33. kolo
12.05.2024 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Leon Goretzka (© AFP)

Tuchel se s Allianz Arenou rozloučil stylově. Wolfsburg sfoukl svěží vítr z Chorvatska

Fotbalisté Bayernu Mnichov zdolali ve 33. kole Bundesligy Wolfsburg 2:0. Těžili při tom z fantastického vstupu do zápasu, když obě branky vstřelili už během úvodních 13 minut. Vítěznou trefu měl na svědomí teprve 19letý chorvatský záložník Lovro Zvonarek, jenž při svém prvním startu v základní sestavě zaznamenal premiérový gól v dresu Bavorů a současně v nejvyšší německé soutěži. Český reprezentant Václav Černý naskočil do hry v 79. minutě, na úspěšné domácí rozlučce kouče Thomase Tuchela však nic nezměnil.

Hvězdný Harry Kane si situaci po přestupu do Bayernu rozhodně představoval trochu jinak. Anglický snajpr sice vévodil tabulce střelců Ligy mistrů i Bundesligy, ani jeden z těchto faktů ovšem nestačil na to, aby se Bavoři v závěru sezony ucházeli o jakoukoliv trofej. Po neúspěchu na domácí scéně vypadli Die Roten i v milionářské soutěži. Duel s Wolfsburgem jim tak mohl pouze trochu zlepšit ponurou náladu.

Bavorský celek vstoupil do utkání skvěle a již ve čtvrté minutě se ujal vedení. Alphonso Davies našel na hranici pokutového území Zvonareka, jehož přízemní střela se i s pomocí levé tyče ocitla za zády Koena Casteelse. Na druhý přesný zásah nemuseli diváci čekat dlouho, neboť se ve 13. minutě po sklepnutí Thomase Müllera prosadil Leon Goretzka. Ještě veseleji mohlo být v Allianz Areně o pouhých pět minut později, brance Bryana Zaragozy ovšem předcházel těsný ofsajd. Domácí po zbytek první půle kontrolovali hru a soupeře do žádné větší příležitosti nepustili.

Přestože se trenér Wolfsburgu Ralph Hasenhüttl rozhodl pro dvojité poločasové střídání, obraz hry se po návratu z kabin nezměnil. Mnichovští nadále určovali tempo zápasu a Vlky téměř nepouštěli k míči. Druhý poločas tak mnoho zajímavých příležitostí nenabídl, o čemž svědčila pouze jedna střela mířící mezi tři tyče.

Bayern tak na domácí scéně zvedl náladu svým fanouškům a nad Wolfsburgem zvítězil. S letošní sezonou se rozloučí 18. května na hřišti Hoffenheimu, Vlci ve stejný den přivítají Mohuč.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele