Bundesliga - souhrn 33. kola: Leverkusen zůstává neporažený

10.05., 22:26, aktualizováno 12.05., 21:32
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen si s chutí zastřílel v Bochumi a neporazitelnost prodloužil již na 50 soutěžních zápasů. Mainz si doma smlsl na Dortmundu a v nejhorším případě ho čeká baráž, v kritické situaci naopak je 1. FC Köln. Hoffenheim řádil v Darmstadtu a hodně vidět byl Pavel Kadeřábek.

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 0:5

12.05.2024 19:30

Góly: 41. Patrik Schick, 45+2. Victor Boniface (pen.), 76. Amine Adli, 86. Josip Stanišić, 90+3. Alex Grimaldo

Hráči Leverkusenu využili ve 33. kole Bundesligy početní výhodu v Bochumi k pohodlné výhře 5:0. Vyloučení Felixe Passlacka z 15. minuty dodalo hostům klid na kopačky, který přetavil ve vítěznou trefu Patrik Schick, a odstartoval tak velkou gólovou smršť svého týmu. Střelec prvopoločasového hattricku v posledním vzájemném střetnutí neměl na hřišti českého kolegu Adama Hložka, neboť autor trojice asistencí z minulého kola na soupisce úplně chyběl.

Nedaleko Kolína nad Rýnem v týdnu opět propukly velké oslavy, neboť svěřenci Xabiho Alonsa postoupili do finále Evropské ligy, a stále tak mohli živit naděje na senzační treble. Farmaceuti navíc svým už tradičním způsobem zachránili i historickou neporazitelnost, když pošestnácté v sezoně vstřelili gól v 90. nebo po 90. minutě, čímž proti AS Řím uchránili remízu. Právě i díky neskutečné šňůře bez porážky byl pro hosty zápas v Bochumi důležitý.

Dravě hrajícím domácím překazil ambiciózní úvod hned první útok Die Werkself z 15. minuty. Nadějný průnik Nathana Telly se totiž Passlack rozhodl utnout za cenu červené karty. Schick chtěl poté otevřít skóre hlavou, jenže při výskoku ho oběma rukama odstrčil obránce. Sudí se však zdráhal znovu výrazně zasáhnout do vývoje utkání.

Expert na pumelice zpoza vápna Granit Xhaka málem udeřil po půlhodině hry, zasáhl ovšem jen břevno. Gólový účet tedy načal ve 41. minutě Schick, jenž z první uklidil k tyči centr ze strany. I další sporný zákrok ve vápně Bochumi nechal rozhodčí plavat, až do třetice odpískal faul a z puntíku zajistil gól do kabiny Victor Boniface.

Chvíli po výměně stran využil český kanonýr soupeřovy chyby v rozehrávce k uzmutí míče, následnou přízemní střelu ale gólman skvěle vytěsnil. Šanci na druhý zásah v utkání měl před uplynulou hodinou hry i Boniface, jehož projektil z hranice vápna div nezbořil spojnici. Povedenou kombinaci Bayeru chtěl v 67. minutě završit ranou z otočky Schick, jenže svůj pokus do brány nevměstnal.

Nedlouho poté vsadil Xhaka zevnitř vápna znovu na razanci, Manuel Riemann však skočil k tyči včas. Když domácí začali stupňovat ofenzivní snahu, utnul jejich naděje razantní hlavičkou z rohu žolík Amine Adli. Nejhezčí gól obstaral v závěru Josip Stanišič, na jehož prudkou střelu k bližší tyči nemělo pro skvěle chytajícího Riemanna ani cenu reagovat. Chorvatský obránce navíc v nastavení prokázal týmového ducha, když osamocen před bránou nahrál na finální trefu Alejandru Grimaldovi.

Leverkusen tak udělal další krok k sezoně bez porážky. V posledním kole vyzve 18. května doma Augsburg. Na Bochum ve stejný den čekají Brémy.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:0

12.05.2024 17:30

Góly: 4. Lovro Zvonarek, 13. Leon Goretzka

Fotbalisté Bayernu Mnichov zdolali ve 33. kole Bundesligy Wolfsburg 2:0. Těžili při tom z fantastického vstupu do zápasu, když obě branky vstřelili už během úvodních 13 minut. Vítěznou trefu měl na svědomí teprve 19letý chorvatský záložník Lovro Zvonarek, jenž při svém prvním startu v základní sestavě zaznamenal premiérový gól v dresu Bavorů a současně v nejvyšší německé soutěži. Český reprezentant Václav Černý naskočil do hry v 79. minutě, na úspěšné domácí rozlučce kouče Thomase Tuchela však nic nezměnil.

Hvězdný Harry Kane si situaci po přestupu do Bayernu rozhodně představoval trochu jinak. Anglický snajpr sice vévodil tabulce střelců Ligy mistrů i Bundesligy, ani jeden z těchto faktů ovšem nestačil na to, aby se Bavoři v závěru sezony ucházeli o jakoukoliv trofej. Po neúspěchu na domácí scéně vypadli Die Roten i v milionářské soutěži. Duel s Wolfsburgem jim tak mohl pouze trochu zlepšit ponurou náladu.

Bavorský celek vstoupil do utkání skvěle a již ve čtvrté minutě se ujal vedení. Alphonso Davies našel na hranici pokutového území Zvonareka, jehož přízemní střela se i s pomocí levé tyče ocitla za zády Koena Casteelse. Na druhý přesný zásah nemuseli diváci čekat dlouho, neboť se ve 13. minutě po sklepnutí Thomase Müllera prosadil Leon Goretzka. Ještě veseleji mohlo být v Allianz Areně o pouhých pět minut později, brance Bryana Zaragozy ovšem předcházel těsný ofsajd. Domácí po zbytek první půle kontrolovali hru a soupeře do žádné větší příležitosti nepustili.

Přestože se trenér Wolfsburgu Ralph Hasenhüttl rozhodl pro dvojité poločasové střídání, obraz hry se po návratu z kabin nezměnil. Mnichovští nadále určovali tempo zápasu a Vlky téměř nepouštěli k míči. Druhý poločas tak mnoho zajímavých příležitostí nenabídl, o čemž svědčila pouze jedna střela mířící mezi tři tyče.

Bayern tak na domácí scéně zvedl náladu svým fanouškům a nad Wolfsburgem zvítězil. S letošní sezonou se rozloučí 18. května na hřišti Hoffenheimu, Vlci ve stejný den přivítají Mohuč.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - TSG Hoffenheim 0:6

12.05.2024 15:30

Góly: 2. Ihlas Bebou, 6. Maximilian Beier, 22. Pavel Kadeřábek, 26. Ozan Muhammed Kabak, 44. Maximilian Beier, 51. Ihlas Bebou

Hoffenheim rozdrtil ve 33. kole Bundesligy poslední Darmstadt 6:0, a výrazně se tak přiblížil účasti v evropských pohárech. Hosté nasázeli soupeři už během úvodních 26 minut čtyři branky, na čemž se úspěšným zásahem a asistencí podílel také bývalý český reprezentant Pavel Kadeřábek. David Jurásek do utkání zasáhl v 72. minutě a vstřelil dokonce gól, který ovšem kvůli ofsajdu neplatil. Hoffe i přesto dosáhlo své historicky největší venkovní výhry v německé nejvyšší soutěži.

Hráči Hoffenheimu si po dvou zaváháních v řadě přijeli zlepšit náladu na hřiště posledního Darmstadtu, který už měl jistý sestup do druhé ligy. Pro klub z regionu Kraichgau bylo klíčové outsidera porazit, neboť stále bojoval o sedmou příčku zajišťující účast v Konferenční lize. Zároveň chtěli modrobílí prolomit i negativní šňůru na hřištích soupeřů, kde čtyřikrát po sobě prohráli.

Na půdě Die Lilien začal Hoffenheim skvěle, když ho už ve druhé minutě zápasu poslal do vedení Ihlas Bebou, který si šikovně seběhl za obranu domácích a po kličce gólmanovi poslal míč do odkryté sítě. Tragické počínání defenzivy Darmstadtu podtrhnul v šesté minutě Maximilian Beier, jehož do samostatného úniku vyslal skvostným pasem Kadeřábek. Německý mladík si přihrávku od českého matadora ani nemusel zpracovat, jelikož důrazná rána na přední tyč byla v danou situaci tím nejlepším možným řešením.

Ještě tučnějším písmem se Kadeřábek zapsal do statistik ve 22. minutě, kdy pumelicí z velkého úhlu procedil i s přispěním tyče míč do sítě sestupujícího celku. Čtvrtou branku v rámci první půle přidal přesnou hlavičkou po rohovém kopu Ozan Kabak a pátý direkt obstaral opět ze samostatného úniku ve 44. minutě Beier.

Druhý poločas začal ve stejném duchu, v jakém probíhal ten první. Bebou si totiž po převzetí míče uvnitř šestnáctky pohrál s domácí obranou a technickou ranou na vzdálenější tyč uštědřil Darmstadtu "kanára". Další direkt pak mohl Die Lilien po přihrávce Kadeřábka doručit Andrej Kramarič, z penaltového puntíku však vysoko přestřelil. Chorvat se málem vykoupil čtvrthodinu před koncem zápasu, kdy naservíroval míč před prázdnou branku Juráskovi. K jeho smůle ale v zárodku útočné akce nastal ofsajd, a gól tak uznán nebyl.

Hoffenheim v boji o sedmou příčku uspěl a domů si odvezl povinné tři body. Oba celky bude 18. května v posledním kole čekat těžký soupeř. Die Lilien se střetnou s Dortmundem, klub z regionu Kraichgau vyzve doma Bayern.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 3:0

11.05.2024 18:30

Góly: 12. Leandro Barreiro, 19. Jae-sung Lee, 23. Jae-sung Lee

Fotbalisté Mohuče zvítězili ve 33. kole Bundesligy nad Dortmundem 3:0. Stále ještě oslavující hráči BVB dostali bleskovou ledovou sprchu, když už po 23 minutách prohrávali v Mewa Areně o tři branky. Prorotovanou sestavu čerstvého finalisty milionářské soutěže napřed zaskočil Leandro Barreiro, na něhož po minele Alexandera Meyera navázal Jae-Sung Lee, jenž zanedlouho přidal i další branku. Die Schwarzgelben tak odmítli možnost soupeři oplatit srdcervoucí remízu ze závěru minulé sezony, která je připravila o titul.

Mohuč bodovala sedmkrát v řadě a výrazně se přiblížila nesestupovým pozicím. Ve svém úprku ze záchranářských patálií chtěla pokračovat v duelu s Borussií, která měla svou pozici v Bundeslize prakticky jistou. Dortmund však byl nabitý obrovskou euforií z postupu do finále Ligy mistrů a poslední zápasy v německé nejvyšší soutěže mohl považovat jako dobrou průpravu na vrchol sezony.

Úvod střetnutí však zastihl v lepším rozpoložení Karnevalsverein. Přímý kop z hranice šestnáctky z kopačky Anthonyho Caciho skončil ještě varováním v podobě břevna. Ve 12. minutě naložil s rozehrávkou laxně Mateu Morey Bauzá, toho využil Nadiem Amiri, jenž milimetrovou kolmicí vysunul Silvana Widmera, a ten připravil gólovou asistenci pro Barreira. V přehlídce individuálních chyb následně pokračoval také brankář Meyer, jemuž přihrávku do křídla vystihl Lee, který posléze zakončil do odkryté sítě. O chvíli později předvedli domácí rychlou kombinací na pravé straně. Do vápna se prosmýkl Barreiro, předložil míč Leeovi a tomu již stačilo nastavit nohu a doklepnout jej za záda bezmocného Meyera.

Herní projev BVB oživilo až trojnásobné poločasové střídání. Výsledkem toho bylo také aktivnější napadání Iana Maatsena, které vedlo ke gólu Youssoufy Moukoka. Pomezní však odhalil těsný ofsajd německého teenagera, a trefa tak nemohla být uznána. Po odehrané hodině si na nákop z hloubi pole z dílny Juliana Brandta naběhl Marco Reus a chybělo jen pár centimetrů, aby špičkou kopačky tečoval balon mezi tři tyče.

Dortmund tak po úspěchu v Paříži překvapivě padl s Mohučí. Poslední kolo BVB odehraje 18. května proti Darmstadtu, Die Nullfünfer se ve stejný den utkají s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Union Berlín 3:2

11.05.2024 15:30

Góly: 45. Florian Kainz (pen.), 87. Steffen Tigges, 90+3. Damion Downs - 15. Robin Knoche, 19. Kevin Volland (pen.)

Kolín nad Rýnem ve 33. kole Bundesligy porazil po infarktovém závěru Union Berlín 3:2 a odložil svůj sestup minimálně na poslední kolo soutěže. Zaplněnou kolínskou arénu zchladil již za čtvrt hodiny soupeř dvěma rychlými góly, nicméně proměněná penalta Floriana Kainze a trefa Steffena Tiggese v závěru vykřesaly plamínek naděje pro Kozly. Fantastický obrat poté dokonal Damion Downs, který se ve třetí minutě nastavení stal alespoň prozatím hrdinou celého Kolína nad Rýnem. Alex Král do zápasu nenastoupil.

Kozlové vstupovali do posledních dvou kol německé nejvyšší soutěže s tím, že pokud chtěli mít alespoň teoretickou šanci na udržení, museli je obě zvládnout za tři body. Jakýkoliv jiný výsledek než vítězství domácích by naopak zajistil přinejhorším baráž Unionu a pro samotný Kolín by takové vyústění znamenalo konec jejich pětiletého působení mezi elitou.

Svěřenci trenéra Tima Schultze vstoupili do souboje o holý život aktivně, avšak od samého úvodu potvrzovali, proč disponují suverénně nejhorší ofenzivou soutěže. Berlínský celek na tom v tomto ohledu nebyl o moc lépe, na RheinEnergieStadionu se ovšem radoval už v 15. minutě, kdy rohový kop Christophera Trimmela poslal hlavou do sítě Robin Knoche.

Krátce nato navíc zahrál Faride Alidou rukou ve vlastním vápně, což proměněnou penaltou potrestal Kevin Volland. Dvojitý direkt s Kozly pořádně otřásl a ti se z něj vzpamatovávali až do závěru první půle. V něm jim dodal alespoň trochu naděje na potřebný obrat kapitán Kainz, který se po faulu Raniho Khediry nemýlil z bílého puntíku.

Chvíli po přestávce mohlo být v domácím táboře ještě veseleji, jenže křídelník Alidou ranou zblízka trestuhodně přestřelil. Stejný hráč se v dobré příležitosti objevil také po hodině hry, kdy si naskočil na centr Marka Utha, ale prostor mezi třemi tyčemi kvůli teči jednoho z bránících hráčů minul.

Na druhé straně stejným způsobem po rohu zakončoval Robin Gosens, orazítkoval ovšem pouze břevno. Závěrečný nápor dovedl Die Geissböcke k vyrovnání, když v 87. minutě poslal balon do sítě hlavou střídající Tigges. To nebylo ze strany domácích vše, neboť v nastavení dokonal pohádkový obrat další hráč z lavičky Downs, což v ochozech vyvolalo erupci absolutního štěstí.

Kolín tedy zvítězil a udržel si šanci na setrvání v Bundeslize. Jeho záchranářský boj vyvrcholí v posledním kole, kdy 18. května zavítá do Heidenheimu. Union bude ve stejný den bojovat o prvoligovou příslušnost proti Freiburgu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:1

11.05.2024 15:30

Góly: 9. Robin Hack - 35. Junior Dina Ebimbe

Mönchengladbach remizoval ve 33. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Frankfurtem 1:1. Brzké vedení zajistil domácím jejich nejproduktivnější hráč Robin Hack, pro něhož to byla 10. ligová trefa v sezoně. Náskok Hříbatům ovšem dlouho nevydržel, poněvadž před přestávkou srovnal Junior Dina Ebimbe. Opět se tak naplnila gólová kvóta vzájemných zápasů, když v předchozích 12 bundesligových střetnutích vždy padly alespoň dvě branky. Gladbach si navíc po třetí dělbě bodů za sebou stále nezajistil záchranu a nadále mu hrozí baráž. Nic na tom nezměnil ani střídající Tomáš Čvančara.

Hráči Borussie se určitě nezlobili na to, že do konce sezony zbývala jen dvě kola, neboť za celý ročník dokázali jen sedmkrát zvítězit. Mnohem lépe na tom byl Frankfurt, jenž se i přes dvě poslední porážky stále držel na šesté příčce zajišťující Evropskou ligu. Do karet mu hrál i fakt, že s Gladbachem neprohrál pět soutěžních utkání v řadě.

Domácí se ovšem vzájemné bilanci vzepřeli už v deváté minutě, kdy po skvělé průnikové akci Joea Scallyho zakončoval po zemi k levé tyči Hack. Borussia mohla navýšit vedení po rohovém kopu, to by ale nesměl Dina Ebimbe na zadní tyči hlavičkovat mimo. Francouzský záložník se tak dočkal odměny až po půlhodině hry, kdy dravým ziskem balonu odstartoval akci, kterou nakonec sám zakončil přízemní ranou.

Profesorsky vedený druhý poločas dlouho nepřinášel gólové příležitosti. Ofenzivu domácích tak zkusil kouč Gerard Seoane oživit příchodem Čvančary. Hříbata se ovšem za přítomnosti českého mladíka spíše odebrala k obranným povinnostem, jelikož soupeř nebezpečně hrozil centrovanými balony. Z nich už ale rozhodující zásah nevytěžili.

Frankfurt tak na hřišti Gladbachu získal jen bod. Oba týmy odehrají poslední zápas sezony 18. května. Hříbata změří síly se Stuttgartem, Orli vyzvou Lipsko.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Heidenheim 1:1

11.05.2024 15:30

Góly: 29. Ritsu Doan - 38. Kevin Sessa

Freiburg ve 33. kole Bundesligy pouze remizoval 1:1 s Heidenheimem a vzhledem k remíze Frankfurtu již nemá šanci z domácí soutěže postoupit do příštího ročníku Evropské ligy. Pro ekipu loučícího se Christiana Streicha začalo vše pozitivně, jelikož se ve 29. minutě prosadil Ricu Dóan. Bádenský celek nicméně následně doplatil na nedůslednost obrany a ještě do pauzy stanovil konečný výsledek utkání Kevin Sessa. Domácí ani v historicky druhém vzájemném zápase v první německé lize nezvítězili, a nováček soutěže tak má dokonce i před posledním kolem stále matematickou šanci na evropské poháry.

Předposlední duel více než 12leté kariéry Streicha v roli kouče Freiburgu mohl být stejně důležitý jako ten poslední, protože jeho cílem bylo zajistit svému milovanému klubu na rozloučenou evropský fotbal. Bádenský celek se ovšem s blížícím se koncem sezony začal trápit a na sedmé pozici už měl náskok jen jednoho bodu. Na jeho místo si teoreticky mohl dělat zálusk právě i Heidenheim, jenž byl s lepším skóre pouze o tři body pozadu.

Nováčkovi soutěže chyběl kvůli karetnímu trestu jeho nejlepší střelec Tim Kleindienst a ze začátku to bylo znát, jelikož se hosté nemohli dostat do šancí. Poslední domácí zápas na lavičce Freiburgu chtěl Streichovi osladit Yannik Keitel, své zakončení hlavou ze 13. minuty ovšem neumístil mezi tři tyče.

Krátce před půlhodinou hry už se bádenský celek dočkal zásluhou Dóana vytoužené branky. Japonský křídelník si naběhl na zadní tyč na centr Christiana Güntera a důraznou hlavičkou protlačil míč za záda Kevina Müllera. Heidenheim se svou odpovědí neotálel a o devět minut později srovnal. Sessa dostal od domácí defenzivy příliš volného prostoru, potáhl si balon a vystřelil přesně na zadní tyč.

Do druhé půle vstoupili lépe Breisgauští Brazilci, kteří podnikali jeden útok za druhým. S obrovskou šancí naložil trestuhodně Michael Gregoritsch, jenž se dostal k odraženému míči na hranici malého vápna. Svou střelu však nasměroval pouze doprostřed branky, kde se pohyboval Müller. Krátce nato napřáhl z 20 metrů Vincenzo Grifo, jenomže jeho dělovka pouze orazítkovala břevno. Střelecké trápení domácích pokračovalo i nadále, když si cestu mezi tři tyče nenašly ani nadějné pokusy Dóana a Rolanda Sallaie.

Freiburg tak na domácí půdě pouze remizoval. Poslední zápas sezony odehrají oba celky 18. května. Breisgauští Brazilci změří síly s Unionem Berlín, Heidenheim se utká s Kolínem.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Werder Brémy 1:1

11.05.2024 15:30

Góly: 61. Benjamin Šeško - 36. Nicolas Seiwald (vl.)

Lipsko remizovalo ve 33. kole Bundesligy s Brémami 1:1. Aktivnější hosté se dočkali odměny v podobě vedoucí branky ve 35. minutě, kdy si centrovaný balon nešťastně do vlastní sítě srazil talentovaný štítový záložník Nicolas Seiwald, který do Lipska přišel před touto sezonou z partnerského Salcburku. Die Roten Bullen však zelenobílým nepodlehli, poněvadž po změně stran se o vyrovnávací trefu postaral supertalent Benjamin Šeško, jehož trefa znamenala už 10. neprohru proti Werderu v řadě. Jiří Pavlenka sledoval utkání pouze z lavičky náhradníků.

Fotbalisté Lipska se nacházeli ve skvělém rozpoložení, neboť si díky devítizápasové ligové sérii bez porážky zajistili postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Dobré výkony předváděly v posledních týdnech i Brémy, které po sedmi ztrátách po sobě zabraly a z předešlých tří utkání ani jednou neprohrály. Werder se už mohl spolehnout na Jiřího Pavlenku, který však po zranění začínal pouze mezi náhradníky.

Aktivněji vstoupili do zápasu právě Die Werderaner, precizní výkon defenzivy Die Roten Bullen spolu s ledově klidným Peterem Gulácsim nicméně žádné horké chvilky pro publikum v Red Bull Areně v první půlhodině nedopustil.

Ve 35. minutě se dosavadní absolutní ofenzivní nemohoucnost favorita podařilo hostujícímu týmu přetavit ve vedoucí branku, když si centr Miloše Veljkoviče nešťastnou hlavičkou srazil do vlastní sítě rakouský záložník Seiwald. Býci se probrali až v samém závěru poločasu, kdy nejprve Yussuf Poulsen nastřelil hlavu brankáře Werderu a následně Lois Openda nůžkami přestřelil.

Vyrovnání měli domácí fotbalisté na dosah také krátce po změně stran, hlavičku Christopha Baumgartnera ovšem senzačně vyrazil Michael Zetterer. Výkonnostní progres přinesl týmu z východu Německa gólové ovoce v 61. minutě. Slovinský talent Šeško se dokázal ukázkově uvolnit a po chytrém přiťuknutí z dílny Mohameda Simakana dokázal suverénně rozvlnit síť.

O čtyři minuty později mohl Slovinec dokonat obrat, jeho dorážka po dalším pohledném zákroku Zetterera však skončila pouze na blokujícím hráči soupeře. Také v závěru utkání byli vítězné brance blíže domácí, opravdu gólovou příležitost si nicméně vypracovat nedokázali.

Favorizované Lipsko tak opět neprohrálo a urvalo alespoň bod. Obě mužstva odehrají poslední zápas ročníku 18. května. Býci změří síly s Frankfurtem, Brémy se utkají s Bochumí.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfB Stuttgart 0:1

10.05.2024 20:30

Góly: 48. Serhou Guirassy

Fotbalisté Stuttgartu porazili v předehrávce 33. kola Bundesligy utlumený Augsburg 1:0. Domácímu týmu pomohl několika dobrými zákroky český brankář Tomáš Koubek, jeho čisté konto ovšem narušil tři minuty po změně stran nejlepší střelec Švábů Serhou Guirassy, jenž přerušil třízápasový gólový půst. Červení se tak před dohrávkou zbytku kola posunuli na druhou příčku, zatímco Bavoři prohráli počtvrté v řadě a jejich sen o pohárové Evropě se téměř jistě rozplynul.

Stuttgart předvedl o uplynulém víkendu další z řady výborných výkonů a porazil Bayern, čímž si udržel šanci vybojovat výslednou druhou příčku. Augsburg byl rovněž uprostřed bojů o poněkud nečekaný úspěch, jenže jemu se v posledních týdnech moc nedařilo. Od sedmé příčky, která by znamenala teprve druhou účast v evropských pohárech v klubové historii, ho dělily tři body, avšak aktuálně táhl sérii tří porážek za sebou.

V euforii hrající Švábové začali aktivně také v beznadějně vyprodané WWK Areně, kde od úvodu kontrolovali dění na hrací ploše. Do první příležitosti se po rychlém přechodu do útoku dostal Chris Führich, jenž pláchl obraně Augsburgu, ale Koubkovu branku z mírného úhlu netrefil. Český gólman si tak na první úspěšný zákrok musel počkat až do 30. minuty, kdy ho tvrdou i dobře umístěnou ranou z hranice vápna prověřil Deniz Undav. Ještě blíže první trefě byl o chvíli později Jamie Leweling, jehož střelu Koubek vytěsnil do pravé tyče.

Skóre se tedy poprvé měnilo až krátce po změně stran. Vysoký nákop Enza Millota si za obranou našel Guirassy, který v pádu se štěstím překonal Koubka. Ten byl pod palbou Stuttgartu i po inkasované brance a skvělými zákroky držel naděje na body domácích nad vodou. Vytáhl se především proti střele Undava, kterou efektně zalepil v rukavicích. Jeho spoluhráči ovšem nedokázali přidat jakoukoliv ofenzivní nadstavbu a podruhé za sebou vyšli v domácím prostředí střelecky naprázdno.

Vynikající sezona Stuttgartu tak pokračovala 10. venkovním vítězstvím v ligovém ročníku. V posledním kole přivítá 18. května Mönchengladbach, Augsburg se představí na půdě novopečeného mistra z Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87 : 23
87
2
Bayern Mnichov
33
23
3
7
92 : 41
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74 : 39
70
4
RB Lipsko
33
19
7
7
75 : 37
64
5
Borussia Dortmund
33
17
9
7
64 : 43
60
6
Eintracht Frankfurt
33
11
13
9
49 : 48
46
7
TSG Hoffenheim
33
12
7
14
62 : 64
43
8
SC Freiburg
33
11
9
13
44 : 56
42
9
1. FC Heidenheim
33
9
12
12
46 : 54
39
10
FC Augsburg
33
10
9
14
49 : 58
39
11
Werder Brémy
33
10
9
14
44 : 53
39
12
VfL Wolfsburg
33
10
7
16
40 : 53
37
13
Borussia Mönchengladbach
33
7
13
13
56 : 63
34
14
VfL Bochum
33
7
12
14
41 : 70
33
15
1. FSV Mainz 05
33
6
14
13
36 : 50
32
16
Union Berlín
33
8
6
19
31 : 57
30
17
1. FC Köln
33
5
12
16
27 : 56
27
18
SV Darmstadt
33
3
8
22
30 : 82
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Gladbášek shodou ostatních výsledků zachráněn, sestup až příští rok.

Reagovat
fenixLFC

union

Reagovat
Rudnevs

Pár kôl dozadu som Köln bral za mrtvy a Union za skoro zachránený. Union má stále situáciu vo vlastných rukách, ale kľudne sa to môže zvrhnúť a vypáliť to presne opačne. Ešte to bude drama.

Reagovat
Werkrider

"Freundschaft mannschaft"

Reagovat
cologneFC

Možno bude nový freundschaft z Freiburgom

Reagovat
andrew96

KSV. Po těch letech zasloužený postup.

Reagovat
Marv

Tak zrovna je v lize vidět nemusím, doufal jsem, že budou ti třetí každopádně dneska zklamání Hansa, doufal jsem aspoň v bod, celkově jsem je čekal letos úplně jinde a někdy to bylo opravdu trápení a utrpení sledovat

Reagovat
Rudnevs

Síce ďalší trpaslík do Bundesligy, ale zaujímavejší než minuloroční postupujúci. Od budúcej sezóny sa dá teda povedať, že sa Bundesliga hrala už vo všetkých 16 spolkových krajinách.

Reagovat
andrew96

Ne Thüringen a Sachsen-Anhalt.

Reagovat
Martin9719

No chraň tě ruka páně aby šel Magdeburg do 1. BL. Co se týče Durynska tak tam zní trochu fotbal asi jenom v Jeně ne?

Reagovat
andrew96

Tyjo, k Magdeburgu si poslední dobou hledám cestu. Vynikající atmosféra, kterou jsem ještě osobně neokusil, ale příští sezónu určitě chci. Underdog z DDR. A je to blíž, byť pro mě jako Moraváka to zas takovou roli nehraje.

Z Durynska možná ještě Erfurt, ale ten je historicky slabší než Jena. Jinak je to Bundesland zajímavá spíš pro milovníky historie a vzdělanosti.

Reagovat
Martin9719

Pro mě je DDR zajímavý určitě v nějakých filmech, seriálech, případně pokud člověk najde nějaké zajímavé místo které se nezměnilo. Ale teď jsem byl v DDR 2x během 1 týdne což se mi zatím nepoštěstilo a ten rozdíl postupem času poznávám víc a víc, hlavně co se týče lidí. Přijde mi, že chováním jsou ti východní Němci opravdu ještě horší než Češi. Možná je to jen můj subjektivní pocit, poznal jsem to na takových detailech, byť třeba loni jsem měl zase pocit že to tak není. Ono to je možná zakořeněný u nás právě ve starších lidech kteří kolikrát nepoznali co je to západní Německo a vidí jen ty studený, kolikrát arogantní lidi z východu. Ale to jsem trochu odbočil. S atmosférou souhlas, co se týče herního hlediska tam na ně mám trochu averzi, protože jsem nemohl rozdýchat tu potupu ze září 6:4 s Herthou. Ono tam i nějaká malá rivalita s Herthou bych řekl je. Mě nějak prostě nejsou vůbec sympatičtí, byť k tomu nemám moc vážných důvodů.

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ máš rád Dynamo, možno pramenia antipatie k Magdeburgu z toho. Inak je to pravda, tí východní Nemci sú ešte aj 30 rokov po páde zdi oproti západným jednoducho zaostalí. Za mňa je Nemecko asi najlepší príklad toho, čo s krajinou spraví totalita v porovnaní s kapitalizmom. Je to skoro ako sociálny experiment, máš rozdelenú krajinu na dva rozlišné štátne režimy, z ktorých jasne vidieť výsledky. Nie len v infraštruktúre, rozpočte, ale aj v mentalite a zmýšľaní ľudí. Snažím sa tento argument používať ako príklad na vysvetľovanie ľuďom, ktorí mi tvrdia, ako bolo za socializmu super a že by to chceli naspäť etc. Napriek tomu to žiaľ dodnes nie všetci chápu.

Za mňa aj tí fans ex-DDR klubov sú proste iní. Ossis sú menej tolerantní, búrlivejší, rasistickejší, primitívnejší, jedným slovom proste “východnejší”. Ľudia sú všade rôzni - aj zlí aj dobrí - no napriek tomu možno pri generalizácii rozpoznať určité vzorce správania typickejšie skôr pre východniarov. V 2. BL napr. Rostock, sám o sebe veľmi sympatický tradičný klub, ale kvôli ich fanúšikom ten ich prípadný zostup asi ani nebudem oplakávať.

Pred pár rokmi som pre jednu už asi neexistujúcu amatérsku futbalovú stránku písal článok na tému bývalej DDR o zosnulom Lutzovi Eigendorfovi a naopak o Falkovi Götzovi (váš ex tréner), ktorému sa naopak spolu s Dirkom Schegelom zdrhnúť podarilo. To len na margo tých historických filmov a príbehov, aj samotný futbal v tomto ponúka zaujímavé a silné príbehy.

Reagovat
andrew96

V kontrastu Hansy ale zase stojí fans Hansy. I když... tam zas může hrát roli vliv hlavního města.

Reagovat
Martin9719

Je to tak. Ono když ti to je do očí bijící při tom když tu zemi navštívíš "na pár hodin" a poznáváš ty rozdíly v chování lidí - a to já ani nemluvím plynně německy, takže spíš pochytávám občas něco sem tam a sleduju nějaký ten body language a prostředí kolem sebe. Taky ale při tom když projíždím tak vidím v DDR přeci jen nějaký kouzlo co se týče krajiny a to i třeba u dálnice chvílemi. Zaujala mě třeba po cestě do Lipska jedna oblast, je to úsek blíž po dálnici k Drážďanům, jsou tam větrný elektrárny (asi jediný na cestě do Lipska) a poblíž dálnice pár vesniček kde je z dálky vidět že tam jsou jen starý domky. Přemýšlel jsem, že bych místo dovolený v létě vypadl s autem třeba na pár dnů na roadtrip po okreskách DDR abych to poznal. Stejně tak občas hledám nějaká filmová místa třeba z prvních řad Kobry 11, mám v merku třeba Flugplatz Werneuchen z dílu Smrtící sláva kde byl Scooter.

Co se týče chování fans tak třeba na SGD jsou takoví že řvou při každém autu nebo faulu proti nim který není z tribuny evidentní takže to souhlas. Zároveň jsem potkával před zápasem na tribuně hodně takových "samotářů" kteří vypadali jak kdyby jim spadli hračky do kanálu, což jsem zatím taky moc neviděl v Berlíně, Mnichově, dokonce ani Lipsku.

Co se týče ale východ - západ tak jsem četl že i studenti mívají problémy se začleněním do kolektivu pokud jdou studovat na západ, protože každý pozná jejich přízvuk může to být automaticky hned póvl v kolektivu. Na druhou stranu, tohle řešíme i tady v ČR v určitých regionech.

O té toleranci svědčí třeba i to, že na tribunu na stání SGD je zákaz jít min. bez šály jinak tam taky můžeš potkat velký problémy. A když jsme šli nahlédnout jen do rohového sektoru vedle před zápasem tak už někteří docela divně koukali.

Já si třeba neumím vůbec představit v tomhle žít, mě to z těch filmů a seriálů vždycky přišlo jak když žiješ "ve vězení" a možná si nevážíme moc toho že teď sedneš do auta, můžeš do DDR, západního Německa a vlastně kamkoliv a nikoho to nezajímá (krom teda teď pohraničních kontrol). Přeci jen abychom si uvědomili svobodu, je možná třeba se občas vžít do kůže těhle lidí. O to víc nesnáším lidi kteří bývalý režim jsou ještě schopni podporovat. V Chotěbuzi je snad údajně ještě tak nějak funkční komunistická stanice.

Reagovat
Rudnevs

Po Twitteri koloval/koluje nejaky manuál fanúšikov Hansy, neviem nakoľko schválený a neviem nakoľko oficiálny, každopádne sa v ňom vedľa rôznych iných absudrných kritérii spomína "keine Mädels in den ersten drei Reihen" Čiže asi toľko k tej tolerancii...

Pre mňa, aj ked som to nezažil, bol socializmus vždy zaujímavá téma. Jednak aj tým, čo študujem, po druhé tým, že to na našom území nebolo zas až tak dávno. Zrovna nedávno som videl film o nejakych DDR Nemcoch snažiacich sa utiecť balónom. Ako vravíš, je to ako vo väzení. Je to pre mňa vždy silné. Zvlášť ked vidím, ako labilná je demokracia v našej krajine a ked viem, že ani v minulosti sa nemal jednoduchší slovenský ľud problém pod rúškom manipulácie problém vo voľbách rozhodnúť proti demokracii. Nechcem si predstaviť, čo by sa stalo, kebyže po porazení Ukrajiny prídu Rusi k nám... zvlášť s postojmi našej vlády... nevravím, že sa to stane, ale v stave neistoty nad tým človek občas rozmýšľa, vzhľadom na to, že tá situácia čiste teoreticky môže nastať. Čo by som robil? Netuším...

Reagovat
Martin9719

Hansa no. Na druhou stranu aspoň to dají jasně najevo.

Doporučuji minisérii Der gleiche Himmel, tam chtěl ten jeden přeletět zeď zase na rogalu. Rusové nikam nepřijdou, tím jsem si jist. Začít válku s NATO je začít válku s USA a na to nejsou v momentálním stavu prostředky a Rusko tohle dobře ví. Pokud do toho půjdou, zasáhne nás to, ale je to zničí a oni nejdou tak blbí jak se nám tu snaží prezentovat náš mainstream. Např. naše vláda je absolutně neschopná a potřebují si udržet svoje koryta, což se jim naštěstí ale nepovede. Tudíž se jim hodí chytat se Ukrajiny když nemají co jiného nabídnout a k tomu se jim hodí ovládat mainstream a strašit lidi, tím nám říkat že Rusko přijde a oni jsou ti co nás tu zachrání a bojují za bezpečnost. Partyzánská válka hlavně není nic v čem by Rusko vynikalo. Zatím je to teda spíš válka nepotřebnýho šrotu z 2. světový války, všechny země se zbavují svého šrotu který jde na Ukrajinu, vč. USA a států Evropy.

Není čeho se bát, všechno to je jen hra na strach a způsob jak ovládat lidi strachem. Osobně vidím jako daleko větší hrozbu migraci a postupnou genocidu která bude ničit naše západní sousedy. V Británii už začínají reagovat a to je dobře. Taková první vlašťovka. Jestli je bude někdo následovat je otázka..

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ zostaneme v NATO, tak je to riziko menšie, to súhlasím. Druhá vec je, že máme za premiéra komunistu z presvedčenia - človeka, ktorý ešte aj v časoch, ked socík ustupoval, sa v škole vzorne hlásil k socialistickým hodnotám (potvrdili to jeho viacerí ex-profesori). Človeka, ktorý tvrdí, že smerovania na východ by sme sa mali prestať báť. Následne máme vo vláde SNS, čo sú vyslovene protieurópski jebnutí ľudia. Bud ich platia Rusi alebo sú jebnutí z presvedčenia - neviem, čo je horšie A tieto názory zdiela minimálne nejaka časť ľudu. Ako no.. snád sa to nestane, ale sú tu nejake obavy, že by sme vystúpili z NATO s Rusmi šli dobrovoľne. Ale verím, že toto nikdy nedovolíme. To sa proste nestane. Nesmie.

Reagovat
Martin9719

Taky bych úplně nesměřoval takhle daleko na východ, ale taky bych rozhodně netancoval podle progresivistických not EU, Ursuly, Timmermanse a dalších. Vy, my i případně Maďaři bychom se měli znovu spojit a reinkarnovat V4 a vytvořit tady něco nového. Polsko je země na velkým vzestupu a jakože k nim mám blízko tak bych řekl že i některý místa v pohraničí mají čím dál lepší úroveň. Waršava je supermoderní město, lidi jezdí čím dál častěji k moři a do přímořských oblastí na severu. Infrastruktura troufám si říct na megavzestupu s tím co tam bylo před cca 15ti lety. S nimi bychom měli v politických otázkách být za jedno a být největšími spojenci. Se slováky samozřejmě taky, to jsou naši bratři. Nejsem pro vystoupení z EU, jen si myslím že by měl někdo tomu Orbánovi v tom házení klacků pod nohy progresivistům z EU trochu pomoct. Neříkám že s ním souhlasím ve všem, ale líbí se mi jak jim tam zatápí. Pak ho odsuzují že nejdřív vetuje Švédy do NATO, ale podíval se někdo co se v tý zemi reálně děje? Nejsem pro vystoupení z EU ani z NATO. Neznamená to ale, že bychom měli tancovat tak jak řekne Brusel a ta současná naděje tady něco trochu změnit je za mě právě nějaká nová V4. S touhle vládou to ale půjde u nás těžko, u vás je to taky otázka no.

Reagovat
Rudnevs

V niečom súhlasím, v niečom nie. Uprimne, ja tiež nie som zrovna progresivec v pravom slova zmysle a niektoré programové záležitosti EÚ mi nie su po chuti (napr. zákaz spaľovacích motorov), na druhú stranu z EÚ či migrácie veľké obavy nemám. Napr. od vrcholu v roku 2015 došlo k výraznému zníženiu počtu nelegálnych migrantov, tie opatrenia tam sú vidieť, aj Nemci si už uvedomili, že ich majú už plno, vždz ked idem do Rakúska, tak sa kontrolujú hranice etc. Teraz máme za sebou turbulentné obdobie, no napriek tomu som pro EÚ, stále som tak trochu nadšenec toho konceptu a myslím si, že EÚ a NATO nám dáva veľkú stabilitu. Aj Briti samotí oľutovali (podľa prieskumov) brexit. A ani si nemyslím, že na to, aby sme v Európe mali svoje slovo, treba voliť naväčších "národovcov", primitívov a mafiánov, ktorí nás "ochránia". Krízy vždy dávajú príležitosť rôznym nedemokratickým živlom, to si ľudia musia uvedomiť.

Súhlasím s tým, že by to chcelo silnú V4, nejaka blízkosť k Rusku je mýtus živený pomýlenými hlavami, ale v Čechoch a Poliakoch máme dve blízke krajiny, s ktorými by mala byť úzka spolupráca. Čo sa týka Madarov, to je ten bod, kde prestávam súhlasiť. Orbana fakt nemusím, za mňa má diktátorské sklony podobne ako Fico a ohýba princípy právneho štátu. Zároveň si Madari (a vlastne asi aj samotný Orbán) stále tak trochu myslia, že my im vlastne historicky patríme. Za mňa je Orban hrozba.

Reagovat
Martin9719

Migrace v Evropě je určitě velký problém, je třeba si poslechnout ty lidi kteří to mají ve své blízkosti denodenně. Proč máme v hlavních městech na západě hromadu no-go zón? Paříž, Marseille - z těch měst se staly prakticky no-go zóny i pro cestování. Člověk musí mít opravdu hodně odvahy tam jet pokud chce vidět i něco jinýho než Eifellovku. To samý Frankfurt (moderní město s bezďáky a feťáky uprostřed), Berlín Neukölln , už i menší města jako Řezno - jedno z nejnebezpečnějších nádraží v Německu, Norimberk, chálífát v Hamburku, bezdomovectví války gangů Essen, Dortmund a celé Severní porýní Vesfálsko. Opatření právě nikde vidět nejsou a jen tak nebudou, protože je v některých zemích pozdě. Kontroly na hranicích v Německu jsou teď akorát pro zpomalení dopravy a trčení v koloně půl hodiny (čerstvá zkušenost ze soboty). Když totiž zastaví autobus, musí nechat desítky možná stovky aut projet, protože nemají stanoviště pro kontrolu a 1 holka se samopalem a její parťák + další 2 v dodávce na výjezdu z kontrolního bodu stejně nemůžou zastavit víc aut najednou kvůli bezpečnosti a kapacitě.

Lidi se na ulicích v Německu bojí o svůj život, mají strach a mluví o tom. Zatím je to takový, že když v tom nežiješ a nechceš to vidět tak to nevidíš, ale ono to brzo vidět bude i když chtít nebudeš. Je pak super se podívat kolik nasazených jednotek policie si při demonstracích za Palestinu platí Němci ze svých daní. Takhle tady vítězíme. A to je ještě dobrý, dál na západ jsou na tom hůř. Co se týče brexitu tak souhlas tak Britové šlápli vedle. Teď je alespoň dobrý že procitnuli s migranty a chystají masivní deportace. Jediná správná migrační politika je taková, že přijde migrant, žádný že dostane smartphone, právníka, peníze, jídlo a 7 let na něj nikdo nesmí jako teď v USA a pak se rozhodne. Ale to, že projde zkouškou začlenění se a pravidel naší společnosti. Dostane takovou práci jaká se mu dá, tzn. veřejně prospěšné práce ideálně. Pak až se pod dohledem po čase osvědčí tak ať dostane povolení k pobytu. Jinak okamžitá deportace. Ty nebo já když přijdeme do jiný kultury, ať už by to bylo Japonsko, Brazílie, USA tak budeme taky žít podle jejich pravidel. Normální člověk to má prostě tak zakořeněno, dobře živený kluci co sem jdou z Eritrei a Somálska ve značkových hadrech na lodi ti to mají trošku jinak. Taky jsem zažil v Německu hodně přistěhovalců který jsem viděl normálně makat. V pořádku. Ale ostatní co jen ohrožují normální pracující lidi na ulici nebo nic nedělají a neplatí daně - přísná migrační politika a deportace bez milosti.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Hyrax

S Magdeburgem to mam stějně, docela fajn univerzitní město od kterého jsem nic nečekal, ale během krátké stáže jsem si to dost oblíbil.

Reagovat
Rudnevs

K Magdeburgu by som ešte doplnil, že ich trénuje sympatický Titz. Tréner, s ktorým by HSV zrejme postúpilo, ak by si ho nechalo. To isté Thioune z Fortuny. Káder Magdeburgu je pozliepaný z nechcených hráčov z HSV či Schalke, no nakoniec z toho vytvorili zaujímavý tím odpadlíkov. Jeden z najlepších nováčikov 2. BL za posledné roky.

Reagovat
Martin9719

Baris Atik no. To je hráč proti kterýmu hrát nechceš, ale chceš ho mít ve svým týmu. Prostě ti někdy na hřišti udělá fakt z hovna bič.

Reagovat
Rudnevs

Pravda, túto informáciu som čítal ešte dávno a nejak mi ostala v hlave a bol som v tom, že už chýba len Schleswig-Holstein. Ale ano, keď sa nad tým zamyslím, tak Jena od 90s v lige nebola a Magdeburg tiež nie. Zdroj, kde som to videl, zrejme počítal aj DDR-Oberligu alebo som to celé nejak poplietol. Každopádne tak či tak je to ďalší Bundesland do zbierky.

Reagovat
inferno08

Král nebyl ani na lavičce... Půjde pryč?

Reagovat
Perseus

11.05.2024

20:46

Kolín nad Rýnem sestupuje

Kolín nad Rýnem sice odpoledne utekl hrobníkovi z lopaty a otočil dvougólovou ztrátu proti Unionu, přesto po šesti letech znovu sestupuje do 2. Bundesligy. Může za to výhra Mohuče nad Dortmundem, Kozlové totiž aktuálně na šestnáctý Union ztrácí tři body při horším vzájemném zápase.

CO?

Ono nerozhoduje skore? Měl jsem za to, že mají ještě v posledním kole šanci.

Reagovat
Werkrider

Criteria for determining positions when teams are level on points

Goal difference over the season

Goals scored over the season

Head-to-head results between the respective teams

Away goals scored in head-to-head results

Away goals scored over the season

A deciding game at a neutral venue

Reagovat
andrew96

Opraveno. V Heidenheimu snad uvidíme zázrak.

Reagovat
Werkrider

Takže Union doma nedá gól Freiburgu a Köln dá na Heidenheimu čtyřku.

Reagovat
andrew96

Tomu se říká zázrak.

Reagovat
Martin9719

A Terzičova filosofie: ber bohatým, dávej chudým.

Reagovat
Rudnevs

Freiburg taktiež nedá gól Unionu a Union sa zachráni

Reagovat
andrew96

To je upřímně mnohem pravděpodobnější. Neuvěřitelný byl už ten včerejší zápas v Müngersdorfu. Tři góly od Kolína, za to by si Union zasloužil sestoupit. Celkově je ta jejich obrana úplně mimo, vůbec nevím, co se tam stalo, přitom to byla jejich devíza. Na druhou stranu Kolín je mimo ve všech řadách (vyjma Schwäbeho) a celou sezónu. Jasně druholigový tým.

Ale v Heidenheimu budu osobné, takže zahazuju veškeré racio.

Reagovat
Rudnevs

Uži si výjazd, aj keď verím, že štadión v Heidenheime nebude zrovna podívaná Ja si taktiež myslím, že to Union už nejak doklepe, resp. trochu by ma sklamalo, kebyže nie. Köln bol celú sezónu na zostup a naopak Union vyzeral celý čas napriek slabšej sezóne pomerne stabilne, akurát si absolutnu krízu vybral ku koncu sezóny v najmenej vhodnom čase, keď naopak Köln začína ukazovať srdiečko a silou vôle spravil sériu 3 zápasov bez prehry. Odvolanie Bjelicu bez poriadnej náhrady asi tiež nie je momentálne úplne optimálne, ale zas asi lepšie než kebyže to dotrénuje tréner, ktorého tam nechcú. Priviesť v zime iného trénera, možno by sa tá sezóna dala ešte zachrániť.

Reagovat
oli9

Ten Dortmund byl očekávaný podle kurzů před zápasem... Nevěřil jsem tomu a ono fakt. Absolutně odevzdany výkon

Reagovat
insane

Teda Čvančara celkem prodrb, co? Na začátku sezóny to vypadalo, že bude mít na konci aspoň tak 14 gólů, nakonec ale slabota. Jaká je jeho pozice v Gladbachu, nechtějí ho třeba poslat někam na hostovačku aspoň na půl roku?

Reagovat
Snatus

Byl zraněný, podle mě ho budou chtít nastartovat na další sezonu. Letos už to je jedno.

Reagovat
andrew96

Kdyby byl zdravý, hraje pravidelně základ. Vedení na něj spoléhá. A mezi fanoušky je poměrně dost oblíbený.

Reagovat
Snatus

On hlavně potřebuje být zdravý, však trenér o něm snad řekl, že neodtrénoval týden dokupy.

Reagovat
pobody's nerfect

Kurvadrát padesát

Reagovat
Rudnevs

Zas som Leverkusenu neveril a zas to dal. Tak ja im teda budem neveriť aj nabudúce.

Reagovat
andrew96

Riemann u 4. gólu Leverkusenu Fakt šašek, škoda že ho Luthe neposadil. Ale jestli to s ním půjde takto z kopce i nadále, tak příští rok už na to VfL dojede.

Reagovat
Werkrider

Koukal jsi? Jsem na tebe myslel, jak jsme se bavili minule, kluk tam doslova "píčoval jak chorá vrána".

Zas na druhou stranu měl tam pár dobrých zákroků, hrál za opravdu tragickou obranou, navíc mi přišlo že jsou mu útočníci Werkself sympatičtější než jeho vlastní obránci.

Reagovat
andrew96

On ty zákroky má... když se mu chce. Ale kolikrát na to vyloženě sere. Ten odkop přihrávky před gólem, co to jako bylo? A ten laxní přístup se opakuje. Já nechápu, že mu to v Bochumi všichni trpí.

Reagovat
Rudnevs

Bez ohľadu na Riemanna, dúfam, že časom VfL padne tak či tak. Čo má Bundesliga z klubu, ktorý každý rok iba bojuje o udržanie a vždy sa zachráni na poslednú chvilku? Túto argumentáciu som kedysi pri HSV čítal rok čo rok. Pomaly by sa dala aplikovať aj na VfL.

Reagovat
andrew96

Když já jsem ještě nebyl v tom jejich Bratwursthausu.

Reagovat
Rudnevs

To sa dá aj v druhej lige Budeš tam k tomu mať ešte atraktívnejších súperov

Reagovat
andrew96

Já tvé kritice Bochumi rozumím. Ale prostě Ruhrstadion, Tief im Westen, fakt dobrá atmosféra na Castroper... kdyby došlo na lámání chleba mezi VfL a Schalke, tak asi ano. Ale jestli má být náhradou Fortuna, tak nevím, jestli chci o Bochum přijít.

Reagovat
Rudnevs

S tým súhlasím a s tou Fortunou obzvlášť, zas na druhú stranu by mi ale prípadne chýbal Union viac než Bochum. Tento rok sa už VfL tak či tak asi zachráni, ale podvedzme, že v budúcich rokoch by im to šťastíčko nemuselo držať večne, zvlášť na úkor atraktívnejších tímov.

Predstavujem si budúcoročný boj o záchranu a som mimochodom zvedavý, ako sa budúci rok popasujú s BL Kiel a St. Pauli. A ako zvládne druhý rok v lige Heidenheim. Všetko bude závisieť asi aj od letných strát či príchodov.

Reagovat
Martin9719

Heidenheim je hlavně nenápadný Frank Schmidt. Má sice pernamentně hlavu nakřivo - nevím zda je to nějaká nemoc nebo to dělá naschvál, ale fotbal bude mít v hlavě zmáknutý. Samozřejmě je to o tom, že teď mu vylétlo pár hráčů a v průběhu sezony pomohl v prvních zápasech neviditelný Kleindienst. Dinkci je ale velká ztráta. Uvidíme jak se jim to povede nahradit. Ideál, Kiel, Heidenheim sestup. HSV, Hertha, Köln nahoru. Pauli pokud nerozprodá kádr tak se podle mě zachrání. Bude těžit z domácího prostředí. Na ně se já osobně hodně těším. Přibudou díky nim konfrontace jaké jsme zase dlouho neviděli a osobně jim budu přát záchranu. Tipnul bych, že by mohli i převzít třeba letošní roli Heidenheimu v 1. BL.

Reagovat
Rudnevs

Samozrejme, že postúpi HSV. Čo by tam tak mohlo zlyhať?

Realisticky vidím nádejne Karlsruhe, Herthu a prípadne Fortunu, ak by im to teraz nevyšlo. Kolín to so zákazom prestupov nebude mať jednoduché, tam pôjde o to, ako budú vedieť hráči zabojovať a ukázať srdiečko, ale vyslovene na postup by som ich hned v prvom roku netipoval. Plus kľudne sa tam môže zas nacpať nejaky Greuther alebo Paderborn, s tými treba rátať asi vždy no

A Schalke + HSV, ja neviem..., radšej nič netipujem, nič nepredpokladám. Ale neprekvapilo by ma, kebyže to nevyjde znovu. Ono ked to nedáš na prvýkrát, tak tam väčšinou nejaku dobu ostaneš trčať. Musíš si trošku upraviť káder a koncept, prispôsobiť sa lige a nájsť stabilitu (to najmä v prípade Schalke) a najmä trošku počkať, kým ťa súperi začnú vnímať ako rovnocenného a nebudú proti tebe v každom zápase chodiť do súbojov o 20 % tvrdšie.

Momentálne sú tieto predikcie asi aj tak zbytočné, ale robíme to, lebo nás to baví, čiže je to okej St. Pauli, aj ked očividne nevedia vyhrávať a prvá vec, čo im po postupe napadne, je kydať na mestského rivala, prajem tiež záchranu a tiež si myslím, že v prvej sezóne ich poženie štadión plus kvalita trénera. Asi ich vidím vyššie než Kiel, ktorý sa bude zrejme celkom triasť o život, ale stále im dávam vyššie šance než Darmstadtu.

Schmidt má niečo s tou hlavou zdravotne. Je to loajálny tréner, v tomto tam je tá kontinuita zaručená, otázka je, či budú tak veľmi loajálni aj Beste a Kleindienst. Je dosť možné, že prídu ponuky a ak by prišli, mohlo by to znamenať problém. Druhá sezóna bude tak či tak ťažšia aj bez odchodov, povedzme, že doteraz sa viezli na postupvej vlne, no teraz budú musieť vymýšľať niečo nové. Oni sú si toho ale zrejme vedomí, že to bude o záchranu a ten tlak tam tým pádom nebude, čo by opäť mohlo znamenať výhodu oproti tým väčším klubom, ktorí proste čiste len záchranu za ambíciu mať nemôžu a médiá do nich budú rýpať, ak sa nebude dariť (povedzme napríklad Gladbach).

Reagovat
Martin9719

KSC je zajímavý tip. U Herthy to bude záležet na udržení kádru a případném posílení. Opustí nás mimo jiné legenda č.2. Nakonec nám chyběly 4 zápasy a byli jsme ve hře. Když si vezmu že to mohli být 2 zápasy a Wehenem tak co chybělo? Střed zálohy je těžká slabina. Dardai celou sezonu rotuje a zkouší toho kdo má nejlepší formu na tréninku. Kreativní hráč uprostřed prostě chybí. A kvalitní defenzivní záložník taky. Gólů co jsme dostali z hranice velkého vápna nebo těsně před ním bych se nedopočítal. Upřímně, Bouchalakis se jím fakt nestane. Důležité je setrvání Reeseho kterému paradoxně ani moc nevadí že si mohl zahrát 1. BL s Kielem. On je zároveň tak trochu romantik a užívá si prostě krásu Berlína s tou svoji blonckou. Je vidět, že v Berlíně možná opravdu žije svůj sen, proto možná i prodloužil smlouvu v zimě.

Pokud to s HSV nedá Baumgart tak už pak nevím kdo. Schalke je otázka jak na tom bude finančně, protože pokud se nemýlím tak udržení na hřišti není jistota pro licenci na další ročník zatím ne?

Reagovat
Rudnevs

Reese je presne ten typ moderného artsy liberálneho človeka, pre ktorého je život v Berline proste sen. Drippy outfity, mullet, nalakované nechty, vysedávanie v galériách či kaviarničkach. Taký typický moderný bohém. Presne ten typ človeka, na ktorého by u nás starenky z dedin nadávali. Pričom predtým - v Schalke a zo začiatku v Kieli - mi takýto vôbec neprišiel, ostatne aj vyzeral úplne inak. To s ním zrejme robí tá bloncka - študentka módy Asi každý chlap sa trošku zmení po príchode ženy do života, zvlášť v móde je to viditeľné (častokrát to však nie je zmena že by ho čajka donútila, mohokrát ide najmä o to, že nová baba dá človeku sebavedomie na niečo, čo by si predtým nedovolil), podobne si trebárs mladého Schumiho vzala do parády tá dánska modelka, čo predtým bola s Jonasom Windom. No napriek tomu si myslím, že Reese je v prvom rade futbalista a na to, aby ostal, budú musieť sedieť výsledky. Inak pôjde do Unionu!

Ked nie Baumgart, tak kto - toto isté som si vravel pár mesiacov dozadu. A hoc by som Steffena nevyhadzoval (hlavne nie na úkor Magatha s Raúlom preboha), nemyslím si, že postup s ním budúcu sezónu by mala byť nejaka záruka. Schalke to dá finančne v pohode, prachov nie je veľa, ale myslím si, že licencia je istá, resp. skoro istá. A nejake peniaze zrejme donesú aj predaje (najmä Ouedraogo, možno Murkin alebo Karaman).

Reagovat
MarcoBanco

Presne som rozmýšlal, či ostane Karaman a Ouedraogo.. Jeden to ťahá strelecky, druhý má nakročené na slubnú karieru. Fakt ma zamrzí, ak obaja odídu. Sú už konkrétni záujemcovia?

Reagovat
Rudnevs

Ouedraoga chce viacero klubov, hovorí sa o Bayerne, Stuttgarte, Frankfurte alebo RB. Udajne tá výkupka je relatívne nízka, okolo 7 miliónov €. To neni fakt moc. Na druhú stranu, určite lepšie než ho nechať ísť zadarmo, pokiaľ sa on vidí inde (ak si niekto dá do zmluvy takúto smiešnu výkupku tak asi ne že ne ), tak aspoň tých 7 miliónov nám v súčasnej situácii určite celkom pomôže. Nepodložené Insider správy hovoria, Karaman udajne chce predlžiť, ale s vykupkou na budúce leto v prípade nepostupu. To mi príde fér. A Marius snáď ostane aj napriek záujmu Wolfsburgu, zatiaľ sa vyjadruje v tom zmysle, že aj keď už takúto sezónu nechce zažiť, v GE sa mu páči a rád by ostal.

Reagovat
MarcoBanco

Mm tak aj 7M je pokrok keď si zoberiem že najvačšie hviezdy chodili v minulosti zadara Ale Karaman poteší. Neviem či to bude zostava na postup, ešte ak k tomu spadne Kolín, no hlavne nezostúpiť

Reagovat
Rudnevs

Zostup z toho snáď o rok nebude, postup ale asi tiež nie. Optimálne by bolo tak piate/šieste miesto a pozitívny vývoj kádra, stabilná sezóna. Taká predpríprava na postup v 25/26.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Salfovic

Koubek v sestavě kola

Reagovat
andrew96

To si dám na budík.

Reagovat
cologneFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele