26. kolo
01.04.2023 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Mohuč poprvé v novodobé historii odváží z Lipska všechny tři body

V říjnu skončil vzájemný duel obou celků v MEWA-Areně remízou. Tentokrát hostům nepochybně pomohl jak brzký gól, tak slabá forma Rudých býků z posledních týdnů, kdy v součtu se zápasem Ligy mistrů mají ze třech klání skóre 0:11. Naopak die Nullfünfer protáhli sérii neporazitelnosti na sedm utkání.

Jak uvedeno, Red Bull Arena se prvního zářezu dočkala už v 9. minutě. Anthony Caci poslal do vápna z levé strany centr, který si našel Leandra Barreira. Jeho střelu stačil Janis Blaswich pouze vyrazit a Marcus Ingvartsen bleskurychle dorážel, aby se mohl radovat ze své deváté trefy v sezoně - 0:1. Na další pokus se čekalo čtvrt hodiny.

Ludovic Ajorque pobídnul Ingvartsena, který se výtečně vyhnul Willimu Orbanovi a muž v rukavicích zasáhnul tak, že v podstatě ani nevěděl jak. Po třiceti minutách hry hlavičkoval Leandro Barreiro a jeho koníček se o centimetry odrazil nad břevno. Pak ukázal všem záda Timo Werner, leč Robin Zentner svůj tým famózním zákrokem podržel.

Hned po změně stran se připomněla posila ze Strasbourgu. Ajorque však nemířil přesně. Reparát složil v minutě sedmapadesáté, když nastavil placírku pravé nohy do nepříliš povedeného centru od Antona Stacha. Domácí brankář byl na vzniklý lob krátký - 0:2. Co se přesných zásahů týče, tečku za tímto kláním udělal v 67. minutě Dominik Kohr se svým přízemním volejem z osmnácti metrů - 0:3.

Do finálního hvizdu si tým Bo Svenssona vedení hlídal. Zazlobili pouze dvakrát Dominik Szoboszlai, jednou Dani Olmo a jednou Timo Werner, ovšem o žádné z těchto střel se nedá tvrdit, že by byla vyloženě nebezpečná. Saskému klubu tedy po šestadvaceti kolech patří pátá příčka, kdežto ten ze spolkové země Porýní-Falc už se vyškrábal na pozici osmou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele