zářez nejprve nebyl uznán pro domnělý ofsajd, takže jej musel potvrdit až Badstübnerův kolega u videa - 2:0. A za 180 sekund byla zkáza pro skvadru Bruna Labbadii dokonána, jelikož si skluzující Genki Haraguchi srazil Behrensovu přihrávku do vlastní sítě - 3:0. Vyrovnat mohl Tanguy Coulibaly, kdyby za Grilla v poslední chvíli nezaskočil Roussillon.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hertha BSC 1:1

01.04.2023 15:30

Góly: 52. Vincenzo Grifo - 77. Jessic Ngankam

Vincenzo Grifo potvrdil dobrou formu a svým třináctým zásahem dal svému týmu naději na čtrnácté vítězství. Na něj ovšem nedošlo, protože třináct minut před vypršením řádné hrací doby dokázal odpovědět Jessic Ngankam. Streichovi svěřenci přesto zůstávají čtvrtí, zatímco ti Schwarzovi dál okupují barážovou pozici.

První z aktérů na hrací ploše se osmělil Lucas Höler v době, kdy běžela devatenáctá minuta. Jeho hlavička se ke škodě domácích příznivců a příznivkyň mezi tři tyče nevešla. Vincenzo Grifo za pět minutek rozehrál přímý kop tak, že mířil zrovna do prostoru, kde se pohyboval Oliver Christensen. Lucas Tousart pak našel hlavu Dodiho Lukebakia, od které se balon odrazil nad břevno.

Zbývající pasáž úvodního poločasu přinesla spíše boj o střed hřiště. Na vyložené šance se tedy muselo počkat až do půle druhé. V její sedmé minutě došlo na rozehrávku přímého kopu ze vzdálenosti šestnácti metrů od brány. Christian Günter přenechal Grifovi, jehož přízemní střela byla tečována mimo brankářův dosah - 1:0.

SC mohli o vedení velmi brzo přijít, kdyby Mark Flekken nepřečetl Lukebakiovy úmysly při samostatném úniku. Pětadvacetiletý Belgičan se podepsal i pod další zakončení, které rovněž ovoce nepřineslo. Maximilian Eggestein pak posunul na střídajícího Jonathana Schmida, jehož střela nepatřila k těm, na které by se dlouho vzpomínalo.

Zato v 77. minutě si Jessic Ngankam odstavil právě vrávorajícího Schmida a před vyběhnuvším Flekkenem stačil zacílit k pravé tyči - 1:1. Ve zbývající fázi se ke střele dostal už jenom Ritsu Doan. Ta ovšem nepatřila k těm, jaké rozhodují zápasy. Stará dáma tedy musí doufat, že za týden proti Lipsku předvede lepší výkon. Freiburg přivítá doma Bayern.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 2:2

01.04.2023 15:30

Góly: 83. Luca Waldschmidt, 90+6. Felix Nmecha - 2. Maximilian Arnold (vl.), 32. Mërgim Berisha

FCA rozhodně nemají jistotu setrvání v soutěži, a proto by se měli vyvarovat takovýchto ztrát. Do karet jim výrazně nahrál brzký vlastní gól soupeře, jenže na devátou výhru to stejně nestačilo. Náskok na sestupové pásmo činí po šestadvaceti kolech sedm bodů. Naopak Vlci uzavírají horní polovinu tabulky s tím, že pohárové příčky mají stále na dosah.

Jak uvedeno, die Fuggerstädter nepotřebovali ani 120 sekund k tomu, aby se ujali vedení. Při druhém rohovém kopu centroval do vápna Arne Engels a neatakovaný Maximilian Arnold zacílil hlavou za záda vlastního brankáře - 0:1. Jakékoli snahy Kovačova výběru přicházely vniveč, dokud se na něj neusmálo štěstí v podobě faulu Arneho Maiera na Patricka Wimmera.

V ten moment bylo odehraných dvacet minut hry a Arnold dostal příležitost odčinit svoje zaváhání. Vsadil na razanci, což vyústilo v nekompromisní překopnutí augsburské svatyně. Nicméně jeho spoluhráči to nezabalili, o čemž svědčí hned následná akce, při které Yannick Gerhardt trefil tyčku, zatímco Jakub Kamiński při dalším pokusu přestřelil.

Po půl hodině hry tedy zase udeřili hosté. Engels výtečně odebral míč Mattiasi Svanbergovi, načež servíroval na Mërgima Berishu, jenž mířil po zemi neomylně k pravé tyči a běžel se radovat ze své deváté branky v aktuálním ročníku - 0:2. V 39. minutě vyslal Gikiewiczovým směrem svou navštívenku Maximilian Arnold, jenže skóre se neměnilo. Stejné zůstalo i po šanci Wimmera, který nedokázal zacílit do poloodkryté klece.

Záhy po startu druhé půle polský gólman výborně zmenšil úhel Gerhardtovi. V době, kdy se hodina hry pomalu, ale jistě stávala minulostí, přihrával z levé strany do vápna Paulo Otávio a Omar Marmoush na přední tyči zahodil stoprocentní příležitost. Irvin Cardona pak nepotrestal Wimmerovo zaváhání, což se ukázalo býti fatální chybou.

Gól Luky Waldschmidta nejprve nebyl uznán, ale paní Štěstěna brzy konečně ukázala Vlkům svou přívětivou tvář, jelikož autor branky si po Arnoldově rozehrávce standardní situace ofsajdovou hranu pohlídal, tím pádem moment, kdy ve skluzu uklidil míč na místo určení, byl zcela v souladu s pravidly - 1:2. V poslední nastavené minutě si šel Gikiewicz pro centr Paula Otávia, nicméně Felix Nmecha byl o něco málo rychlejší, což znamenalo, že tenhle duel vítěze nepoznal - 2:2.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:3

01.04.2023 15:30

Góly: 50. Jeremie Frimpong, 51. Florian Wirtz, 90+2. Sardar Azmoun

Jediným Čechem, který se dostal na hrací plochu, byl tedy domácí záložník Alex Král. V souboji hraném před šedesátitisícovou kulisou se na branky muselo čekat až do druhého poločasu. Bayer zvládnul vstřelit tři, Schalke žádnou. Díky zaváhání konkurentů v boji o udržení má však šanci třeba už v příštím kole opustit sestupové pásmo. Naopak svěřenci Xabiho Alonsa udělali další krok k tomu, aby sezonu zakončili na pohárové příčce.

V 10. minutě se pořádně zapotil Ralf Fährmann, když zkrotil střelu Amineho Adliho a stihnul zasáhnout dříve, než se k dorážce dostal Jeremie Frimpong. Další pokus patřil Královi, jenž nestál v optimálním postavení, a podle toho to taky dopadlo. V minutě pětadvacáté se osmělil Moussa Diaby. Kdyby býval trefil prostor mezi třemi tyčemi, muž v rukavicích by patrně inkasoval.

Potlesk tribun si třiačtyřicetiletá jednička vysloužila i při další akci hostujícího výběru, jelikož včasným vyběhnutím znemožnila skórovat Adlimu. Jedním z hráčů, kteří v dresu celku z Veltins Areny odvádějí stabilně dobré výkony, jest Rodrigo Zalazar. Bohužel jeho přímý kop ze 38. minuty se nesetkal s úspěchem.

Zbývající pasáž prvního dějství se dohrávala v relativním klidu, zatímco 200 sekund po startu té druhé musel Lukas Hradecky být maximálně pozorný při střele Michaela Freye, kterou nepříjemně tečoval Jonathan Tah. Při protiútoku udeřilo na opačném pólu hrací plochy, neboť Diaby ukázkově počkal, až mu Frimpong naběhne na zadní (pravou) tyč, načež mu servíroval přihrávku, kterou věru nebylo složité dopravit ze tří metrů do odkryté klece. Na začátku všeho přitom byla naprosto vynikající přihrávka za obranu od Edmonda Tapsoby - 0:1.

Deset minut po první brance přišla na pořad odpoledne druhá. Postaral se o ni Florian Wirtz, když si narazil s Aminem Adlim, proplul mezi dvěma protihráči a přízemním zakončením z hranice malého čtverce nedal Fährmannovi možnost zasáhnout - 0:2. Ofenzivu Reisovy skvadry přišel okamžitě podpořit historicky nejlepší střelec 2. Bundesligy Simon Terodde, leč tentokrát jeho zkušenosti ovoce nepřinesly.

V 77. minutě po rozehrávce standardní situace lehce tečoval balon Maya Yoshida. Bohužel pro něj i pro celé Schalke cílil o kousek vedle pravé tyčky. Podobně si počínal Moussa Diaby, jemuž bylo přáno odejít z tohoto zápasu jako dvojnásobný asistent. I proto, že Henning Matriciani na brankové čáře zázračně vyrazil jeho střelu do břevna a v závěru utkání gólman vyrážel jeho dobrou ránu zblízka. V nastaveném čase posadil míč na hlavu Sardara Azmouna, jenž se z deseti metrů nemýlil - 0:3.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum 1:1

31.03.2023 20:30

Góly: 22. Randal Kolo Muani (pen.) - 13. Takuma Asano

Zatímco při posledním vzájemném klání obou celků se VfL radovalo z jasné výhry 3:0, tentokrát o vedení přišlo už po osmi minutách. Před zbývajícími duely šestadvacátého kola má pětibodový náskok na sestupové pásmo, kdežto Eintracht neztratí kontakt s pohárovými příčkami.

V úvodních šesti minutách byly k vidění hned dvě žluté karty, po jedné na každé straně. Až potom se mohl v dobré příležitosti ocitnout Rafael Borré, kdyby ovšem lépe zpracoval přihrávku. Kristijan Jakić sice vyzkoušel pozornost Manuela Riemanna, leč z výrazného klidu jej nevyvedl. Skóre se poprvé pohnulo ve 13. minutě.

Christopher Antwi-Adjej poslal do vápna dlouhatánský centr, který propadnul k Anthonymu Losillovi. Jeho bleskovou střelu Kevin Trapp dokázal vyrazit pouze k Takumovi Asanovi, který zcela neobsazen doklepával ze šesti metrů do sítě - 0:1.

Po dvaceti minutách hry se dostal Randal Kolo Muani do vápna, kde udělal kličku Erhanu Mašovićovi. Tím pádem měl před sebou už jenom bochumskou svatyni. S tím se ovšem nechtěl smířit Ivan Ordets a stříbrného medailistu z posledního světového šampionátu fauloval.

Pravidlo o tom, že by sám faulovaný neměl zahrávat pokutový kop, se tentokrát nepotvrdilo, takže bylo vyrovnáno - 1:1. Do konce otevíracího dějství se nadále hrálo v dobrém tempu, ovšem už bez vyložených možností. Po hodině hry Riemann i za cenu zranění výborně kryl chytře provedný přímý kop v podání Philippa Maxe, jenž podstřelil zeď.

Záhy přišla řada na Borrého, kterému radost překazil ve správný čas na správném místě stojící Kostas Stafylidis. V 72. minutě došlo na další přímý kop, ze kterého pálil Kevin Stöger do břevna. Losilla a Borré pak ve svých šancích minuli zařízení, takže mezi oběma mančafty došlo při vzájemném klání na první dělbu bodů od března 2008.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
26
16
7
3
76 : 29
55
2
Borussia Dortmund
26
17
2
7
57 : 35
53
3
Union Berlín
26
15
6
5
41 : 28
51
4
SC Freiburg
26
13
8
5
39 : 35
47
5
RB Lipsko
26
13
6
7
49 : 33
45
6
Eintracht Frankfurt
26
11
8
7
47 : 37
41
7
Bayer Leverkusen
26
12
4
10
48 : 40
40
8
1. FSV Mainz 05
26
11
7
8
43 : 36
40
9
VfL Wolfsburg
26
10
9
7
46 : 34
39
10
Borussia Mönchengladbach
26
8
8
10
40 : 44
32
11
Werder Brémy
26
9
4
13
40 : 50
31
12
FC Augsburg
26
8
5
13
34 : 47
29
13
1. FC Köln
26
6
10
10
33 : 44
28
14
VfL Bochum
26
8
2
16
28 : 57
26
15
TSG Hoffenheim
26
7
4
15
35 : 46
25
16
Hertha BSC
26
5
7
14
31 : 49
22
17
Schalke 04
26
4
9
13
21 : 48
21
18
VfB Stuttgart
26
4
8
14
29 : 45
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Vincent Vegan

Tragödie, to fakt vypadá na sestup.

Reagovat
Kixi Syhimour

Lipsko

Reagovat
PavlíčeQ

druha pule tezce odflaknuta ale budiz, akorat by me zajimalo proc ten prvni gol pripsali kobelovi a ne upamekanovi, vsak se toho kobel ani nedotkl.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Müllered

Milosrdný výsledek pro Dortmund, snad Freiburg prověří Tuchela více. Leroy Thomas Gnabry, Mané, Cancelo

Reagovat
Salfovic

Tuchelovi bude stačit na titul tak šest zápasů

Reagovat
andrew96

Nasrat. Snad si zítra na Rheinderby spravíme chuť s @cologneFC.

Reagovat
Rudnevs

Eurofotbal by mal zaviesť funkciu označiť niekoho

Reagovat
Seydou Doumbia

a zároven zablokovat někoho

Reagovat
cologneFC

Neviem sa dočkať zajtra to bude veľké.

Reagovat
fenixLFC

Report z tripu na lipsko-mainz a prveho zapasu nazivo v nemecku:

Hned po prijazde vidiet ze mesto futbalom naozaj zije. Cele rodinky, deti, dochodcovia vsetxi vo farbach lipska a posobilo to hodne prijemne. Najst stadion zo stanice nie je ziaden problem, peso tak 30 minut a staci nasledovat saly stadion krasny, na vrchu kopca a zaroven v nom skvel miesto na prechadzku, vstupy vyriesene skvelo a prehladne. A vnutri podobne, aj zvnutra krasny stadion.

Pre fanusika anglickeho futbalu je najvacsia zmena vacsie mnozstvo vlajok a najma sposob fandenia. Zatial co anglicania tlieskaju pri vsetkom podarenom alebo snahe, v nemecku sa ide na choraly. Ale to nikoho v tejto sekcii neprekvapi

K samotnemu zapasu- cely zapas a taktika ide za rosem. To co vymyslel bol sialeny paskvil. Neviem ci to hraju furt ale toto absolutne nefungovalo. Zaloha nrbola schopna nic zachytit a cela ofenzivna stvorka odpojena. Szoboszlai prvych 30 minut neviditelny a snad nebol pri lopte. Hrat na dvoch hrotakov je fajn ale nie ked obaja chcu hrat to iste. Do toho forsberg a szoboslai vytvarali s hrotakmi 4 stojacich hracov ktori nemali ziaden vplyv na hru. Cela ofrnzivna taktika lipska tak bola dufat ze werner presprintuje obrancu alebo silva vymysli nieco sam. Nic ine nefungovalo. Neskutocnd chybal niekto, kto by si zbehol nizsie a prepojil to. Zapichnut szoboszlaia s forsberhom na 10 tak by to slo stokrat lepsie. Asponze na to zareagoval v polcase a s haidarom davala ta hra vacsi zmysel. Prichod olma bol vyborny tah ktory fungoval a olmo bol aktivny. Ale presne v tom momente dal mainz druhy gol a bolo po zapase. Dole mal ist ale nie silva, ale forsberg. Ten hral nrskutocne zle, respektuve jeho pokyny a zapichnutie na hrot bolo totalne sialene a totalne nefungovalo. Nech rose chcel hrat cokolvek, tak to nefungovalo.

Naproti tomu mainz to hral hrozne jednoducho a chytro. Ofenzivna snaha bola nakopnut na ajoquea (ci jak sa vola), ten to sklrpol na nabirhajucich hracov a bol z toho vzdy nebezpecny brejk. Stoperi si s nim totalne nevedeli rady a bud prehrali osobny suboj alebo si odskocil a vytvarl sancu. Pritom moze byt lipsko este rado ze nedostalo dalsie dva, najma hlvicka samotneho hraca z maleho vapna do brvna bol excelentny defenzivny vykon mainz nemusel ani nic moc predviest, lipsko im to hrozne zjednodusovalo. Krd je jrdinou "hrozbou" werner, tak sa nema tim coho bat. Obcne ale hrozne chytry vykon mainxu a bolo jasne vidiet co chcu hrat, na rozdiel od lipska

Na zaver par detailov- mainz v niektorych momentoch strasne spiny krd odmietli vratit liptu co lipsko zakoplo na osetrenie ich hraca. Byt lipskom tak sa na to vykaslem a nech si tam kludne skuci dalej. Domaci fans strasne narocni, bucat na vlastnych ked to okamzite tlacia dopredu bolo zvlastne, rovbajo ako sa smiat ked nieco pokazili..

Obecne ale super zazitok a rozhodne doporucujem na lipsko zajst, je to blizko a stoji to za to

Reagovat
Kinky7

ja jezdim obcas na bayern a muzu rict ze sedet vedle kotle je zazitek na zazitky

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, jakým způsobem si obstaravas lístky?

Je reálný se dostat ještě na nejakej zápas v tyhle sezóně?

Reagovat
Kinky7

me zvou kolegove z prace kdyz maji volny listek. Vyhoda prace v Bavorsku

Reagovat
andrew96

A to je to klub, který nemá vyprodáno, přestože hraje na špici tabulky, kde se bučí už po půlhodině.

Škoda, že tak hezké město nemá lepšího reprezentanta. Příště zajeď někam dál.

Reagovat
fenixLFC

tak chapem ze mainz nie je tak lakavy super a teda byt vypredany tak sa tam nedostanem plus chapem aj to ze bucali lebo hrali hroznu tuzku, lne neviem nakolko to robia bezne. ale lipsko mi vyhovuje prave tym ako je to blizko, stadion krasny, kopec zaujimavych znamych hracov...skoda ze rose nebol schopny z toho vytrieskat ovela viac

Reagovat
andrew96

Chápu tvůj výběr, Lipsko na začátek super. ale vzhledem k tomu, jak se Lipsku daří, tak je to bučení i řada volných míst na BL prostě divné. RB je zkrátka komerční hračka.

Reagovat
eleven11

sračka

Reagovat
eleven11

RB Keď Lipsko,tak jedine derby https://youtu.be/KxX_WLLve40

Reagovat
Pharrell

BVB se zase sesypali (jako vždy když jde do “tuhého” a nebo když mají konečně šanci něco velkého vyhrát).

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele